5 Ağustos Pazar günü, Mudanya Kapalı Yüzme Havuzuna gittim. Eve vardığımda havuzda mayomu unuttuğumu fark ettim. Ertesi sabah havuzu aradım ve yetkililerle konuşup durumu anlattım. Yetkililer de mayomu bulduklarını söylediler. Sevindim. Bunun üzerine kendilerine, gelip alacağımı söyledim. Ancak gittiğimde öğrendim ki, mayom hemen giriş kapısının yanında duran kayıp eşya kutusuna konulmuş!

Şimdi sormak istiyorum:

  • Hangi zihniyetle giriş kapısının yanına kayıp eşya kutusu konulur?
  • Yönetim, havuza girmeyen biri bile gelip oradan rahatlıkla kayıp eşyaları çalabileceğini hiç mi düşünülmemiş?

Doğal olarak, aradığım ve de konuştuğum halde mayom şu anda yok!? Belli ki çalınmış. Ancak daha da kötüsü; bu durumun bu şartlarda hiç şaşırtıcı olmaması...

  • Son bir sorum daha var: Mayomu bulduğunuz ve de gelip alacağımı söylediğim halde neden başka bir yere koymuyorsunuz?

Çünkü bana göre; içinde azıcık ta olsa, içinde insani duyguları barındıran herkes öyle yapar. Yani unutulan eşyayı alır ve başka bir yere koyar! Çok mu işleri vardı?..

Yönetimden ricamdır: Kendilerinden bile haberleri olmayan insanları lütfen oraya oturtturmayın!

Saygılarımla

Eylül H.

  

Merinos Parkı’nda ahlaksızlık gün boyu

Çarşamba Bölgesi ne yazık ki her gün daha da kötü görüntüye bürünmeye devam ediyor. Tüm uyarılarımıza rağmen yetkililerin bu hususta hala bir adım atmamaları bizi fazlasıyla üzüyor.

DIŞARI ÇIKAMAZ HALE GELDİK

Ne yapalım sayın yetkililer. Siz söyleyin! Evlerimizi, yerimizi yurdumuzu mu terk edelim? Artık sokağa rahatça çıkamadığımız yetmezmiş gibi, çocuklarımızı da parklara götüremez olduk!

FUHUŞ ALDI BAŞINI GİDİYOR

Çünkü normal parklarda olduğu gibi, çocuk parklarında da, bölgenin hemen hemen her köşesinde yasaklı madde satıcıları cirit atıyor, fuhuş almış başını gidiyor…

GÖZÜMÜN ÖNÜNDE PAZARLIK YAPILDI

Daha az önce (6 Ağustos Pazartesi) gözlerimin önünde (çocuğumla parka çıkmıştık) güpe gündüz, Merinos Parkı’nda bir fuhuş pazarlığı yapıldı ve de anlaşmaya varan ‘çift’ taksiye binip gitti. O kadar yakınlardı ki, konuşmaları dahi duyduk… Özetle; Güzelim Merinos Parkı oldu ‘Rezillik Parkı’...

Sayın Büyükler; Şehir olarak biz nereye gidiyoruz? Buna bir dur deyin lütfen. Müslüman bir ülkenin vatandaşlarıyız biz. Bu mu bize yakışan!? Emniyet Müdürlüğü’nden ricam, en azından gündüzleri parkların temiz kalmasını sağlamaları yönündedir…

Saygılarımla

A.D.

***

Konak Yüzme Tesisleri’nde Fitness salonu çilesi!

Nilüfer Belediyesi Konak Olimpik Havuz Yüzme Tesislerindeki Fitness salonu, 9 Temmuz’da bakım çalışmaları sebebiyle 1 hafta kapalıydı. Tam açılacak diye beklerken, 16 Temmuz’da çalışmaların devam ettiği söylenip bu süreye bir hafta daha eklendi. Derken, 28 Temmuz’da tekrar çalışmaların devam ettiği öne sürülüp bir hafta daha eklendi.

ÜYELER BİLGELENDİRMELİYDİ

Bunun adı mağduriyettir. Çünkü böyle olacağı en başından üyelere söylenseydi, insanlar ona göre programlarını yapabilirdi. Eminim haftaya bir daha ertelenecektir. Bu kadar özensiz bir işletme olamaz. Yazın ortasında üyeler önceden haber vermeden bu halde bırakılmamalıdır. Lütfen biraz duyarlılık...

K.B.

***

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN CEVAP VAR

Sayın Sevinç Çelebi

24 Temmuz 2018 tarihli agazete’nin Sevinç Çelebi ile “Vatandaş Hattı” köşesinde yayınlanan “BESAŞ’ın yumurtalarını ‘altın tavuk’mu yumurtluyor?” başlıklı konu, kurumumuz ilgili birimi tarafından incelenmiştir.

Türkiye’de yumurta fiyatları, kooperatiflerin (Yum-bir, Başmakçı vb.) oluşturduğu borsalar aracılığıyla haftalık olarak belirlenmektedir. Aynı zamanda piyasada yumurtanın pek çok ebadı ve çeşidi bulunmaktadır. Bunlar da yumurta fiyatının belirlenmesinde etkin rol oynamaktadır. Fiyat karşılaştırması yapılırken bunların da mutlaka birebir değerlendirmesinin yapılması gerekmektedir. Besaş’ın kuruluş amacı Bursa halkına kaliteli, sağlıklı, hijyenik ve ekonomik ekmek çeşitleri, unlu mamuller ve süt ürünleri üreterek, piyasada denge unsuru olmaktır ve bu amaç bugüne kadar başarıyla gerçekleştirilmektedir. Yumurta alımlarımızı rastgele firmalardan değil oluşturduğumuz şartname kriterlerini sağlayan firmaların girdiği ihale sonucu yapmaktayız. Yine bu şartname gereği yumurta alım fiyatı artışlarımız da başta belirttiğimiz borsalarda meydana gelen artış oranında haftalık olarak  gerçekleşmektedir. Şirketimiz ürünlerinin fiyatlarını belirlerken mutlaka piyasa araştırması yaparak maliyetler ölçüsünde mümkün olduğunca en ekonomik fiyatı belirlemeye azami dikkat göstermektedir. Tarafımızdan yapılan piyasa araştırmasında 15’li viyol yumurta fiyatlarında 15 TL varan fiyatlar tespit edilmiştir. Bunların yanında şirketimizin belirlediği fiyat oldukça makul bir fiyattır.

Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz.

Bursa Büyükşehir Belediyesi

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı

YILDIRIM BELEDİYESİ’NDEN CEVAP VAR

Sayın Sevinç Çelebi

31 Temmuz 2018 tarihli agazete’nin Sevinç Çelebi ile “Vatandaş Hattı” köşesinde yayınlanan “Sokak ve Parkların Pisliğinden Bıktık!” başlıklı haberde bahsedilen 152 Evler Mahallesi Ihlamur Parkı’nın bakım ve temizliği yapılmıştır. Ayrıca park ve yeşil alanların temizliği, Belediyemiz Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından periyodik olarak yapılmaktadır. Bilgilerinize sunarız.

Yıldırım Belediyesi

Basın ve Yayın Müdürlüğü