Geçtiğimiz günlerde Güneştepe’de başı boş dolaşan atlarla ilgili mahalle sakinlerimiz tarafından, 'agazete'deki köşenizde bir yazı yayınlandı. Öncelikle belirtmek isteriz ki yazıda azı yazılmış çoğu kalmış... Kısacası durumumuz aslında yazılanlardan çok daha kötü! Bu sebeple konuyla ilgili bizde birkaç bir şey ilave ihtiyacı duyduk.

HAYVAN DÜŞMANI DEĞİLİZ

Öncelikle herkes, özellikle de hayvan severler şunu iyi bilmeli ki, bizler asla hayvan düşmanı değiliz. Ve bu durum kesinlikle hayvan sevgisiyle alakalı olmadığından sapla saman karıştırılmamalı. Rabbimizin can verdiği her şey gibi hayvanlar da can taşıyor ve kaldı ki Allah’ın yarattığı kıymetlileri.

İNSAN HAKLARI GASP EDİLMESİN

Ancak hayvanlar kendilerine ait olan yerlerde olmalı, insanların gezdiği yerlere kontrolsüz bırakılarak insan hakları gasp edilmemeli. Ve bir şeylerin düzelmesi için illa bir terslik, kaza olsun diye beklenmemeli. Bu sebeple çok önemli ve hassas olan bu duruma acil önlemler alınmalı.

OYUMUZU HİZMET İÇİN VERİYORUZ

Bunu belediyemizden önemle talep ediyoruz ve bu hususta artık kalıcı bir çalışma bekliyoruz. Şehir merkezinde atların pisliğini ve kokusunu çekmek zorunda değiliz. Biz belediyelere oyumuzu bu nedenle ve bize hizmet etmeleri için veriyoruz. Bize hizmet etmeleri için.

HURDACININ YERİ DEĞİŞTİRİLMELİ

Özetle; belediye önümüzdeki seçime kadar bu pislikleri temizlemeli. Aslında bunu yapmak hiç çok de zor bir iş değil. Sadece işe yakınımızda bulunan hurdacıdan başlanması gerekiyor. Çünkü onlar mevcut hurdacının sayesinde burada duruyorlar. O hurdacıyı belediyemiz buradan götürdüğü halde Romenlerin çoğu burada kalmayacak ve bu kadar pislik biriktiremeyecek.

Sadece seçim zamanı hatırlanıyoruz

Çok üzücüdür ki bölgemize sadece seçim zamanı geliniyor ve o zaman da baş boş vaatler sıralanıp gidiliyor. Sonra da kimse kimseyi bir diğer seçimlere kadar ne görüyor ne duyuyor. Hal böyle olunca da halk kendini kandırılmış ve kullanılmış hissediyor. 

PARK BONZAİ İÇME YERİNE DÖNÜŞTÜ

Halbuki Çamlık Park’ın etrafı çevrilse ve belediye buraya aile çay bahçesi, tesisler açsa, hem gençlerimiz kötü yollardan uzaklaşacak ve de halkın nefes alma imkanı doğacak. Şimdilerde ise bu güzelim çamlık parkı, bir tek gençlerimizin Romenlerden satın aldığı bonzai içmeye ve de atlara yarıyor.

KÖY MÜ BURASI?

Gönderdiğim fotoğrafta da görüldüğü gibi, evi barkı olduğu halde adam çamlığın dibine bildiğimiz çadırını kurmuş ve de bir güzel yayılmış… Çünkü burada atları otluyor, yatıyor. Sormak istiyorum sayın yetkililere; Köy mü burası? Ha illa ki bu tür hayattan hoşlananlar varsa, varsın gitsinler köyüne…

CEZALAR YETERSİZ BELLİ

Geçtiğimiz hafta daha belediyemiz burayı temizledi ve gitti halbuki! Ancak belediye gitti, çadırlar hiç vakit kaybetmeksizin yeniden kuruldu. Demek ki kesilen cezalar yetersiz geldi.

BURASI NASIL ŞEHİR MERKEZİ

Her tarafta bir at arabası, her tarafta bir çadır! Burası şehrin merkez belediyesi olan Osmangazi Belediyesi’ne mi ait, Güneştepe Mahallesi köy mü yoksa ya da belediyenin merası mı doğrusu bilemedik!... İlgililere duyurulur ve gerekenin yapılması önemle arz olunur.

