Sayın Sevinç ÇELEBİ,

agazete’deki ‘Vatandaş Hattı’ adlı köşenizde 31 Ağustos 2018 tarihinde ‘KABAHATLAR KANUNU MUHTARLARA UYGULANMIYOR MU’ başlıklı habere yer verilmiştir. Kavaklı Mahalle Muhtarı olarak, yazıda bahse konu olan şikâyete ilişkin cevap hakkımı kullanıyor ve kamuoyuna şahsıma yönelik yapılan saldırının gerçeklerle yakından uzaktan alakası olmadığını belirterek aşağıdaki metnin olduğu gibi gazetenizce yayınlanmasını önemle rica ediyorum.

Hürol Işın Bey’in şahsımla alakalı agazete’de dahil, Bursa’da bulunan bir çok gazeteye gönderdiği ve sosyal medya üzerinden yapmış olduğu sözlü saldırıları öncelikle şiddetle kınıyorum.  

Ayrıca, başta Hürol Bey’in izlediği basın yolunu izleyerek önce cevap hakkımı kullanıyor sonra da kendisine süreci başlattığımı ifade ederek, gazetelere gönderdiği metnin dışında, sosyal medyada ve çevrede şahsıma yönelik ağza alınmayacak küfürler savurmasının haklı bir izahını bulamadığımın altını önemle çiziyor, şahsıma yönelik yapılan tüm bu çirkin saldırılara çevre esnafımızın da şahit olduğunu belirtmek istiyorum.

KÖTÜ KELİMELER BENİM  LÜGATIMDA YOK

Hürol Işın Bey, sosyal medyada benim de kendisine (ulan) beyefendi! diye hitap ettiğimi paylaşmış. Halbuki ikisi de birbirinde çok tezat kelimeler ve bu iki kelimenin bir araya getirmek na mümkündür. Kaldı ki bu güne kadar ne Hürol Bey’e ne de hiç kimseye o şekilde hitap etmedim, etmem de! Çünkü kötü kelimeler etmek ve insanları aşağılamak benim lügatımda yok!

İZNİKLİ OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM

Yine sosyal medyada benimle alakalı yazdığı (Kendisi İznikli…) konulu yazısını sizinle birebir paylaşmak ve de İznikli olmaktan gurur duyduğumu bir kez daha ifade etmek istiyorum.

Birebir metni paylaşmak gerekirse, Hürol Bey’in yazısında: “İznikte bir baltaya sap olamamış, gelmiş burada hasbelkader muhtar olmuş, milletin ve devletin hakkını sömürüyor…” deniliyor. Dolayısıyla bu yazıların sahibi olarak kendisinden, bugüne kadar kimin hakkını yediğimi ispatlamasını istiyorum. Ve de duruma netlik getirmek amacıyla kendimi tanıtmak istiyorum;

ÖZ VE ÖZ BURSALIYIM

Ben Serap Özbay: Doğma büyüme Bursa’lıyım. Baba tarafım İznik’lidir. Rahmetli babam, Bursa’da ikamet eden bir çok kişi gibi, çok küçük yaşta Bursa’ya gelmiş ve de ömrünü bu güzel şehrimizde geçirmiştir. Bursa’nın kapalı çarşı esnafıdır.

Demem o ki, Hürol Bey’in yazılarında belirttiği gibi, sonradan Bursa’ya gelmiş birisi değilim. Aksine Bursa’da doğmuş ve büyümüş birisi olarak öz ve öz Bursa’lıyım.

GELELİM ANNE TARAFINA

Rahmetli dedem (Annem’in babası), Kireççi Hayri Biner, Çakırhamam ve de Bursa’nın tanınmış esnafıydı. Kayınpederim Tayyar Özbay, Tahtakale esnafıydı ve tarihi İnebey hamamının 45 yıl işletmesini yaptı.

Gelmedim, getirildim

Bende 1989 senesinde Osmangazi Mahallesi Ortapazar’dan, Kavaklı Mahallesi’ne ve de bu kutsal göreve gelmedim, getirildim. Mahalle sakinlerimin oyları ve bana olan güvenleriyle muhtarlığa layık görüldüm. Muhtarlığımın bulunduğu yerde esnafımız mevcut. Onlar da doğal olarak araçlarını dükkanlarının önüne bırakıyorlar. İşleri gereği de arabaları sürekli kapılarının önünde duruyor. Ben kendilerine hiçbir zaman zorluk çıkartmadım, yaptırımda bulunmadım.

