Fotoğrafladığımız yer Ertuğrulgazi Mahallesi Kaplıkaya… Önemle belirtmek isterim ki, komşularımız ve ben ölüme çok yakın olan bu can için, tam 2 kere belediyenin veteriner şubesini aradık. İlkinde ulaştığımız görevli, mesai saatleri dışında olduğundan sabah tekrar aramamızı, onlara ulaşmamızı söyledi.

KİMSE İLGİLENMEDİ

İkinciye aradığımızda, her ne kadar hayvanın uyuz ve perişan halde olduğunu belirtsek de bizimle ve söylediğimizle ilgilenmemenin yanı sıra çok meşgul olduklarını bildirdiler ve telefonu da konuyu da kapattılar.

YAKIŞMADI!

Sayın yetkililer! Kusura bakmayın ancak bu kadar ilgisizlik olamaz! Hele ki söz konusu bir can ise hiç olmamalı… Koskoca Bursa’da bir tane hayvan hastanesi bulunmadığı gibi üstelik hiçbir müdahale de yapılmıyor. Canların hayatları ise mesai saatiyle işlemiyor. Kaldı ki ölüm mesai beklemiyor. Yakışmadı!

Gamze ÇELİK

İstanbul

 ***

Yukarıda protokol var!

Uzunca süredir sosyal medya üzerinden takip ettiğimiz Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’ni, milli duygularla beslenen ve milli değerlerimiz doğrultusunda yaşayan bir aile olarak, 10 Mart 2019 (Pazar günü) 2 kız çocuğum ve eşimle birlikte görebilmek için gezi düzenledik. Saat 11:30-13:30 saatleri arasında Panorama’yı gezebileceğimizi düşündük lakin…

ŞEHİR DIŞINDAN GELMİŞTİK

Heyecanlıydık… Önce müze giriş katında bulunan kısımları (resimler-çiniler) gezip, sunum salonundaki sunuma katıldık. Daha sonra üst kata çıkmak istedik ancak güvenlik görevlisi bizi yukarı almadı. Şaşkınlığımı bir yana bırakıp görevliye sırf burayı, Panorama’yı gezmek amacıyla şehir dışından geldiğimizi söyledim ve de bizim üst kata alınmamamızın sebebini sordum.

ALDIĞIMIZ CEVAPLA SARSILDIK

Aldığım cevap beni şoke etti ve de çok üzdü. Görevlinin söylediğine göre, güya o anda üst katta protokolden birileri varmış! (Oysa o an yukarı çıkıp inenler de bizim gibi ailelerdi. Bu durum izlendiği takdirde güvenlik kamera kayıtlarından da anlaşılacaktır). Bu duruma itiraz edip üst yetkili ile görüşmek istedim. Beni güvenlik şefi ile görüştürdüler ancak o da bizleri üst kata almadı ve biz de müzeyi gezemeden ailecek gezemediğimiz Panorama’dan ayrılmak zorunda kaldık.

SORMAK İSTİYORUM…

Orada bir baba olarak eşim ve çocuklarıma karşı düştüğüm durumun tarifi, izahı mümkün değil. Ve şimdi sizlere soruyorum:

  • 10 Mart 2019 tarihi 11:30-13:30 saatleri arasında güvenlikçilerin üst kata aldığı insanların protokolden birileri olup olmadıklarını araştıran, protokolden olmadıklarının tespit edilmesi durumunda ilgili kişilere cezai işlem uygulayan bir biriminiz var mı?
  • Yoksa güvenlikçilerin keyfi olan bu ayrımcı tutumlarına göz mü yumulmakta?
  • Düzeni sağlama işini keyfi uygulamalarından dolayı tamamen güvenlikçilere mi bıraktınız?
  • Diyelim ki üst kata geçişlerine izin verilen kişiler protokolden birileri. Peki, sivil olan ve bu protokolden oldukları iddia edilen kişiler ile alt katta zaten birlikte müze gezdiğimize göre, üst kata gelince, onların üst katı gezmelerini sağlayan ama bizi üst kata almayan güç neydi?
  • Müze kurallarında, talimatnamesinde protokol adı altında bazı insanların önceliği olup olmadığı yazılı mıdır?
  • Protokol adı altında o kişilere müze kapatmak (onlar varken, diğer vatandaşlar alınmıyor) ne derece doğru ve hangi talimatnamede yazılıdır?

