Nedendir bilinmez ama teknoloji ne kadar ilerlerse ilerlesin klasik yöntemler yeniliklere karşı korkunç bir direnç gösterir. Oysa günümüzde teknoloji ile birlikte her türlü bürokrasi ve engeller kolaylıkla ortadan kalkabilecek duruma gelmiştir. Mesela Bursa Emniyet Müdürlüğü'nün NARKOTEM WHATSAPP uygulaması buna bir örnektir.

NARKOTEM WHATSAPP uygulaması gayet yerinde ve etkin bir iletişim yöntemidir. Bizim beklentimiz Başta Bursa Büyükşehir Belediyesi, Osmangazi Belediyesi, Yıldırım Belediyesi ve Nilüfer Belediyesi başta olmak üzere bütün belediyelerin hatta kurumların birer WhatsApp hattı kurarak millet ile aradaki engelleri kaldırmalarıdır.

SORUNU BİLDİRMEK BU KADAR BASİT OLSUN

Var olan ufak bir aksaklığı yetkililere ulaştırabilmek için ne kadar da çok uğraşıyoruz. Zaten sorun ulaşana kadar da çoğu zaman olan oluyor. Mesele bir çukura bir araba düşmüş oluyor. Mesela kaldırımlarımız işgal altında olduğundan ve yollar TIR parkına döndüğünden bir yayaya araç çarpmış oluyor. Gönül ister ki en tepedeki yöneticilerden başlayarak sıralı amirler de bu hattı takip etsinler. Sorunların bir resmini çekip atalım bu hatlara. Bir sorunu bildirmek bu kadar basit olsun. Ve konunun önemini mesela belediye başkanlarımız da görmüş olsun.

ÇÖZÜM ÖNERİLERİNİ ATSINLAR

Hatta insanlarımız bu hatta, çözüm önerilerini de atsınlar. O zaman bakın ne kadar yaşanabilir bir kente dönüşecektir Bursa’mız. Lütfen milletten korkmayın. Araya duvarlar örmeyin. Size ulaşmak bu kadar zor olmasın. Bu milletin nasıl harikalar ürettiğini göreceksiniz. Biliyorum ki Belediye Başkanları bilmediği ya da sorunlar kendilerine ulaştırılmadığı için üstü örtülen ve çözülemeyen bir yığın sorun var. Bakın biz CİMER vasıtasıyla cumhurbaşkanımıza dahi kolayca ulaşabilirken, BİMER kanalıyla Başbakanımıza kolayca ulaşabilirken özellikle belediye başkanlarımıza ulaşamıyoruz. Hassasiyet gösterin lütfen!

Adını vermek istemeyen bir okur

***

Çıkmaz sokaklar çıksın artık

Günümüzde hala ‘çıkmaz sokak’ kavramları var. Biz bu çıkmaz sokakların artık çıkmasını istiyoruz. Bu yüzden Osmangazi Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Dündar’dan bir ricamız var.
Gülbahçe Mahallesi’nde bulunan İsaklar Çıkmaz Sokağı’nın artık ‘çıkar’ sokak haline getirilmesini mahalle sakinleri olarak çok rica ediyoruz.
Yapılacak olan teknik bir inceleme sonucunda çıkmaz sokağın, kolaylıkla çıkar sokak haline getirilebileceği inancı ve düşüncesindeyiz.
İsteğimizin dikkate alınıp gerçekleşmesini rica ediyoruz.

Mahalle Sakinleri

 

BUSKİ'YE soruyoruz: Bu haksız kazanç değil mi?

BUSKİ abone numarası 547** Gemlik İlçesi Kumla Mahallesi 12. Siteler Öz Çakır Apt No. **/* evde, verdiğiniz su içilmiyor, suyunuzu tahlil ettireceğim bilginize sunuyorum.
Artı su faturalarında dengesizlik var. Artık eminim ki dünyada en pahalı suyu Bursa satıyor. Şöyle bir bakalım: Su faturası 2.85 TL, katı atık bedeli 9.00 TL, bakım bedeli 1.64 TL, çtv bedeli 0.28 TL, atık su bedeli 0.43 TL, KDV yüzde 18, 1.92 TL, KDV yüzde 18 0.26 TL. Toplam fatura bedeli 16.50 TL. Böyle bir dünya yok.

2 TL’LİK SUYA, 16,50 TL ÖDÜYORUM

Bunun adı: Haksız kazanç. Ben su kullanıyorum, ancak benden su bedeli yerine bir dünya bedel alıyorsunuz. Şimdi soruyorum, "Bu hak mı hukuk mu?. Para önemli değil ama ben hakkımı yargıya taşıyacağım. Hakkımı da helal etmiyorum. 2 liralık su kullan, gerisini bana biri anlatsın. BUSKİ, size hiçbir şekilde hakkımı helal etmiyorum. Böyle bir anlayış Patagonya'da bile yok, olamaz da…

OTOBÜS ŞOFÖRÜNÜN HIZLI BİR ŞEKİLDE GİTMESİ VE SONRASI...

İkamet ettiğim Nilüfer İlçesi’ne gidiyorduk. Ancak 6/FD otobüs şoförü o kadar hızlı bir şekilde araç kullanıyordu ki, önündeki tümseği fark edemedi ve de tümsekten hızlı bir şekilde geçti. Bu durum otobüsün içinde bulunan herkesin (ben de dahil) resmen havalanmamıza sebep oldu. Artık hız mı oldu sebep bilemem ancak aradan 100 metre geçmeden bu kez de otobüs motordan yağ akıtmaya başladı.

YOLU BİLİYORSUNUZ, GİDEBİLİRSİNİZ

Dumanlar da çıkmaya başlayınca tüm yolcular mecburen otobüsten inmek zorunda kaldık ve tam ‘şimdi ne olacak’ düşüncesiyle beklemeye başladık ki şoför bize, “Burada ne bekliyorsunuz, yolu biliyorsunuz, gidebilirsiniz” dedi. Oysa bindiğimiz otobüs günün son otobüsüydü. Yine mecburen evimize taksiyle gitmek zorunda kaldık.

EVİME TAKSİYLE GİTMEK İSTEMİYORUM

Sayın yetkililer, ben işten çıktıktan sonra, biletimi de ödediğim halde üstelik, korka korka eve gitmek ya da taksiyle gitmek istemiyorum. Kimsenin acelesi yok. Lütfen hızlı gidilmesin ve şoförler daha dikkatli olsun. Bir arıza olduğunda da olması gerektiği gibi başka araç temin edilsin. Eminim, Bursa’daki şoförler, Türkiye’nin başka hiçbir şehrinde yoklar.

Saygılarımla

Sezin Aksu

TEŞEKKÜR PANOSU

Teşekkürler Osmangazi Belediyesi

Geçit Mahallesi olarak, yıllardır alt yapı ve asfalt sorunu yaşadık. Öyle ki evlerimize dahi çamurdan giremez durumdaydık. En sonunda ‘Vatandaş Hattı’ köşeniz aracılığı ile yetkililere seslendik, derdimizi anlattık.

OSMANGAZİ BELEDİYESİ DUYARSIZ KALMADI
Yardım çığlığımıza duyarsız kalmayan Osmangazi Belediyesi hemen devreye girdi ve sağ olsunlar sokaklarımızdaki alt yapıyı ve asfaltları yeniledi. Şimdi önceden su altında kalan mahallemizden eser yok! Teşekkürler Osmangazi Belediyesi.

Geçit Mahalle Sakinleri adına

Menderes KALKAN