Yıllardan beri beklenen hizmeti bir türlü alamayan, Bursa’nın denize en yakın bölgesi Kurşunlu ve Kumsaz’da sıkıntılar devam ediyor.

Ulaşımdan tutun da, eğitim ve sağlık açısından ortaya çıkan sıkıntılar bu sakin beldede bir türlü sona ermedi.

Sahil şeridi boyunca düzenlemeler yapılmış olmasına rağmen kış aylarında adeta terk edilmiş bölge konumunda Kumsaz ve Kurşunlu.

 YETKİLİLERİN GÖREVİDİR

Bu tür sorunları çözümlemek tabi ki yetkililerin görevidir.

O bölgelerin canlanabilmesi için yukarıda belirttiğimiz sorunların çözümlenmesi gerekir.

Bunlar yeter mi?

Elbette yetmez…

Gerekli hizmetler verilemediği için ailelerin çoğu oradaki evlerini terk etmektedirler.

KUMSAZ EMEKLİ BÖLGESİ Mİ?

Böyle olunca da Kumsaz, kışın emeklilerin bulunduğu bölge haline dönüşmektedir. Ülke çıkarları için yıllarca çalışan bu emekliler, 65 yaş üstü ulaşım hizmetlerden dahi faydalanmaları engellenmektedir. Merinos-Kurşunlu istasyonları arasında çalışan otobüslerde ücretsiz kartlar nedense geçersizdir.

Oysa Bursa-Gemlik otobüslerinde bu kartlar geçerli ise bunun sebebi nedir acaba?

Kış dönemlerinde ulaşım saatte bir yapılmakta olup, bu sürenin yarım saat ara ile yapılması için Bursa–Gemlik hattında çalışan otobüslerden inecek yolcuların, Engürücükten itibaren  Kumsaz ve Kurşunlu’ya yolcu taşınması yapılamaz mı? Böylece taşıma hizmetleri yarım saate düşürülmüş olacaktır. Tabi ki burada ücretlerin belirlenmesi çok önemlidir.

ÇALIŞMA TEKRAR BAŞLAYACAK MI?

Diğer bir sorun ise Kurşunlu ve ya Kumsaz da bir ATM’nin olmaması nedeniyle bu emeklilerimiz büyük sıkıntılar çekmekte olup çözüm bulunmasını talep etmektedirler.

Büyük şehir Belediye Başkanlığı değişimi sonrası Kumsaz’da yapılmakta olan Kanalizasyon ve Yağmur Suyu çalışmalarının durdurulduğu gözlenmektedir. Bu konuda çalışmaların yapılıp yapılamayacağı konusunda bilgilendirilmesini istiyor Kumsaz halkı.

İMAR DURUMLARI ÇIKARILSIN

Diğer önemli konu ise hazine yerlerine yakın yerlerde vatandaşların hazine yerine girildiği gerekçesi ile sıkıntı yaşadıkları bir gerçektir.

Bu sorunların çözümlenmesi için imar durumların bir an önce çıkarılması bölge sakinlerini mutlu edecektir.

Yukarıda sözü edilen ve problem yumağı haline gelen sorunların çözümü için yetkililerden gereken ilgiyi ve desteği görmek istiyor Kumsaz ve Kurşunlu halkı...

 Saygılarımla

Kumsaz halkı adına Hilmi Çetin

ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİLERİ, ÖZEL GÜVENLİK ŞUBEDE ÇİLE ÇEKİYOR

 Bunun adı işkence!

Özel Güvenlik Görevlileri her beş (5) yılda bir, Özel Güvenlik Eğitim Sertifikası için eğitim almak zorunda. Eğitim sonucu aldıkları sertifikalarla beraber topladıkları evrakları da, Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü’ne teslim etmeleri gerekmekte.

6 AY SONRAYA RANDEVU VERİLİYOR

Ancak, kişinin Özel Güvenlik Şubesi’ne gidebilmesi için önce randevu alması şart kılınıyor. Ve randevulu sistem, genelde 6 ay sonrasına sıra veriyor. Şubeye gidiliyor ve (sanki evraklarınızı teslim edebilmek için 6 ay beklememişsiniz gibi) tekrar sıraya giriliyor..

TEK MEMUR ÇALIŞIYOR

El mahkum sıraya giriyorsunuz ve içten içe, şubede çalışan tek memur, işini biraz daha hızlı yapsın da sıra bana gelsin diye dua etmeye başlıyorsunuz. Çünkü şubede tek bir görevli memur çalıştığı için işlemler ister istemez uzuyor.

GİTTİĞİNİZE PİŞMAN OLUYORSUNUZ

Özetle; İnsan, Özel Güvenlik Şubesi’ne gittiğine gideceğine pişman oluyor. İçerisinin dar olması ve bekleme yerinin olmaması da işin cabası. Netice itibariyle, insanlar o kadar zaman zarfında ayakta durmak zorunda bırakılınca, sinirler geriliyor, nabızlar yükseliyor ve zaman zaman kargaşalar yaşanabiliyor...

2018’in Türkiye’sinde, şehrimizde bu gibi durumların yaşanması hiçte iç açıcı bir durum değildir. İşin statüsünü yapmak isteyenler, kolaylığı da sağlamak zorundadırlar. Yanlış işleyen sistemin bir an önce düzeltilmesi talebimle.

Saygılarımla

İsmini vermek istemeyen bir okuyucu

***

OSMANGAZİ BELEDİYESİ’NDEN CEVAP VAR

Sayın Sevinç Çelebi;

agazete’deki Vatandaş Hattı köşenizde, 18 Kasım 2017 tarihinde ‘İllallah Ettik’ başlıklı habere yer verilmiştir.

Belediyemiz, bahse konu olan bölgede emniyet güçleri ve belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğü ekipleriyle müşterek bir çalışma yaparak, bölgede bulunan atları toplamıştır. Konu hakkında bölgede çalışmalarımız devam etmektedir.

Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuya bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz.

**

Sayın Sevinç Çelebi;

agazete’deki Vatandaş Hattı köşenizde 06 Aralık 2017 tarihinde ‘Caddelere Yakışıyor mu?’ başlıklı habere yer verilmiştir.

Bahse konu olan caddelerin evsel atıkları, belediyemiz Temizlik İşleri Müdürlüğümüzün ekipleri tarafından gece gündüz toplanmaktadır. Caddeler, süpürgeci personelimiz vasıtası ile süpürülmektedir. Caddelere çıkarılan kaba atıklar aynı gün içerisinde açık kasalı araçlarımız ile toplanarak bertaraf edilmektedir.

Çevre temizliği vatandaşlarımızın ve belediyemizin çabaları ile sağlanabilmektedir. Kıymetli hemşehrilerimizin bu konuya hassasiyet göstermeleri, temiz bir mahalle ve temiz bir Osmangazi için önemlidir.

Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuya bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz.

Osmangazi Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü