LÖSEV Bursa, Anneler Günü kapsamında Anneler için düzenlediği Yalova Gezisinde, anneler keyifli vakit geçirdiler.

Anneler Günü münasebetiyle Bursa’dan Yalova’ya gerçekleştirilen geziye, Yalova’da ikamet eden lösemili çocukların anneleri de katıldı. LÖSEV Anneleri Yalova’da ilk olarak Atatürk’ün bir çınar dalını kurtarmak için yerinden taşıttığı Yürüyen Köşkü gezdiler. Atatürk’ün yaşadığı evi ziyaret eden anneler öğle yemeğini de köşkün kafeteryasında yedi.

İBADETİN EN GÜZELİ

Yemekte konuşan LÖSEV Bursa Koordinatörü Füsun Emecan Özcan; “LÖSEV Ailesi olarak Annelerimizin sadece özel günlerde değil her daim yanı başında en büyük destekçileri olmaya devam edeceğiz. Onlar bizim için çok kıymetli. Bir annenin yüzünü güldürmek ibadetlerin en güzelidir.

EN İÇTEN TEŞEKKÜRLERİMİZLE

Bize bu imkânı tanıyan tüm destekçilerimize teşekkür ediyor, tüm annelerin anneler gününü en içten dileklerimizle kutluyoruz” dedi. Hep birlikte yenilen öğle yemeğinde Yalova Üniversitesi LÖSEV Topluluğu öğrencileri çiçekleriyle annelere sürpriz yaparak günlerini kutladı.

KEYİFLİ BİR GÜN

Birlikte çekilen anı fotoğraflarının ardından anneler Yalova Termal’e gerçekleşen gezi sonrasında kendileri için düzenlen keyifli bir günü LÖSEV daha geride bırakmanın mutluluğu ile Bursa’ya döndü.

***

 BURULAŞ’TAN AÇIKLAMA

Değerli yolcularımız, rahmet ayı Ramazan süresince BURSARAY’ın son seferleri uzatılmıştır.

BUNA GÖRE:

Emek-Arabayatağı ile Üniversite-Kestel

ve Kestel-Üniversite 00:45,

Arabayatağı-Emek 01:05,

Şehreküstü-Üniversite 01:07,

Şehreküstü-Emek 01:14,

Merinos-Arabayatağı-Kestel 01:11,

Merinos-Emek 01:18

olarak çalışacaktır.

İyi Ramazanlar dileriz.  

Yetkililerden ilgi bekliyoruz

Doğanevler Mahallesi, Yıldızevler Mevkiinde, 6. Yeşil Sokak ile Karakaş Sokağının birleştiği yerde, gece 24:00’da bir kaza daha meydana geldi.

Kaza yapanlara ve yaralılara büyük geçmiş olsun dilerken, yetkililere sormak istiyoruz;

Sayın yetkililer, daha kaç kaza olması gerekiyor ki gerekli tedbirler alınsın?

ŞANS ESERİ KURTULDULAR

Çünkü bu beşinci kaza ve de 6 yaralı var! Ve şans eseri ölü yok…

Tüm bu kazalar da sadece sokak aralarında kasis olmadığından ve dolayısıyla araçların süratli geçmesinden meydana geliyor.

Lütfen artık! Kasis olayına bir el atın.

UKOME kararına göre; ara sokaklara kasis olmaz diyorlar. Ancak bizler onlardan kasis değil de, en azından ince monte edilebilir ufak kasisler istemekteyiz.

Gerekenin yapılmasını önemle arz ediyoruz.

Bu vesileyle herkese belasız, kazasız, sağlıklı bir yaşam ve Hayırlı Ramazanlar diliyorum.

