12 Ocak 2016 tarihinde asla unutmayacağım bir anımı, köşeniz aracılığı ile paylaşmak istiyorum. Dilerim bu yaşadıklarım ilgililer tarafından değerlendirilir ve bir daha yaşanmaması için tedbirler alınır.

AMA BEN KURSİYERİM

Bu tarihte BUSMEK Bilgisayar Kursuna gitmiştim. 6 hafta sonunda ‘sertifika verilecek’ davetiyesi geldi ve heyecanla Merinos’a gittik. Osmangazi Salonu’nda yer yoktu çünkü her zamanki gibi her yeri yine ‘sağlamlar’ kapmıştı. Ön taraflara doğru ilerledim ancak görevli dayı “Burası protokol” diyerek beni en arka koltuklara yönlendirince “Tamam da ben misafir değilim, kursiyerim” dedim. Üstelik bu kurs engellilere verilen bir kurstu.

SERTİFİKA KAPIDA VERİLMEMELİ

Kaldı ki içeri girerken fotoğrafta görünen sertifikayı ve de bir anahtarlığı “buyurun” diyerek verdiklerini de hâlâ hazmedememişken.

Sormak istiyorum sayın yetkililere, kursiyerlere sertifika kapıda mı verilir, sahnede mi?

Bana göre sahnede verilmeli. Özetle; o gün ömür boyu unutamayacağım kırgınlık ve bir anı yaşadım…

AMAN BOŞVER DİYENLERE KATILMIYORUM

Bu yazıyı okuyunca “Amaaan” diyecek olanlara asla katılmadığımı ve katılmayacağımı önemle belirtmek istiyorum.

ÖLDÜĞÜMDE ÇOCUĞUMA KİM BAKACAK

Bir de evinden çıkamayan, (benim akrabam Gültennur gibi) çocuklar var onlara kısaca değinmek istiyorum. Hani günden güne hastalıkları geliştiği ve ana baba bakmakta ve ihtiyaçları karşılamakta zorlandıkları. Gittiğim toplantıların soru cevap kısmında, söz alan katılımcı engelli annelerin hep şu soruyu sorduğuna şahit oldum.  “Hadi bugün hayattayım, peki ben ölürsem çocuğuma kim bakacak?”

BURSA’MIZI YÖNETENLER DURUMU CİDDİYE ALSIN

Aslında ne kadar da çok haklılar değil mi!.. Bu yüzden Bursa’mızı yöneten büyüklerimizin bu durumu çok ciddiye almalarını ve onlar için bir yer, kaynaşma gibi toplanmalarını sağlamalarını tüm kalbimle rica ediyorum.

SADECE SEÇİMDE HATIRLANMAYALIM

Büyüklerimizden bir ricamız daha var. Biz engelli vatandaşlar sadece seçim zamanında hatırlanmak istemiyoruz. Mahallemize ziyaretimize gelenler, sanki bizi 40 yıldır tanıyormuş gibi “Oooo nasılsın, sağlığın nasıl? Bak bana gel yardımcı olurum” demekten lütfen vazgeçsinler artık. Çünkü bir gün gitsek eminiz “Kimsin, nereden tanıyorsun, ne yapacaksın, sen onu göremezsin” sözlerine çoktan alışığız… Şu an buraya aktardıklarımı kimse kişiselleştirmesin. Sözüm, işi bitince bizleri tanımayanlara.

EŞİT MESAFEDE YAKLAŞIN

Sayın yetkililer, insanlara yakın olun, kadın, erkek, çocuk, yaşlı, engelli… Kısacası herkese eşit mesafede yaklaşılmalı. İnsanlar “uçağa binerek tepeden bakmak gibi” aşağılanmamalı. Aksine, elinden geliyorsa ona sevgi ile yaklaşılmalı. 60 yaşıma geldim ve neler gördüm ve neler yaşadım onu bir tek ben bilirim. Biz engelli bireyler yaşamayı seviyoruz, içimizdeki o umutla yolumuzu çizdik ve hayata güzel yönden bakıyoruz. Mücadeleciyiz.

KAFA BİLGİMİZDEN FAYDALANIN

Lütfen bize sevgiyle yaklaşın, çünkü bizler sizi çok seviyoruz ve engelli olmamanız için her gün size dua ediyoruz. Bizler için bir şeyler yapın, projeler üretin. Elimiz, bacağımız, kolumuz vs engelli olabilir. Gelin kafa bilgimizden faydalanın. Her engellinin ya da küçük gördüğünüz sade bir vatandaşın bir gün lazım olacağını ve sizin yapamadığınız bir şeyi o kişinin başarabileceği umudu ile yaklaşın. Bir şey kaybetmezsiniz, aksine kazanırsınız.

 Saygılarıma

Pınarbaşılı Erdem

Geleneksel LÖSEV Yeni Yıl Balosu’yla çocuklar 2018’e “merhaba” dedi

 LÖSEV Lösemili Çocuklar Sağlık Eğitim Vakfı Bursa Şubesi, kayıtlı lösemi ve kanser hastası çocuklar için geleneksel hale gelen yeni yıl balosunu 30 Aralık Cumartesi günü Bursa Mercure Hotel’in ev sahipliğinde gerçekleştirdi. 