ARAÇ YERİ BULAMIYOR

Her hafta hayırsever bir vatandaş 4 ihtiyaç sahibi aileye pazar erzakı getiriyor ve her seferinde aracını park edecek yer bulamıyor. Keza ramazanlarda bir çok kurumlardan belediyelerimizden gelen erzakları taşımakta da zorluk çekiyoruz.  Hiçbir zaman kabahatler kanunu ihlal edecek bir uygulama yapmadım, aksine her zaman olması gereğini yaptım. Hürol Bey kendisinin yüzde altmış beş engelli  olduğunu ifade ediyor, ancak ben görünüşünde bir engel göremiyorum. Bu sebeple engellinin ne olduğuna açıklık getirirse çok memnun olurum.

OKURLARA DA BİR SİTEMİM VAR

Son olarak; Hürol Bey sağda solda yaptığı asılsız iftiralarla nereye varmaya çalışıyor anlamış değilim. Ancak sosyal medyada Hürol Bey’in paylaşımının altına yorum yazan kişileri de anlamadığım için bir sitemim var. Keşke gerçekleri ve olayları daha iyi anlayıp, emin olduktan veya beni araştırdıktan sonra yapsalardı. Ön yargısız yargılasalardı. Duyduklarına, yazılanlara değil gördüklerine inansalardı. Dilerim bu yazı kamuoyunu aydınlatır.

Saygılarımla

Serap ÖZBAY

Kavaklı Mahalle Muhtarı

 

Çağrı değil azarlama merkezi!

Sayın Büyükşehir Belediyesi Yetkilileri; 8 Eylül (Cumartesi günü) 4445185 ve 185 telefon numaralarından vatandaş olarak bilgi alma hakkımı kullanmak istedim ve de Büyükşehir Belediye çağrı merkezini aradım. Amacım bilmediğim bir konuda bize yardımcı olmalarıydı.  Ancak çok üzücüdür ki ses tonunu yükselterek konuşan ve de karşısındakini azarlayan bir belediye, üstelik büyükşehir belediyesi Çağrı Merkezi çalışanlarıyla karşılaştım! Halbuki ben bilmediğim bir konu olduğu için aramıştım. Lakin gelin görün ki aradığıma pişman oldum.

BAĞIRMA HAKKINI KİMDEN ALIYORLAR

Soruyorum; Büyükşehir Belediyesi ve de çalışanları bizlere yardımcı olmak için orada değiller mi? Bağırma ve azarlama hakkını kimden alıyorlar? Kaldı ki halkın belediyesi olan Büyükşehir Belediyesi, hizmet için var olduğu vatandaşlarına asla bağırmamalı. 

HİZMET İÇİN ORADA DEĞİLLERSE BİLELİM

Şayet çağrı merkezi çalışanlarınız bizlere yardımcı olmak için orada değillerse lütfen söyleyin bilelim ve bir daha da aramayalım. Ayrıca uslupleri hiç doğru olmayan bir çağrı merkezinin belediyede ne işi var lütfen o kısmı da bize söyleyin.

Serap ÖZKAN

***

OSMANGAZİ BELEDİYESİ’NDEN CEVAP VAR

Sayın Sevinç Çelebi;

agazete’deki Vatandaş Hattı köşenizde 28 Ağustos 2018 tarihinde ‘Başlasın Artık Islah’ başlıklı haberlere yer verilmiştir.

Yazıda bahse konu olan şikâyete ilişkin belediyemiz İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün ilgili ekipleri, Ovaakça Mahallesi dere ıslah çalışmasıyla ilgili yetki ve sorumluluk alanına giren BUSKİ Genel Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi ve DSİ 1. Bölge Müdürlüğü gibi diğer tüm kurumlarla gerekli bürokratik işleri yerine getirmiş ve gereken tüm çalışmaları yürütmektedir.

Günümüz itibariyle konuya ilişkin olarak konu, ilgili komisyonda olup, komisyon kararı ile birlikte en kısa sürede çalışmalar tamamlanacaktır.

Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuya bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz.

Osmangazi Belediyesi

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü