Motivasyonu yüksek tutmanın yolunu araştırıp bulmanın öğrencilerimize büyük yarar sağladığını biliriz. Fakat motive etmeyi unuturuz ya da yanlış motivasyon çalışmaları yaparız. Peki nerede hata yapıyoruz.

2018-2019 eğitim-öğretim yılına yeni başladığımız bu haftalarda, öğrencilerimizle ve aileleriyle paylaşmak istediğim bir konu var. Motivasyonumuzu yüksek tutmanın bir yolunu araştırıp bulmanın öğrencilerimize büyük yarar sağladığını biliriz. Fakat motive etmeyi unuturuz ya da yanlış motivasyon çalışmaları yaparız. Motivasyonu yüksek olan öğrencilerimizin ideallerine daha çabuk ulaştığını biliriz. Size bu konuda destek verilmiş, çalışma azmi bitmeyen bir öğrencimden bahsetmek isterim.

BAHANE DEĞİL ÇARE ÜRETİN

Bugüne kadar çok başarılı öğrencilerim oldu. Orhan’ı onlardan farklı kılan sağlık problemlerine rağmen hiçbir şeyi bahane etmeden çalışması. Matematiğe ilk çalışmaya başladığımız zamanlarda diğer arkadaşlarına oranla daha gerideydi. Derslere çalışmaya başladık. Eliyle ve ayağıyla ilgili sıkıntılarını bir kenara koyup azmetti.

Ders dışında özellikle el kaslarının gelişmesi için verdiğim görevleri de eksiksiz yaptığı gibi derslerimizi dört gözle bekledi, çalıştı ve başardı.

6'DAN 7. SINIFA GEÇTİ

Beş aylık çalışmanın sonunda Orhan tüm bilgileri öğrendiği gibi dört tane de kaynağı hakkıyla bitirdi. 6. sınıftan 7. sınıfa geçti. Kendine daha fazla güvenen, başarıya emin adımlarla ilerleyen bir genç olma yolunda. Sizde motive olmanın bir yolunu bulun. Sonuç başarınız olsun.

VELİ FAKTÖRÜ ÇOK ÖNEMLİ

Öğrencimin annesi Münevver Hanım ve babası Ersöz Bey’in desteği sayesinde Orhan’ın matematikte ne kadar başarılı olduğunu geçen yıl gözlemledik. Bu konuda desteklerinden dolayı ailemizi, başarısından ve azminden dolayı da öğrencimi tebrik ederim. Veli faktörü çok önemli. Sevgili velilerimiz sizlerde motive etmeyi başarırsanız öğrencilerimizi ve geleceklerini kazanmışsınız demektir. Herkese kolaylıklar ve başarılar dilerim. Saygılar.

Necla KAŞIK

Öğretmen

 

Bu hal iyi hal değil

Nilüfer İlçesine bağlı Görükle çevre yolu hal girişi, 100 metrelik bölüm asfalt yapılmamış. Tüm bildirimlerimize rağmen bir yıldır aynı duruyor ve yolun bu hali ise araçlara zarar veriyor.

BELEDİYEDEN RİCAMIZDIR

Çevre sakinleri olarak ricamız, Nilüfer Belediyesi yetkililerinin bir an önce bu durumla ilgilenmesidir.  Arada kalan kısa bir bölümün asfalt yapılmamıştır. Gazeteniz ve köşeniz aracılığı ile bu konuyu yetkililere iletirseniz çok memnun olurum.

Saygılarımızla

Çevre Sakinleri

 

Patates tarlası bile daha düzgündür

Çalı Mahallesi’nde, özellikle de Palangalar Caddesi’nde çok sayıda bașıboș köpek var. Öyle ki dışarıya çıkmaya korkar olduk. Bu sebeple, bu can sıkan duruma bir an evvel acil çözüm istiyoruz. Defalarca kez bu konuyla ilgili uyarılarda bulunuyoruz ve yardım istiyoruz. İlla birinin yaralanması ya da Allah korusun ölmesini mi bekliyorsunuz?

BİR EL ATIN LÜTFEN

Son olarak da: Allah rızası için Demirci Çalı bölgesindeki yollara bir el atın lütfen. Çünkü eminim patates tarlası bile daha düzgündür.

Necati KARATAŞ

YILDIRIM BELEDİYESİ’NDEN CEVAP VAR

Sevinç ÇELEBİ,

1 Ekim 2018 tarihli gazeteniz köşesinde yayımlanan “Yıldırım Keyruvan Parkı Kaderine Terk Edilmiş Durumda!” başlıklı okur şikayeti incelenmiştir.

Piremir Mahallesi Keyruvan Parkı bakım ve temizliği Belediyemiz Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince yapılmıştır. 

Bilgilerinize sunarız.

 Yıldırım Belediyesi

Basın ve Yayın Müdürlüğü