Çocukların yeni yıla coşku ve umut içinde başlaması amacıyla dans - müzik gösterileri ve sürprizlerle dolu balo çocukların neşesine neşe kattı. Yılbaşı pastası ve sürpriz yılbaşı hediyeleri, Noel Baba, Noel Anne’nin yanı sıra Örümcek Adam, Mickey Mouse, Tweety, Pamuk Prenses, Batman gibi onlarca masal kahramanlarının yer aldığı partide çocuklar yeni yılı coşkuyla karşıladı. LÖSEV’e kayıtlı baloya ev sahipliği yapan Mercure Hotel’de ilk olarak MG Orkestrası Bandosu sahne aldı. Bandonun çaldığı birbirinden güzel parçalardan sonra sihirbaz gösterisi ile çocuklar keyifli anlar yaşadı. Masal kahramanlarının da çocuklar için bir sürprizi vardı. Düzenlemesini kendilerinin yaptıkları dansa çocukları da dahil ederek eğlenceli bir dans gösterisine imza attılar.

BUSE TÜRKER, ÇOCUKLARI YALNIZ BIRAKMADI

Balonun için de yer alan ve piyano eşliğinde bir konser veren Bursalı genç sanatçı Buse Türker çocukları yalnız bırakmadı. Piyano eşliğinde birbirinden güzel şarkıları çocuklar için söyleyen Türker hep birlikte kesilen yeni yıl pastasıyla çocuklar için yeni yılda sağlık diledi.

AMACIMIZ ZORLU SÜRECİ HAFİFLETMEK

LÖSEV Bursa Koordinatörü Füsun Emecan Özcan, “LÖSEV olarak tüm Türkiye’de olduğu gibi Bursa’da da çocuklarımızla yeni yılı buluşmasını gerçekleştiriyoruz. Amacımız onların yaşadığı zorlu süreçleri bir nebze de olsa unutturup gönüllülerince eğlenecekleri bir gün yaşatmak ve yeni yılı coşkuyla karşılamalarını sağlamak. Büyük LÖSEV ailesi olarak her zaman çocuklarımızın yanındayız. 2018 yılından temennimiz tüm çocuklarımız için önce sağlık, ülkemiz ve dünya için barış ve huzur. Tüm ülkemizin ve LÖSEV’in yanında olan destekçi ve gönüllülerimizin yeni yılını kutluyoruz” dedi.

SÜRPRİZ ZİYARETLER HAFTA BOYUNCA

LÖSEV hastanede olan minik yürekleri de unutmadı. Yani yılda hastanede giren çocuklara moral vermek için yurt genelinde ve Bursa’daki hastanelere ziyaretler düzenlendi. Çocuklara birbirinden renkli yeni yıl hediyelerini palyaçolar eşliğinde takdim ederek onlara sürpriz dolu dakikalar yaşattı.

2019 YILINDA DA GÜLDÜRMEYE DEVAM

LÖSEV, 19 yıldır olduğu gibi 2018 yılında da çocukların ve ailelerinin yanında ve onların yüzünü güldürmeye devam edecek. Siz değerli bağışçıların katkısıyla LÖSEV’i ve çocuklarımızı 2018’de de yalnız bırakmayınız. Büyük LÖSEV Ailesi olarak tüm ülkemize ve dünyaya sağlık ve iyiliklerle dolu bir yeni yıl diliyoruz…

Kamu kaynakları boşa harcanmasın

Sessiz kalma Sayın Mustafa Dündar! Yapma Sayın Alinur Aktaş! Sayın Recep Altepe döneminde Bursa kamuoyuna sunulan Beşyol Kavşağı planı (1. resim) gelen tepkiler üzerine gündemden kaldırılmıştı. Zira planlanan kavşak çalışması sadece köprü vazifesi görecek, komşu semtlere girişi ve çıkışlarda rahatlık sağlamayarak, yoğunluğunun azalmasına fayda getirmeyecekti. Bunun üzerine Büyükşehir Belediye Başkanlığı yeni bir çalışma yaparak yonca şeklindeki kavşak çalışmasını hazırlamış ve kabul görmüştü (2. Resim).

PROJENİN HİÇBİR YARARI OLMAYACAK

Yerinde yaptığımız tespitlerde ortaya çıkan tablo sanki yeniden 1. çalışmaya dönülmüş gibidir. Eğer bu projede ısrar edilirse, hiçbir yararı olmayacak ve kamu kaynakları boşa harcanacaktır. Yapılması gereken bölgede kamulaştırma çalışmaları sabırla ve ısrarla devam ettirilmeli, hak sahipleri ile anlaşma yolları sonuna kadar zorlanmalı, gerekirse biraz da zamana yayılmalıdır.

KAMULAŞTIRMA GERÇEKLEŞMELİ

Mali kaynakların elverdiği ölçüde, zaman içinde kamulaştırma gerçekleşmeli, Bursa buna sabır göstermelidir. Doğrusu budur. Osmangazi’nin en önemli ana arterinde planlanan bu projeye Osmangazi Belediye Başkanı ve Meclis sessiz kalmamalı ve gereğini yapmalıdır. Uyarı ve çağrımız yeni bir hata yapılmaması içindir. Çünkü Bursa’mızın durumu herkesin malumudur.

Cemil AYDIN

MHP Osmangazi Belediye Meclis Üyesi Grup Sözcüsü

 

***

 

OSMANGAZİ BELEDİYESİ’NDEN CEVAP VAR

 Sayın Sevinç Çelebi,

‘agazete’deki Vatandaş Hattı köşenizde 23 Aralık 2017 tarihinde ‘Setbaşı Köprü Altı Çöplük Oldu!’ başlıklı habere yer verilmiştir.

Bahse konu olan bölgenin bakım, onarım ve temizliği Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğundadır. Fakat belediyemizin ilgili müdürlüğünce de gerekli çalışmalar yapıldı.

Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuya bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz.

Osmangazi Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü