İyi bir eğitimin yanında, 'ilk’lerle ve yenilikleriyle de dikkat çeken Hatice Salih İlkokulu, önceki gün ‘Kış Festivali’ düzenleyerek okulunda bir ilke daha imza attı.

‘Kış Festivali’nde öğrencilerimiz “BİR ÇOCUK DA SEN GİYDİR” projesi ile ihtiyaç sahipleri kardeşlerine destek olmak adına anlamlı bir adım attı. Böylece festivalde, ağır kış şartlarındaki kardeşliğin ve paylaşmanın önemi bir kez daha vurgulandı.

KIŞ GELENEKLERİNİ YAŞATIYORUZ

 Katılımcılar, kurulan soba üstünde pişen kestanenin, patlayan mısırın, salebin ve çorbanın tadına vardı. Kış geleneklerinin bir kez daha yaşandığı festivalde, Masalcı Dede’den masallar dinlendi, 1. Sınıf öğrencilerinden kış şarkıları ve İstiklal Marşı söylendi. Tekerlemelerin ve bilmecelerin havada uçuştuğu Kış Festivali’nde, Müzik Öğretmeni Hikmet Emektar’ın keman şöleni kulakların pasını sildi.

YALNIZ BIRAKMADI

Davetimize icabet eden ve bizi bu günümüzde yalnız bırakmayan İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mahmut Karakaya’ya, Bekir Aldemir, Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Topal, Osmangazi İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Çiçek, Kadir Yıkılmaz, Ayten Bozkaya Ortaokulu Müdürü Erdal Yazçayır ve Müdür Yardımcıları Osman Gürsoy ve Zafer Bey, Ayten Bozkaya İlkokulu Müdüresi Bilge Akpınar ve Müdür Yardımcısı Nurettin Bey, Şehit Deniz Piyade Er Tahsin Şen Ortaoukul Müdürü Hüseyin İçal, Başaran İlkokulu Müdürü Ethem Demircan ve Öğretmenleri İsmail Dağınık, Çınar Bayram, Ümit Özgüler ve Müdür Yardımcısı Bünyamin Küçük’e çok teşekkür ederiz.

RENK KATTILAR

‘Kış Festivali’ne varlıklarıyla renk katan konuklarımız Dinçer Avcıoğlu, Arzu Karaaslan ve Avni Zengin’e ayrıca teşekkür ederiz.

KUTLUYORUZ

Ve çok önemli bir teşekkürümüz de, etkinliğin düzenlenmesi için özveriyle çalışan ve en iyi şekilde geçmesi için büyük çaba sarf eden ve emek veren Öğretmenler Altuğ Zorludağ’ı, Ayhan Polat, Ayşe Vatansever, Ayşe Gonca Karakaya Oluk, Ayşe Hilal Destire, Deniz Morçiçek, Filiz Çetin, Hakan Çelik, Hale Gürbüzoğlu, Hava Başar, Holya Salih, Nefise Çetinkaya, Öznur Sevgül, Seda Duran, Songül Demircan, Tuğçe Yağız, Türkan Şentürk’edir. Eli öpülesi öğretmenlerimizi canı gönülden kutluyoruz ve bir kez daha bir ilki gerçekleştirdikleri için sonsuz teşekkür ediyoruz. Sıcacık günlerde buluşmak ümidiyle.

Saygılarımla

Recai KILIÇ

 

 

Gereken yapılsın 500 bin turist ağırlarız

”Gölyazı’yı birlikte yaşanmaz hale getirdik. Oysa böyle bir yer yabancıların elinde olsaydı gerçekten yıllık 500.000 turisti ağırlaması işten bile değil”

Sayın Sevinç Çelebi;

Bir hafta içinde Gölyazı Köyü,(Uluabat Gölü) hakkında 3-4 tane haber ve köşe yazıları görünce ilk defa Gölyazı’yı geçen pazar ziyaret ettim. Ailece kahvaltı yaptık. Çevre turu, sohbetler yaptık sorunları dinledik ve gözlemlerimizi de sizlerle paylaşıyor, bu yazıma köşenizde yer vermenizi rica ediyorum.

ACINACAK HALE GETİRİLMİŞ

Gerçek şu ki Gölyazı'yı tüm kurum ve kuruluşlarla birlikte  Vakıflar da dahil maalesef acınacak hale getirilmiş. İlk önce, ekmeğimizi ve paramızı kazandığımız yeri çöplüğe çevirmiş korumamışız, bakmamışız, tarihi değerleri sıradanlaştırmışız. 

HİÇ OLACAK ŞEY Mİ?

Gölden balığı tutacaksınız para kazanacaksınız, tekneleriniz istediğiniz yere bırakacaksınız, ruhsatsız izinsiz dükkanlar ile her yeri, başta halkın ziyaret için kullanacağı göl kenarı yaya kaldırımlarını çay bahçesi, restoran olarak işgal edeceksiniz, tarife ve fiyat etikleri kullanmayacaksınız, eski eserleri betonlaştıracaksınız, kale kalıntılarını muşambalar, demir profiller, betonla konuta çevireceksiniz! Hiç olacak şey mi?

Yol ortasında direk dikip göl suyundan pompa atacaksınız ne ala. Hadi bugün hava yağışlı, ya yağmurun olmadığı günlerde toz içinde kalan bir Gölyazı köyü için ne diyeceksiniz?

HOPLAYA ZIPLAYA GEZMEYE MECBURSUNUZ

Alt yapı çalışmaları başlatılmış, BUSKİ kanalizasyon, BURSAGAZ doğalgaz hattı çalışmalarını yapmış, kazılar topraklar öylece bırakılmış sadece çakıl dökülüp yayılmış. Yollar göle dönüşmüş, çamur içinde ayaklarını kaldır hopla zıpla öyle gezeceksiniz başka çareniz yok.

GÖZ MÜ YUMUYORUZ

Kimse kusura bakmasın açıkçası uyuyoruz ve ben de uykunun nedenini merak ediyorum... Yoksa el birliği ile birilerinin ekmeğine yağ mı sürüyoruz

El birliği ile gerçekten tarihi bir değeri yok etmişiz. Sadece ranta yönelik bir yer olmuş. Bu kafa ile ne turist ne de merak eden bir daha gelmez ve gezilecek ve görülecek yer olarak tavsiyede bulunmaz.

Böyle bir yer yabancıların elinde olsaydı gerçekten yıllık 500.000 turisti ağırlaması işten bile değil.

İşte fotolarla Gölyazı’mızın hali.

Başarılar dileği ile basınımızın ve kamuoyumuzun dikkatine. 

Saygılarımla

Necmettin ŞENGÜL,

Yer.Ynt.ler ve İş Uz.