Kışın soğuk havanın etkisiyle cildiniz dış etkenlere karşı daha savunmasız hale gelir.

Kış aylarına karşı cildiniz için koruma kalkanı oluşturmanız gerekir. Kışın cildinizin nemini kaybetmesini engellemek ve hasar görmesini önlemek için günlük bir cilt bakım rutinine uymanız gerekir. 

NEMLENDİRİCİ ETKİLİ NAZİK BİR TEMİZLEYİCİ SEÇİN

Her cilt bakımında olduğu gibi kışın cilt bakım rutinlerinin en önemli adımında temizleme işlemi yer alıyor. Ancak kışın temizleyici ürünleri seçerken dikkatli olmak gerekiyor. Cildi aşırı kurutmayan ve tahriş etmeyen yumuşak temizleyicileri kullanmanız öneriliyor.

Bununla birlikte, kışın başlamasıyla birlikte, cildin aşırı kurumasını önlemek için daha nazik bir temizleyiciye geçin. Kirler temizlenirken cildinizin nemli kalmasına yardımcı olmak için krem ​​veya balsam bazlı ürünler seçin. Cildimiz kışın havada daha az nem olduğu için kurur. Bu durumlarda cildinizi nemlendirmek ve ek zararlardan kaçınmak için nemlendirici bir temizleyici kullanın.

YOĞUN BİR NEMLENDİRİCİ KULLANIN

  YOĞUN BİR NEMLENDİRİCİ KULLANIN 

Genellikle yaz aylarında su bazlı ve daha hafif formda olan nemlendiriciler tercih etmeniz gerekir. Ancak kış aylarında bu nemlendiriciler cildiniz için yeterli gelmez. Daha yoğun ve güçlü nemlendiricileri tercih etmeniz gerekir. E Vitamini ve hyaluronik asit gibi bileşenleri içeren nemlendiriciler ile cildiniz için üst düzey bir koruma sağlayabilirsiniz.

GÜNEŞ KREMİ KULLANIN

GÜNEŞ KREMİ KULLANIN 

Güneş kremini herkes genellikle yaz aylarında kullanmayı tercih eder. Güneş kremleri cildi güneş ışınlarının zararlı etkilerinden korur. Ancak güneş kremlerini sadece yaz aylarında değil kış aylarında da kullanmak gerekir.

Kışın cildinizi güneşten korumadığınızda cilt lekelerine, tahrişe ve kırışıklıklara sebep olabilirsiniz. Bu sebeple kışın da güneş koruyucu krem sürmeyi ihmal etmemeniz gerekir. Az miktarda fondöten ile güneş koruyucu uygulamak, makyajınıza güneş kremi koruması sağlar.

PEELİNG YAPIN AMA ÇOK SIK DEĞİL

PEELİNG YAPIN AMA ÇOK SIK DEĞİL! 

Soğuk aylarda cildinizde ölü hücreler daha fazla birikir. Cildinizdeki ölü hücrelerden kurtulmak için peeling yapmanız gerekir.

BUÜ’lü “Pullexo” en iyiler arasında BUÜ’lü “Pullexo” en iyiler arasında

Peeling yaparak cildinizde biriken kalıntılardan ve ölü deri hücrelerinden kurtulabilirsiniz. Hafif masaj yaparak cildinize peeling uyguladığınızda cildiniz parlayacak ve kan akışınız artacaktır. Ancak peelig yaparken aşırıya kaçmamaya özen gösterin. Kış aylarında haftada 1 kez peeling yapmanız yeterli olur.

KAKAO YAĞI İLE CİLDE NEM DEPOLAYIN

KAKAO YAĞI İLE CİLDE NEM DEPOLAYIN 

Cildinizi nemlendirmek için karite yağı ve kakao yağları içeren zengin, kremsi bir vücut yağına yatırım yapın. Cilde düzgün bir şekilde nüfuz etmesini sağlamak için kremi duştan hemen sonra uygulayın. Kakao yağını doğrudan cildinize de uygulayabilirsiniz. Kakao yağı cildi yumuşatır ve nem depolar. Pul pul dökülme ve kuruluk sorununu ortadan kaldırır.

Editör: Elif Aslan