Bir dip not: Böyle bir talimatnameye, birçok müze gezmiş birisi olarak, hiçbir müzede rastlamadım.

  • Protokol adı altında dilediğini içeri alan-istemediğini almayan güvenlik görevlileri hakkında ne tür bir işlem yapılmaktadır?
  • Ve bunlara yapılacak mıdır?

Ve son bir dip not: Ne benim ne de ailemin hiç kimseye bir garezi yok! Bir vatandaş olarak tek amacım manevi değerlerimizi ifade eden bu müzeyi gezip görmekti ama huzurla gezmemize izin vermediler. Ve bizler Panorama’yı resimlerde görmeye devam ettik. Özetle: Tarih kokan bir şehre, bu tutum ve tavır yakışmadı!

Gereğini rica ederim.

M.B.

***

Çukur yollar 1 yıldır yapılmadı

Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne defalarca kez telefon etmemize rağmen Göçmen Konutları Hasanağa TOKİ arasında bulunan 500 metrelik yol ne yazık ki 1 yıldır bir türlü yapılamadı. Hal böyle olunca çamur çukur içerisinde bu patikadan her gün yüzlerce araba geçmeye çalıştı ve de hâlâ geçmeye çalışıyor.

HANGİ YÜZYILDA YAŞIYORUZ!

Ancak oy konusuna gelince herkes kapımızı çaldı... Yolumuzu gören herkes “Burası köy mü? Hoş köy yolları çok daha iyi ya” diyor! Hangi yüzyılda yaşıyoruz! Yolumuz yok, yolumuz!.. Yazık değil mi bizlere, vergilerini ödediğimiz arabalarımıza… Yol, yol olmaktan çıktı. Resmen çamur çukuruna dönüştü. Bir yola asfalt atmak bu kadar mı zor!

BU MUDUR BİZE LAYIK GÖRÜLEN!

Sormak istiyoruz. Seçmene, vatandaşa bu mudur layık görülen. Büyükşehir yollara bakıyor ve bunun farkında bu millet. Bu sorunu bizlere layık görenlere bizden artık oy yok. Bunu da defalarca kez sitenize de yazdık, telefonlar açtık ancak dikkate alan oldu mu? Yok!

Çevre Halkı

***

3.5 saate 46 TL otopark ücreti ödedik

10 Mart (Pazar günü) ailemle birlikte teleferikle Uludağ’a çıktık. Arabamızı saat 10:00 gibi otoparka bıraktık ve 13:30 civarında da Uludağ’dan indik. Ancak otoparktan çıkarken bizden istenilen 46 TL ücreti görünce şok olduk! Acaba arabamıza benzin mi koydular diye bile istem dışı benzin göstergesine baktım. Latife bir yana, bence bu dilim zarfı için bizden istenilen otopark ücret çok fazla. Bundan sonra ne teleferik kullanır ne de arabamızı otoparkınıza bırakırız. Çünkü bunun adı hizmet değil, soygunculuk.

Aslı H.

***

YILDIRIM BELEDİYESİ’NDEN CEVAP VAR

Sayın Sevinç Çelebi,

7 Mart 2019 tarihli gazeteniz köşesinde yayımlanan “Çocuklarımız Alenen Tehlikede” başlıklı okur şikayeti üzerine, Makbule Atadan Anaokulu önüne, Belediyemiz Fen İşleri ekiplerince hız kesici tedbirler kapsamında gereken çalışma yapılmıştır.

Bilgilerinize sunarız.

Yıldırım Belediyesi

Basın ve Yayın Müdürlüğü

----

Sayın Sevinç Çelebi,

6 Mart 2019 tarihli gazeteniz köşesinde yayımlanan “Salı Pazarı Taşınsın” başlıklı, Ortabağlar Mahallesi’nde kurulan semt pazarının taşınması yönündeki okur talebi incelenmiştir. İlçemiz genelinde kurulan semt pazarlarının Belediyemize ait kapalı alanlara taşıma çalışmaları devam etmekte olup haberde konusu geçen semt pazarı bu kapsamda değerlendirilecektir.

Bilgilerinize sunarız.

 Yıldırım Belediyesi

Basın ve Yayın Müdürlüğü