İkamet ettiğimiz Kükürtlü Caddesi 12 gün önce kazıldı ve de normal olarak asfaltlanmayı bekliyor. Ancak nedense cadde bir türlü asfaltlanmıyor. Çalışmalara mı ara verildi, şayet durum öyleyse, neden ara verildi? Yoksa unutuldu mu?.. Hiç kimsenin hiçbir şeyden haberi olmadığı gibi muhatap da yok.

İKİ HAFTA OLDU

Sonuç itibariyle; caddemiz araç trafiğine yaklaşık iki haftadır kapalı. Böylece hem mahalleli hem esnaf mağdur! Sayın yetkililer, bu böyle olmaz. Lütfen başlanan iş bitirilsin. Zaten trafiğin keşmekeş durumda olan şehrimizde herhangi bir caddenin kapalı kalması da neyin nesi!? Üstelik Kükürtlü gibi işlek bir cadde!

BÜYÜKŞEHİR’DEN RİCAMIZDIR

Büyükşehir Belediyesi Başkanına ve de tüm yetkililere duyurulur, bir an evvel gereğinin yapılması önemle rica olunur.

Saygılarımla

Bölge halkı adına

Aytaç YELER

Bu tehlikeli tadilat ne zaman bitecek!?

Ahmet Yesevi Mahallesi’nin Asya Sokağı’nda bulunan evimizin karşısında, yaklaşık bir yıldır tadilat yapılıyor. Ancak ne tadilat!? Fotoğrafta da görüldüğü gibi; çalışma esnasında yukarıdan aşağıya doğru molozlar atılıyor.

HER AN BİRİNİN KAFASINI KIRABİLİR

Ve işte tam da bu taşlar yollara fırlıyor ve gelişigüzel atıldıklarından her an yoldan geçen bir arabanın camına, bir insanın kafasına denk gelebilir. Bu ihtimal o kadar yüksek ki düşüncesi bile tüyler ürpertiyor. Bize de geriye bir tek “Ne bitmeyen tehlikeli tadilatmış!” demek kalıyor…

HUZURUMUZ KALMADI

Bu tehlikeli tadilat ayrıca o kadar çok ses çıkarıyor ve uzun sürüyor ki, (sabahtan akşama kadar) gürültüden tatil bile yapamıyoruz, uyuyamıyoruz. Kıssadan hisse; huzurumuz kalmadı. Sayın Bursa Büyükşehir Belediyesi, lütfen bir an evvel bu durumla ilgilenin. Asya Sokağı olarak size minnet borçlu olacağız.

Saygılarımızla

Ahmet Yesevi Mahallesi

Asya Sokak sakinleri

Şimşirli Dede’nin kabri temizlensin

Bursa’da en sevdiğim yerlerden biri olan Alaaddin Mahallesi’nde, ana cadde üzerinde dümdüz gidildiğinde karşımıza bir hazire çıkar ve burada Şimşirli Dede bulunmaktadır. Kabrin yanında yazan bilgilendirmeye göre, kabir, Osmanlı Saray Hazinedarbaşısı Anber Ağa’nın kardeşi Muharrem Ağa’ya aittir. Kendisi de Bursalılar tarafından sevilen iyi huylu bir zat ve bir ermiş olarak bilinmekte olup 1641 yılında öldüğünde şimdiki kabrinin olduğu yere gömülmüştür.

MEZARINDAN YÜKSELEN AĞAÇ

Eskiden mezarın içinde büyük bir şimşir ağacı çıktığı için halk arasında burası “Şimşirli Dede” olarak anılmıştır. Mezarının başında da saray ağalarının giydiği mermerden işlenmiş büyük bir kavuk bulunmaktadır. Bu alan bir hazire şeklinde olup Muharrem Ağa’nın mezarından başka 16. ve 17. yüzyıllara ait mezar taşları yer almaktadır.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDER RİCAMDIR

Ancak böylesine bir değerimiz bugünlerde çöp yığını içinde kalmış bulunmakta. Öyle ki, Şimşirli Dede kabrine çöp konteynerlerinden ve konteynerlerden çıkan kötü kokudan dolayı yaklaşamıyoruz! Yazıktır, günahtır! Büyükşehir Belediyesi’ne öncelikle yaptığı hizmetler için teşekkür eder ve bir an evvel bu durumla ilgilenmesini ve de acil çözüm üretmesini istiyoruz. Bu durum bizi çok mutlu edecektir. 

