“Amacımız kurumları zedeleyecek haberler yaptırmak değil. Bizler sadece sıkıntılarımızın çözümleştirmelerini kolaylaştırmak adına hepimiz ne yapabiliriz onun peşindeyiz. Çünkü burada yaşayan bizler de güzel yaşamayı hak eden insanlarız. Kaldı ki bu sorunlar şehrin göbeğinde, Altıparmak’ta yaşanıyor. Caddemiz pırıl pırıl ancak gelin görün ki arka sokaklarda tam bir 'Arka sokaklar' hengamesi yaşanıyor…” Kuruçeşme Mahalle Sakinleri

700 yıllık Kuruçeşme Mahallemizde hâlâ yıkılmaya yüz tutmuş bir çok metruk bina bulunuyor. Ve bu binaların çoğu bir bir çökmeye başladı bile… Konuyu defalarca kez muhtarlığımızdan başlayarak  Osmangazi Belediyemize de ilettik. Ancak o gün bu gün binalarla ilgili kalıcı herhangi bir çalışma yapılmadığını görüyoruz. Ve bir gün bu binaların altında birisi veya birileri kalacak diye korkuyoruz.

SIK SIK YANGIN ÇIKIYOR

Mahallemizde sık sık yangın çıkıyor. Çünkü metruk binalar 'balici'ler ve 'sarhoş'lar tarafından mesken tutulmuş. Özellikle geceleri sokaklara çıkmaya korkuyoruz. Buna rağmen o eski püskü binaların emlakçılar tarafından kiraya verildiğine de gözlerimizle şahit oluyoruz.

YAĞMURLAR AYRI SORUN 

Ayrıca Devlet Hastanesi’nden gelen ve mahallemiz güzergahı üzerinde bulunan bir kanalizasyon var. Yağmurlarda özelikle de o sokakta bulunan evlerde ciddi anlamda sorunlar yaşanıyor. 

BUSKİ'NİN 'ANITLAR' ENDİŞESİ

Bir sorun halinde BUSKİ geliyor, ancak çalışma yapacağı binanın yıkılır  ve de ‘Anıtlar Kuruluyla sorun yaşarız’ endişesiyle herhangi bir çalışma yapmadan bölgeden ayrılıyor.

Dolayısıyla kanalizasyon, Devlet Hastanesinin atıkları hala evlerden çıkmaya devam ediyor. Sağ olsun basınımız her zaman yanımızda oldu ve her seferinde bize destek vermek amacıyla sesimize ses oldu. Ancak bizler şunun iyi bilinmesini istiyoruz; Amacımız asla ve hiçbir zaman kurumları zedeleyecek haberler yaptırmak olmadı.

ÇÖZÜM ARAYIŞINDAYIZ

Bizler sadece sıkıntılarımızın çözümleştirmelerini kolaylaştırmak adına hepimiz ne yapabiliriz onun peşindeyiz. Çünkü burada yaşayan mahalle sakinleri de güzel yaşamayı hak eden insanlarız. Kaldı ki bu sorunlar şehrin göbeğinde, Altıparmakta yaşanıyor. Caddemiz pırıl pırıl ancak gelin görün ki arka sokaklarda tam bir “Arka sokaklar” hengamesi yaşanıyor…

ENKAZ ALTINDA KALMADAN…

Sayın yetkililer, lütfen mahallemizdeki metruk binaları yıkın. Yıkılmayacak olanları da birileri enkaz altında kalmadan onarın ve ya restore edin. Kanalizasyonlara, yanmayan lambalarımıza bir çözüm bulunsun. Evlerimiz küf ve nem kokuyor ve tüm bunlar şehrin göbeğinde, yüzyıllara dayanan, Bursa’nın en eski ve tarihi mahallelerinden Kuruçeşme’de yaşanıyor.

Saygılarımızla 

Kuruçeşme Mahalle Sakinleri  Her daim devletimizin yanındayız

Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (BAL-GÖÇ) Genel Başkanı Prof. Dr. Yüksel Özkan, ‘Suriye’nin kuzeyindeki terörist yapılanmaya karşı Zeytin Dalı Operasyonu’yla’ ilgili yaptığı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Bilindiği üzere, mazisi insanlık tarihine kadar dayanan şanlı Türk Ordusu, vatanımızın ve milletimizin bekası için Suriye’nin kuzeyindeki terörist yapılanmaya karşı Zeytin Dalı Operasyonu’nu başlatmıştır. Terörle ve teröristlerle uzun yıllardır mücadele eden Türk milleti tarihe bu konudaki kararlığını ifade eden yeni bir not düşmektedir. Suriye’de yaşanan iç savaştan doğrudan etkilenen Türkiye’miz Ortadoğu’daki karanlık hesaplarda güvenli bir ada olarak belirdiği gibi derin jeopolitik risklerle karşı karşıya bulunmaktadır.

SÖZ KONUSU ÜLKENİN BEKASI İSE

Bu noktada, devlet büyüklerimizin iradesi ve kararlılığı ışığında Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Afrin’deki terör unsurlarına karşı yapılan müdahale Türk milletinin güvenliğini sağlama amacı taşımasının yanında ileride karşılaşılması olası oldu-bittileri önleme görevi de görmektedir. Dolayısıyla söz konusu olan bir beka meselesidir ve Federasyonumuza bağlı derneklerimiz bu hassasiyet çerçevesinde Türk devletinin her zaman yanındadır. Cenab-ı Allah kahraman Mehmetçiğimizin yardımcısı olsun ve başarılı kılsın.

Kamuoyuna ve soydaşlarımıza önemle duyurulur.

BAL-GÖÇ ve Balkan Türkleri Göçmen ve Mülteci Dernekleri Federasyonu (BGF)Genel Başkanı          

Yüksel Özkan  Bu kaçıncı!?

 Her sabah işime ulaşabilmek için mecburen özel halk otobüslerini kullanıyorum. Çünkü çalıştığım bölgeye belediye otobüsleri gitmiyor. Ancak otobüslerin sürekli arıza yapmasından dolayı bir çok kez de geç kalıyorum. Dolayısıyla iş yerimde artık sıkıntı yaşıyorum. Bu yüzden de dayanamayıp agazete’de bulunan köşeniz aracılığıyla bir çok kişi gibi bende Özel Halk Otobüsçüler Derneğine seslenmek istiyorum.

ARIZALI OTOBÜSLERİ TRAFİĞE ÇIKARMAYIN

Sayın yetkililer; Lütfen arızalı veya arıza çıkaracak otobüsleri trafiğe çıkmasına izin vermeyin. Bu durum sadece otobüsteki yolcuları mağdur etmiyor ayrıca trafikte de tehlike yaratma olasılığı taşıyor. Bakımsız ve eski otobüsler ya ciddi bir bakımdan geçirilsin ya da tamamen kaldırılsın.

VİTES KOLU BOZUKTU

Birkaç gün evvel (anladığımız kadarıyla)vites kolu bozuk olduğundan vites değiştiremeyen otobüs şoförü bir durakta durdu ve halkı ardından gelecek diğer otobüse aktarabilmek için mecburen kendide çaresiz bir şekilde bekledi. Diğer otobüs 20 dakika sonra gelince işe giden insanlara yine ciddi bir gecikme yaşadı.

SİGARA İÇİYORLAR

Son olarak çok önemli bir konuya daha dikkat çekmek istiyorum. Birkaç kez gözlerimle şahit oldum ki, özel halk otobüs şoförlerinin bazıları, seyir veya durağan halde sigara içiyor. Yasaklar herkes için geçerli olmalı. 

İlgililerin dikkatine. Saygılarımla.

Sezer KılıçBURSAGAZ’Dan vatandaşa indirim müjdesi

DOĞAL GAZ FATURALARI YÜZDE 4 İNDİRİMLİ GELECEK

EWE Turkey Holding şirketlerinden BURSAGAZ, Enerji Piyasası Denetleme Kurumu EPDK tarafından açıklanan yeni tarifeye göre Ocak 2018 yılı itibarı ile doğal gaz satış fiyatlarını indirimli sunmaya başlıyor. Özellikle soğuk geçen kış günlerinde güvenli yakıt doğal gaz ile ısınma, pişirme ve sıcak su ihtiyacını karşılayan BURSAGAZ müşterileri, yapılan indirimi faturalarda yüzde 4 olarak hissedecek. Ayrıca BURSAGAZ, yeni tarifesi kapsamında belli kriterlerdeki güvence bedellerini de ortalama yüzde 5 oranında indirimli sunmuş olacak.

Hali hazırda ekonomik bir yakıt olan doğal gaz, BURSAGAZ’ın 2018 indirimiyle alternatif yakıtlarla arasındaki fiyat farkını iyice açacak ve daha da avantajlı hale gelecek.