Makyaj çantasında minimal düşünün Makyaj çantasında minimal düşünün

ASLI YEŞİLYURT

Hem kış hem yaz aylarında kurtarıcı olan kısa saçlar, şekil vermek konusunda bizi bazen zorlayabiliyor. Kısa saçlarınıza nasıl bir model yapacağınızı düşünüyorsanız işte size birkaç seçenek…

Hafif dalga

hafifdalga

Özellikle bob saç kesiminde harika görünen hafif dalga saç modeli, sizi hem havalı hem ferah gösterecek.

Saçlarınıza önce nemlendirici bakımınızı uygulayın. Daha sonra yuvarlak uçlu fırça ile hafif açıda fönleyin. Bunun için bir maşa veya ince saç düzleştirici de kullanabilirsiniz. İşlem sonrası saçlarınızı serum veya sprey ile sabitlemeyi unutmayın.

At kuyruğu

atkuyruğu-1

At kuyruğu her zaman kurtarıcıdır. Saçlarınızı istediğiniz gibi ayırın ve bir tarak yardımıyla sıkı bir şekilde toplayın. Daha sonra önde çıkan aykırı saçları sabitleyici veya elektriklenmeyi önleyen bir serum ile sabitleyin ve jilet biri bir görünüm kazanın.

Topuz

topuz

Saçlarınız kısa olsa da sabitleyici yardımıyla yapılamayacak topuz yoktur. Saçınızı taradıktan sonra at kuyruğu yapın ve bu at kuyruğunu topuza çevirin. Son aşamada ise saçınıza sabitleyici krem veya sprey ile sabitleyin.

Yarım toplanmış saç

yarım1

Kısa saçlara en çok yakışan modellerden biri de yarım toplanmış saç modelidir. Bunun için saçınızın bir kısmını ayırın ve arkadan bir toka veya bandana yardımıyla toplayın. İsterseniz toplamadan önce şekil de verebilirsiniz.

Kıvırcık

kıvırcık

Bu model, eğer saçlarınız katlı ise harika görünecektir. Bu dağınık görüntü sizin asi ruhunuzu dışarı yansıtacaktır.

Saçlarınız düz yapıda ise hacim veren bir krem yardımıyla baş aşağı attığınız saçlarınızı şekillendirin. Sonrasında ise perma fön başlığı ile kurutun.

Bandanalardan yararlanın

20 Best Accessories for Short Hair in 2023 - The Right Hairstyles

Kısa saçlara en çok yakışan aksesuarlardan biri olan bandanalar, çeşit çeşit model model kullanılabilir.

Geriye taranmış saç

kısa ıslak saç modelleri+ - Tarz Kadın

Son dönemlerin modası haline gelen geriye taranmış saçlar, kısa saçlar için de çok tercih edilen bir model. Özellikle yaz aylarında daha ferah görüntü sağlayan bu model için öncelikle saçınızın yatmasını istediğiniz yönü belirleyin ve saçı o tarafa doğru fönleyin. Daha sonra ön kısma bir fırça yardımıyla hacim verin. Bu saçı jöle yardımıyla sabitleyin ve ıslak bir görünüm verin.

Editör: Aslı Yeşilyurt