Toprağa Düşmek!

Toprağa Dönme Gerçeği!

Her beden hâlihazırda bekler, toprak ana nice aslanlar doğurmuş  ve kainata göndermiş ve ve nice aslanları  geri almış, hem de en büyük aşkla koynunda saklar.

 Hangi aşk onun aşkından büyük olur ki, ta Adem’den beri süre gelen milyarlarca yıldır verdiğini geri almakta ve yeşertip büyüttüğü adına dünya dediği kendi öz evladını sığdıramadı koynuna oğul dediği zaman zaman dağların zirvelerinde ölüm kusar, lav kusar, kül kusar ama izin verir yaşamasına.

 Bir düşünün nice vakitsiz solan onca gülleri biz toprağa geri verip gözde yaşlarla uğurlarken toprak ana kimseyi unutmadan en iyi civanları en güzel insanları çekip koparır açmış gonca dalından.

Bir sözü geçmez dünya isimli kendi evladına başıboş salmış halde ayaklar altında çiğnenmeyi göze alarak, Yaradılış olgusu inancı masiva ile hep çatışır haldedir.

Masiva, dünya, kâinat, tasavvufta alem. "Allah" tan başka her şey demekti ve insanoğlu ölümü bile bile dünya hevasına kapılıp giderken unuttu var oluş ve yok oluş gayesini

         Masiva 5 çeşit alem kabul edilmektedir:

Lahut alemi,

Ceberut alemi,

Melekut alemi,

Anasır alemi,

İnsanı kâmil alemi.

İnsan, masivanın zübdesidir. Genel olarak zahir alemi görünen alemdir ve maddedir, batın alemi ise soyuttur, ruhlar alemidir.

Hak dediğin Haktır, Hak’ta aşikâr

Düşün masivayı anla ne olur

Dünya av sahası cümlesi şikar

Düşün masivayı anla ne olur

Sarıp sarmalayan nefsin hevası

Sevap günah dolu kalbin tavası

Mahşeri alemde olur davası

Düşün masivayı anla ne olur

Kâmil insan olma bir nasip işi

İdrak eden kendin bilir er kişi

Öğütür maddeyi zamanın dişi

Düşün masivayı anla ne olur

Hayatın çeşmesi akar Güldendir

Kalbi ehil olan dili gülşendir

Her alın yazısı sökük teldendir

Düşün masivayı anla ne olur