ASLI YEŞİLYURT

Sabah erken saatte hele de yaz günüyse makyaj yapmak kabusumuz olabiliyor. Böyle durumlarla ‘keşke makyajsız da güzel görünebilsek’ diye düşünüyoruz. Ancak bunun da bir yolu var, o da hayat alışkanlıklarımızı değiştirmek ve bu yazdıklarımızı alışkanlık olarak edinmek. İşte harika görünmenizi sağlayacak 10 hamle…

Cildinize serum kullanın

close-up-woman-holding-serum-1

Makyajsızken güzel görünmenin en önemli yolu şüphesiz serum kullanmaktır. Koyu lekeleri, kırışıklıkları ve solgun cildinizi iyileştiren serumlar, sizi makyaj yapmadan da canlı ve sağlıklı bir cilt sağlayacaktır. Bu serumları düzenli uygulamak ise işin en önemli noktası. Eğer serumun gözle görülür bir fark yaratmasını istiyorsanız, bunu bir rutin haline getirmelisiniz.

Masajı ihmal etmeyin

young-woman-enjoy-face-massage-spa

Tüm vücudumuzun olduğu gibi yüzümüzün de egzersize ihtiyacı oluyor. Cildinizin sıkılaşması için masaj veya yüz egzersizleri yapabilir, böylelikle yüzünüze makyajsız da olsanız sıkılaşmış görüntü sağlayabilirsiniz. Ayrıca masaj, yüzdeki kan dolaşımını artırarak cildinize daha canlı bir görünüm verecektir.

Parlak kirpikler için hint yağı kullanabilirsiniz

close-up-young-woman-using-mascara-1

Kirpiklerinize hint yağı sürmek parlaklık kazandıracaktır. Eğer makyaj yapmadan güzel görünmek istiyorsanız hin yağını düzenli olarak kirpiklerinize uygulamalısınız.

Kaşların şeklini belirleyin

close-up-studio-portrait-beautiful-brunette-woman-with-soft-skin-painting-her-eyebrows-with-makeup-brush-isolated-white

Şampuan kullanırken bu hataları yapmayın Şampuan kullanırken bu hataları yapmayın

Size en uygun kaş şeklini seçmek de yüzünüzü makyajsız güzel göstermenin bir yoludur. Kaş şeklinizi değiştirmeden önce kaş farı veya kaş kalemiyle denemelisiniz. Böylelikle şekil değişikliği sonrası yaşanacak pişmanlığı engellemiş olursunuz.

Yastık kılıfı önemli

beautiful-young-woman-sleeping-bed

Cildimiz biz uyurken kendini yeniliyor. Yüzümüze tüm gece temas eden yastık kılıflarımız ise bu bakıma yardımcı olabilir. Cildinize uyurken de bakım yapmak istiyorsanız, ipek kılıfları tercih etmelisiniz. İpek kılıf kullanmak pamuklu kılıflara göre yüzünüzü daha az tahriş edecek ve cildin temiz kalmasını sağlayacaktır.

Editör: Aslı Yeşilyurt