Saygılarımızla

Güneştepe, Yunuseli, Bağlarbaşı Mahallesi Sakinleri

 

Küçük görünen sıkıntılar büyük sorunlara neden olabiliyor

Merhaba Sevinç Hanım;

22 Kasım 2017 (Çarşamba günü) iş görüşmesine gidecek olan arkadaşıma, Beşikciler’den Podyum Park’a giden B 42/A No’lu otobüsün 20 dakika bir geçtiğini söyledim. Saat 12:55’te durakta idik, fakat otobüs 13:35’te geldi. Böylece iş görüşmesine geç gittik. Bu gecikme her ne kadar bizden kaynaklanmamış olsa da ilk gün olan ve iş başvurusu yapılacak yere karşı hiç de hoş olmadı. Üstelik Beşikciler Durağı’ndan geçen otobüs listesinde B 42 A No’lu otobüs listede olmadığından, geçmiyor gibi de algılanıyor olması işin farklı bir boyutu. Özetle; Küçük gibi görünen ayrıntılar o gün ve eminim bizim gibi bir çok kişiye büyük sıkıntılar yaşatabiliyor. İlgililerin dikkatine sunar, gerekli düzenlemenin yapılmasını rica ediyorum.

Saygılarımla

B.H.

Çoğaltılsınlar…

Metro yapıldığında hizmet vermeye başlayan ve bir çok kişiye de ekmek kapısı olan bilet gişeleri, epey zaman önce kapandı ve yerine kiokslar (otomatik satış noktaları) konuldu. İyi mi oldu kötü mü bilmem. Ancak eksik bir hizmet olduğu aşikar. Çünkü örneğin yoğun bir istasyon olan Şehreküstü’ne bu makinelerden üç tane konmuş. Hal böyle olunca makinenin başında bankamatik misali kuyruklar oluşuyor. Daha önce üç gişeden verilen hizmetin ikiye düşmesi vakit kaybına sebep olurken, makinelerin yetersizliği ve kullanım bilgi eksikliği de ayrıca ciddi zaman kaybına neden oluyor. Bu yüzden ilgililerden bilet makinelerinin önemle çoğaltmalarını rica ediyorum. Ayrıca merak ettiğim diğer bir konu daha var. Kartı olmayanlar tek kullanımlık biletini nereden temin edecek?  

Nurettin Avcı 

NİLÜFER BELEDİYESİ’NDEN CEVAP VAR

Sayın Sevinç Çelebi;

Köşenizde yayınlanan ‘Sözde Nilüfer’iz’ başlıklı yazı üzerine gereken inceleme yapılmıştır. Bahse konu sokakta temizliği sürekli olarak 1 adet mevkici (süpürgeci) personel ile, yoğun yağış vb. durum olmaması halinde her hafta Salı ve Cuma günleri süpürge makinesi vasıtasıyla düzenli olarak yapılmaktadır. Çöp toplama işlemi ise Pazar günleri hariç olmak üzere haftanın 6 günü düzenli bir şekilde yürütülmektedir. Sokak hareketli olduğundan dolayı her gün Diyalog personelimiz ve Bölge Kontrolü arkadaşımız tarafından ayrı ayrı kontrol edilmektedir. Sokağa bu güne kadar kurumumuz hizmet araçları haricinde süpürge aracı girdiği ekiplerimiz tarafından görülmemiştir. Ekte bulunan fotoğraflar yerinde yapılan kontrolde çekilmiş ve herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmamıştır.

Nilüfer Belediyesi Basın Bürosu

 

 OSMANGAZİ BELEDİYESİ’NDEN CEVAP VAR

Sayın Sevinç Çelebi;

'agazete’deki Vatandaş Hattı köşenizde, 14 Kasım 2017  tarihinde ‘Çuvaldızı önce kendine batırmalı insan..  Ayıp yahu’ başlıklı habere yer verilmiştir. Belediyemiz rutin olarak park alanlarının temizliğini yaptırmaktadır. Belirli noktalara çöp kovaları konulmaktadır. Ancak bazı vatandaşlarımız çekirdek ve benzeri kuruyemiş atıklarını yerlere atmayı tercih ediyor.

Hizmet sürekliliği ve daha fazla hizmet için vatandaşlarımızın da yardımcı olmalarını, el birliği ile mahallelerimizi, parklarımızı temiz tutmamız gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz. Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuya bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz.

Osmangazi Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü