Kamyonet ile belediye otobüsü çarpıştı, kazada bir kişi öldü! Ölümcül kaza, 1 Aralık 2017 Cuma Günü, agazetesi’nden ‘İlla birinin ölmesi mi gerekiyor” başlığıyla duyurduğumuz ve yetkililerin önlem alması için çağrı yaptığımız, Nilüfer İlçesine bağlı Kızılcıklı Mahallesi’nde meydana geldi.

İddiaya göre Seyithan Ç. idaresindeki 16 JJK 27 plakalı belediye otobüsü ile Hasan Hüseyin Y.(36) idaresindeki kamyonet kafa kafaya çarpıştı. Kaza sonucu belediye otobüsünde yolcu olarak bulunan Ömer Sefa T.(20) ve kamyonet sürücüsü Hasan Hüseyin Y. yaralanırken, kamyonetin sağ koltuğunda oturan Ali Vurgun(55) olay yerinde hayatını kaybetti.

YOL UZUN SÜRE KAPALI KALDI

Kazayı gören vatandaşların polis ve sağlık ekiplerine haber vermesinin ardından bölgeye kısa sürede gelen ekipler yaptıkları incelemede Ali Vurgun’un vefat ettiğini otobüste yolcu olarak bulunan Ömer Sefa T. ve kamyonet sürücüsü Hasan Hüseyin Y.’nin yaralı olduğunu tespit etti. Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılırken Ali Vurgun’un cansız bedeni savcının olay yerinde yaptığı incelemenin ardından Bursa Adli Tıp Kurumu Morguna kaldırıldı. Kaza sonrası Hasanağa Toki yolu uzun süre trafiğe kapalı kalırken kazaya karışan araçların çekilmesinin ardından yol tekrar trafiğe açıldı.

ŞAHİN: YOL ACİLEN DÜZENLENMELİ

Kızılcıklı Mahalle Muhtarı Engin Şahin agazete’ye verdiği demeçte, “Yıllardır bir türlü düzenlenemeyen 2 kilometrelik yolda gün aşırı kaza olmasına rağmen, yolun bir türlü düzenlenmemesi, bir sürü başvurumuza, ciddi sıkıntımızı basın yoluyla da duyurmamıza rağmen “Yol yapımı 2015 – 2019 strateji planına alınmıştır” denildi. Bu cevap halkı haklı olarak isyana sürükledi. Birisi veya birileri ölecek diye sürekli uyardık ve nitekim de o an önceki akşam acı bir şekilde geldi. Özetle, 12 yıldır gerçek yolumuz açılmadı. Şu anki yolumuz kadastro yoludur! Mahallemizin ‘ölüm yolunda’ yine büyük bir kaza oldu. Yolumuzun açılması için kaç kişinin ölmesi gerekiyor!? Sayın yetkililer, artık elinizi vicdanınıza koyunda ve lütfen sesimizi duyun. Tek isteğimiz başka canlar yanmadan bu yolun strateji planı değiştirilerek acil olarak düzenlenmesi yönündedir” dedi.

Sevinç ÇELEBİ

Kesim devam ettiği sürece kavgaların sonu gelmez!

Büyükorhan'a bağlı Sarnıç Mahallesi’nin muhtarıyım. Yıllardır içimizi, dışımızı kemiren ve bitiren öyle bir sorunumuz var ki, bu yüzden de aracılığınız ile sormak, sıkıntımızı iletmek istiyoruz sayın yetkili büyüklerimizle…

KAVGAYA SEBEBİYET VERİYOR

Çok merak ediyoruz; Neden mahalle hudutlarımızda bulunan Orman Enventar Kesim işlerinin, mahallemizde yapacak onlarca işsiz işçimiz var iken, Büyükorhan Orman İşletme Şefimiz yıllardan bu güne kadar bu kesimi başkalarına yaptırarak beni ve mahallemizdeki insanları satışı alan firma sahipleriyle kavgaya sebebiyet vermeye devam ediyor?

YOKSA BAŞKA BİR BAĞ MI VAR?

