Mudanya Belediyesi rutin hizmetlerinin yanında kültürel, sosyal etkinliklerine devam ediyor.

Mudanya Belediyesi Kültür Müdürlüğü, tarafından organize edilen ‘Yazlık Sinema Günleri’ inde Kocan Kadar Konuş 2, İftarlık Gazoz, Nadide Hayat, Unutursam Fısılda, Kuzular Firarda ve Kardeşim Benim filmleri Mudanyalılar tarafından büyük ilgiyle izlendi.

‘Yazlık Sinema Günleri’nin final filmi ise  ‘İftarlık Gazoz’ oldu. Mudanyalılara, Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz tarafından filmin ruhuna uygun düştüğü için izleyicilere bol baloncuklu gazoz ikramında bulundu.

Alican filme yetişemediği için bol baloncuklu gazoz içemedi!

Başkan Türkyılmaz,”sinema günlerini gelenek haline getirmek istediklerini” söyledi.

Ardından Bursa’nın en kaliteli kara üzümünün yetiştiği eski adıyla Çağrışan Köyü, yeni adıyla çağrışan mahallesinde ‘Bağ Bozumu’ Festivali yapıldı.

‘Bağ bozumu festivali’nde köylü kadınlarının evlerinde yaptıkları yiyecekleri köy meydanında açtıkları stantlarda festivale katılanlara lezzetlerini sergilediler.

Mudanya Belediyesi Halk Dansları Topluğunun gösterileri, büyük beğeniyle göz doldurdu.

Festivalin finalinde Başkan Türkyılmaz’ın temsili olarak bağ bozumunun ardında Suzan Kardeş birbirinden güzel ezgileriyle, türküleriyle festivale katılan kalabalığı coşturdu.

30 Ağustos Zafer Bayramının 93’üncü yılı Mudanya Belediyesi tarafından düzenlenen 5 kilo metrelik uzun yürüyüşle 10 binlerin katılımıyla coşkulu bir şekilde kutlandı.

30 Ağustos’ta Afyon Kocatepe’de büyük taarruzla, emperyalizme vurulan son darbedir.

Türkiye’nin bağımsızlığının tescillendiği büyük zaferdir.

Her türlü engellemelere rağmen, Cumhuriyet sevdalıları Mudanya’da olduğu gibi, Türkiye’nin dört bir yanında alternatif kutlamalarla kutlamaya devam edecek.

Uzun yürüyüşün ardından, Mütareke meydanında Grup Yorum’un eski solisti, CHP Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı’nın barışa kardeşliğe dair türküleriyle, savaş hayır, barış hemen şimdi mesajları verildi.

Son olarak, Mürsel mahallesinde düzenlenen Kara İncir festivalinde İncir üreticileri hasatlarını sergilediler, 21 şehidimizin olması münasebetiyle festivalin konser bölümü iptal edilmesi, isabetli bir karar oldu.

Bazı kişilerin Mudanya Belediyesine ilişkin yaptıkları eleştirilerin bir noktadan sonra takıntıya dönüştüğünü görüyorum.

Eksiklikleri, hataları, yanlışlar elbette eleştirilecektir.

Fakat özellikle açık aramak, eleştirileri ciddiyetten uzak şekilde yapılması kayda değer görmüyor.

Eleştirililer yapılırken, yapılan olumlu etkinlikleri, çalışmaları da taktir etmek gerektiği düşünüyorum.

Kısa bir not olarak değinmeden geçmeyeceğim.

Mudanya’da bir haber sitesinin yöneticisi olan AK Parti ilçe yöneticisi bir arkadaş, Başkan Hayri Türkyılmaz’ı FETÖ’cülere destek verdiğinden dolayı suç duyurusunda bulunmuş.

Vallahi ben bu suçlamaya gülerim.

Başkan hakkında suç duyurusunda bulunan arkadaşın çocuğu hangi okulda okuttuğunu sanırım unutmuş olmalı.

Acık söyleyeyim Hayri Türkyılmaz’ı her konuda eleştirebilirsiniz ama FETÖ’ye destek veriyor suçlaması bence gülünç ve çirkin olduğunu belirteyim.

Festivaller süresince büyük emekleri, geçen Mudanya Belediyesi Kültür İşleri bölümüne ve tüm çalışanlarının emeklerine sağlık diyorum.