Saygılarımla

Doğanevler Mahalle Muhtarı

Seyhan MESUT

 Osmangazi Belediyesi’nden ricamızdır

Dubalar yerine takılsın

Demirtaş Barbaros Mahallesi’nde yeni faaliyete geçen Uğur Market, açılışında yolu ikiye ayıran dubaları keserek, tahminimiz: kendilerince müşterilerine araç yeri açmıştır. Osmangazi Belediyesi’nden ricamız, dubaların aynen yerine takılması, akıbetinin takip edilmesi veya kalıcı bir çözüm bulmaları yönündedir.

SAKİN DEĞİL, YOĞUN

Fotoğraflar akşam vakti çekildiğinden ortam sakin gibi durmaktadır. Lakin, hem Cuma pazarı olması hem de açılış olması vesilesiyle bütün gün trafik çok kötü durumdaydı. Demirtaş halkı olarak bu caddemize yolu ikiye ayıran dubaları yerine bariyer tarzı bodur ağaçlarla yapılmasını istiyoruz. İnanıyoruz ki Osmangazi Belediyesi halkın mağduriyetine izin vermeyecektir ve esnafların değil halkın hizmetçisi olacaktır.

Gereğinin yapılmasını önemle arz ederiz.

Saygılarımızla

Demirtaş Halkı

 35 TL’YE AYAKTA YOLCULUK!

Bilet var, koltuk yok!

BUDO Büyükçekmece-Mudanya seferine 13 Mayıs 2018’de saat 16:00’da, yani sefer saatinden 4 saat önce bilet aldım. Saat 20:00'da kalkması gereken feribot 20:15'te kalktı. Sorun etmedik,  ‘gecikmeler her yerde olabilir’ dedik ve bekledik. Aldığım bilet üst katta en önde olan sırada iken, feribota bindiğimizde koltuk sıralamasının ters şekilde dizildiğini gördüm. Buna da ‘Neyse’ diyerek koltuğumu aramaya koyuldum, fakat bize satılan serideki son 5 koltuk ne hikmetse feribotta yoktu.

7-8 KİŞİ AYAKTA KALDIK

Bu yazımı okuyanlara anlattıklarım tuhaf gelebilir ancak bu durum gerçeğin ta kendisiydi. Şaşkınlık içinde görevliyi buldum ve o da “Size boş bir yer bulalım ve oturtalım” dedi. Kaldı ki bu durumda olan bir tek bende değildim. Çünkü benimle birlikte 7-8 kişi daha aynı sorun nedeniyle ayakta kalmıştı…

BEN ANLAYAMADIM…

Şimdi Sayın BUDO! Bu nasıl bir olay ben anlamadım. Lütfen siz bana bu durumu bir  zahmet anlatın. Üstelik artık promosyonda yok iken, bilete 35 TL vermişken ve de belediyenin feribotundayken… nasıl oluyor da yolcunuz koltuksuz kalabiliyor? Ancak çilemiz ve sorunlarımız ne yazık ki bununla da sınırlı kalmadı. Rötar nedeniyle Mudanya’ya 15 dakika gecikmeli vardık.  Ve gördük ki normalde feribota göre hareket etmesi gereken tüm belediye otobüsleri, geciken seferi beklemeden hepsi birden hareket etmişti. Üstelik bir daha ki sefer 1,5 saat sonrayken(!) Lütfen kimsenin mağdur olmaması için, koltuğu olmayan biletleri satışa sunmayın ve geminiz gecikiyorsa otobüsleri de bekletin. Gereğinin yapılması ricamla.

Uğur ULU

***

 OSMANGAZİ BELEDİYESİ’NDEN CEVAP VAR

 Sayın Sevinç Çelebi;

agazete’deki Vatandaş Hattı köşenizde 05 Mayıs 2018 tarihinde ‘Asfaltlayın Artık’ başlıklı habere yer verilmiştir.

Bahse konu olan alt yapı çalışmaları için Bursa Büyükşehir Belediyesi Aykome Şube Müdürlüğü tarafından ruhsat veriliyor. Denetim de yine aynı kurum tarafından yapılıyor. Konuya ilişkin şikâyet, ilgili kuruma iletildi.

Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuya bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz.

Osmangazi Belediyesi

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü