Bazı makamlar su götürmez ama bazıları eleştirilmek için birebirdir. Bu makamların başında ulusalda Başbakan, yerelde ise Belediye Başkanlarıdır. Hele bir de başınızda Büyükşehir gibi bütünleme sıfatınız varsa yandı gülüm keten helva… O zaman ABD Eyalet Valileri gibi her atış menzilinin içindesinizdir.

Bursa’nın diğer bir kudretli kurumu BTSO’dur. Bursa gibi sanayi ve ticaretin zirvede olduğu bir kentte 35 bin civarında paydaşı olan kurumun tepesinde oturmak da kolay iş değildir. İnsan denen varlığın muaşeret motorunu çeviren paraya yön verenlerin bulunduğu kurum, STK’ların içinde en çetin olanıdır. Şişi ve kebabı yakmayacağınız gibi ateşi bile idare etme becerinizin olması gerekir.

Bugün bol bulamaç eleştirilen iki isim Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile BTSO Başkanı İbrahim Burkay dünür oluyor.

Konunun önemine binaen bugün ikisini burada bitiriyorum ve köşemde rol çalmalarına izin vermiyorum. Günün kahramanlarına geçiyorum.

Merve Burkay (Altepe) ile Ömer Altepe bugün Merinos AKKM salonlarında kıyılacak olan nikâh töreniyle evleniyorlar. Büyük bir ihtimalle de bu evlenmenin baş konuğu Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olacaktır. Elbette ağır konukların bulunduğu düğün protokol ağırlıklı geçer ve güne de ağır bir anlam yükler ama…

Bence ve gerçekte bu düğünün başrolünde Gelin Merve Burkay(Altepe) ile Damat Ömer Altepe vardır.

O gün konuklar kim olursa olsun, anı olarak geçer gider. Geriye birlikte vebaşlangıçta iki kişi ile yaşanacak, çocuklar ile desteklenecek koskocaman bir ömür kalır.

Bugün gecenin en kahramanlarına bir ömür boyu mutluluk, huzur ve sağlık diliyorum.  

 

Kılıçdaroğlu Bursa’ya gelse de sorun gelmese de sorun oluyor…

 

Geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Mudanya Mütarekesinin kutlamalarını da kapsayan iki günlük Bursa ziyareti yaptı. Gezinin Mudanya ayağı iyi hazırlamasına rağmen merkezde fazla duyurulmaması ve konuşmak yerinin seçimi dar alanda kısa pasları harekete ve parti içi laf sokmalar ile istifalar gündeme geldi.

Benim penceremden baktığımda Mudanya Mütareke Meydanı ilçe bazında yapılan etkinliklerde bile dolarken, Ana Muhalefet Liderini o alanda konuşturmak yanlıştır. Nasılsa dolar diye gitmeyenlere, yer bulamam diye gitmeyenleri toplarsanız hatırı sayılır bir miting ahalisi elde edersiniz. Bursa’da Genel Başkanını layıkıyla ağırlamak, otobüslerle İzmir’e sefer eylemekten bin kat daha evladır.

Bursa’da ikinci günde de hemşeri dernekleri ile toplantı yapıldı. YaniBursa’da Bursalı kalmamış gibi hemşeri dernekleri ile flört yapılıyor. Yahu bu derneklerin memleketinde siyaset yasağı mı var ki Bursa’da teşkilatlanıp siyasete ayar veriyorlar. Hep dediğim gibi Bursa’nın temsilinde sıkıntı var.

Bu anlayışın değişmesi şarttır. Bursa’da çakma makamlar ziyaretler icat ediliyor. Genel Başkan’ın danışmanları bile danışmana muhtaçken, Bursa’nın CHP sine yakışmayan görüntüler ve söylemler ortalıkta dolanırken iddialı olmak hayali ötesine geçemez.