Bursaspor ligde çok önemli bir viraja giriyor. Bu akşam Galatasaray ile oynayacağı maçtan sonra haftaya evinde Kayserispor’u ağırlayacak. Bu iki maçta alınacak puan veya puanlar çok önem arzetmekte. Geçen sezon son maçta kümede kaldığımızı düşündüğümüzde içimiz cız ediyor. Eğer şimdiden önlemini almazsak gene aynı durumla karşı karşıya kalırız. Malatyaspor karşısında kaybettiğimiz 2 puan çok önemliydi. İnşallah ileride bu puanları aramayız. Kabul etmek gerekir ki şu anda ligin en kötü futbolunu oynayan takım Bursaspor. Özgüveni kaybolmuş futbolcular ve buna çare arayan bir teknik direktör tablosu var karşımızda.

Futbolcuların antrenman öncesi topluca yaptıkları toplantıda kenetlendiğini görüyoruz. Eğer bu moral motivasyonu sağlayabilirlerse Galatasaray önünde galip gelebiliriz. Bu tür maçlar takımın çıkış yapması için önemli maçlardır. Oyuncular böyle atmosferde galip gelirlerse sonraki maçlar için büyük moral kazanırlar.

Şimdi başka bir noktaya dikkat çekmek istiyorum. MoussaSow hala sakat. Bu oyuncu sakat sakat nasıl transfer edildi? Hiç muayene olmadı mı? Zaten yarım sezonluk bir anlaşma yapıldı. Ligin sonlarına doğru geliyoruz ve oyuncu hala sakat. Bu hafta oynayıp oynayamayacağı belli değil ama eğer Galatasaray maçında oynarsa veya hiç olmazsa kadroda olursa iyi olur. Zira Fenerbahçe’de oynadığı dönemde Galatasaray karşısında çok golü var.

Bursaspor, yönetim olarak da bir şeyler yapmalı. Hep gündüz maçları oynuyoruz. Futbol Federasyonu’na gerekli başvurular yapılmalı ve adaletli maç saatleri sağlanmalı. Bursaspor şampiyon bir takımdır ve buna göre davranılmayı hak etmektedir. Geçen sezonlarda çok hakkımızın yendiğini gördük. Buna bir ‘dur’ demenin zamanı geldi de geçiyor bile. Başkanımız Ali Ay iyi niyetiyle çalışıyor fakat yönetim kurulu için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Çoğu, başkanımıza ayak uyduramıyor. Başkan bu konuda yapılması gerekenleri yapmalıdır. Bu bir ekip işidir. Mali dar boğazdan geçtiğimiz şu günlerde aklıselim davranılmalıdır. Şehrin tüm dinamikleri bir araya gelmeli ve kenetlenmelidir.