Saygılarımla

Büşra ÖMER

***

Eşkel’de denize girilmiyor

 Sayın Bursa Büyükşehir ve ilgili belediyeler, bilmenizi isteriz ki Eşkel’de denize girilmiyor.

Çünkü plajdan denize doğru 5 metre yosun set yapmış ve temizleyen yok. Denizin içi temiz. Vatandaş Bursa’dan Eşkel’e geliyor ancak hayal kırıklığına uğruyor. Ve benim bu durumu artık gerçekten içim almıyor…

Çünkü Bursamız Uludağ’ıyla, denizleriyle, şelaleleriyle, göletleriyle, su kaynaklarıyla vs Türkiye’nin olduğu kadar Avrupa’nın da gözdesi olmalıyken bu durumumuz niye?!..

YAKIŞIYOR MU AVRUPA ŞEHRİNE!

Hani Bursa Avrupa şehriydi? Yoksa hepsi lafta ve de masaldan ibaret miydi? Yakışıyor mu bu rezalet Avrupa şehrine? Kıssadan hisse; Bursa plajları olduğu gibi tüm değerleri sahipsizdir. Geçen yıl biraz olsun memnunduk. Dilerim bir an önce bu yıl da ilgilenen olur inşallah.

Eşkel’de ikamet eden  bir duyarlı vatandaş

Her yıl aynı şikayette bulunuyorum

Nilüfer İlçesi’ne bağlı olan Barış Mahallesi’nin Kubilay Sokak’ta bulunan Dalyan Park civarında bu yıl ilaçlama çok yetersiz yapılıyor. Dolayısıyla gündüz karasinek, gece de sivrisinekten uyuyamıyoruz. Bu durumdan çok fazla şikayetçiyiz. Kaldı ki sadece bu yıl değil, her yıl genelde bu şikayette bulunuyorum. Lütfen artık bu duruma bir çekidüzen verin.

Saygılarımla

Nadire ŞİMŞEK

***

Her an ölümcül kaza olabilir

Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı BUSKİ'nin arıtma atık su hattının geçtiği Mudanya Güzelyalı Siteler Mahallesi, Orhangazi Caddesi’nde asfalt çökmesi ile oluşan kasisler, tehlike boyutlarına ulaşmıştır.

1 AYDIR BU DURUMDA

Buna rağmen 1 ayı geçkindir ilgilenen olmamıştır. Bu durumda, burada, her an kasisten kaçma ya da kasise hızlı girme nedeni ile ölümle sonuçlanacak kazalar yaşanabilir. İlgililere duyurulur.

Seda ÇETİN

***

YILDIRIM BELEDİYESİ’NDEN CEVAP VAR

 Sayın Sevinç ÇELEBİ;

17 Temmuz 2018 tarihli gazeteniz köşesinde yayımlanan “Bu Nasıl Bir Sorumsuzluk?!” başlıklı, Umurbey Yüzme Havuzu ile ilgili birtakım aksaklıkları dile getiren okurun şikayeti incelenmiştir.

Büyükşehir Belediyesi’nden Belediyemiz bünyesine dahil edilen Umurbey Yüzme Havuzu ile ilgili, geçiş döneminden kaynaklanan birtakım aksaklıklar tespit edilmiş ve gereken tedbirler alınmıştır. 

Bilgilerinize sunarız.

Yıldırım Belediyesi

Basın ve Yayın Müdürlüğü