Kaldı ki bizler, bu konuyla ilgili yıllardan beri Orhaneli Orman İşletme Müdürlüğüne de müracaat ediyoruz. Buna rağmen bir türlü çözüm bulamıyoruz. Bu yüzden de artık ‘Acaba’ diyoruz!... Yoksa Büyükorhan Orman Şefi ve Orman İşletmesindeki Müdür veya Müdür yardımcısı arkadaşları arasında nasıl bir bağ vardır? Arkadaşlık, dostluk veya Ticari bir bağ mıdır?.. Ve bu sorunun cevabını en kısa zamanda tarafımıza iletilmesini, halkın aydınlatılmasını rica ediyoruz.

YİNE SONUÇ ALAMADIK!

Yıllardır sorun yaşadığımız konuyla ilgili şikayetlerimiz yeni gelen sayın bölge müdürümüze de aktardık fakat yine sonuç alamadık! Halbuki bu kavgaların önüne geçmek istiyoruz. Bu yüzden de Sarnıç Mahallesi olarak basından, agazete’den sesimize ses olmanızı rica ediyor, yardım bekliyoruz. Çünkü kesim devam ettiği sürece kavgaların sonu gelmez!

CUMHURBAŞKANIMIZA VE BAŞBAKANIMIZA ULAŞACAĞIZ

Ayrıca bu konuya çözüm bulunana kadar durmayacağımızı, gerekirse Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımıza kadar ulaşacağımızı ve sorunumuzu ileteceğimizi apaçık beyan ediyorum. Yeter artık çünkü. Bu böyle devam etmemeli, edemez. Yeter!

Büyükorhan Sarnıç Mahallesi Muhtarı

Mustafa Kaya

Bir otoyol ıssızlığı

Yıldırım Caddesi’nde yaşadığım olay beni gerçekten çok üzdü. Saat 23:30 civarı durakta otobüs beklemeye başladım ve o saatlerde 92 numaralı otobüs ile bir başka hattın daha geçmesi gerekiyordu (6-F ya da 6-Fd) ancak geçen otobüslerin hepsi ışıklarını söndürmüş olarak geçti? Duraktaki bir amcanın söylediği sözler ise gerçekten beni çok üzdü.

DURAKTA KALAKALDIK

Demem o ki; Otobüs şoförlerinin sefer saatlerinin bitimine yakın yolcu almamak için araç içi ve hat ışıklarını söndürdüğü yönünde duyumlar almış bu amcamız. Ve nitekim de 9 Şubatı 10 Şubat’a bağlayan gece de kalakaldık orada.

Bir ara Acemler’den aktarma yapalım da öyle ulaşalım evlerimize dedik ancak B-5 şoförünün öyle bir gidişi vardı ki bırakın durmayı ardına bakıp bize el kol hareketi bile yaptı ve durması imkânsızdı, çok hızlıydı araç çünkü. Keşke geceleri artı bir araç olsa da yolda kalan vatandaşları evlerine ulaştırabilse... Geçenlerde bindiğimiz 6-A hattı ise bildiğiniz hız yarışına girmişti diğer araçlarla ve otobüs içinde savrulan insanlar inanın içimi acıttı. Soruyorum yetkililere: Ne olacak şoförlerin bu hali!

İsa Ş.

 ***

TEŞEKKÜR PANOSU

BAL-GÖÇ ve BGF Genel Başkanımız Sayın Prof. Dr. Yüksel Özkan Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliğine atanmıştır. Sosyal hayattaki bütünleştirici, ayrımcılık yapmayan, prensip sahibi kişiliğiyle yakından tanıdığımız ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nde branşında başarılı bir akademisyen ve hekim olan Prof. Dr. Yüksel Özkan’ı, Bursa Yüksek İhtisas, Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ziyaret ederek yeni atandığı mesleki görevi dolayısıyla tebrik ettik.

Genel Başkanımıza BAL-GÖÇ Yönetimi olarak başhekimlik görevinde başarılar diliyoruz ve hayırlı olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Yunusemre Mahalle Muhtarı

Sevinç Mutlu