Güneştepe Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi 771. Sokağın kesiştiği güzergahta, Cami önü ve düğün salonlarının olmasından kaynaklı kalabalık dolayısıyla da üç günde bir kazalar meydana geliyor.

Konuyla ilgili defalarca belediyeye dilekçe verilmesine rağmen, Karayolları genelgesi, okul önü olmadığı için sürekli durumu geçiştirdi ve bir türlü gereken kasisi yapmadı.

MAHALLEMİZE BEKLİYORUZ

Fakat Tayyip Erdoğan Bulvarı’nda örnek yapılan kasisler var. Belediye hazır cevap vermek yerine, lütfen Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı mahallemize gelip yerinde uygulama yapsın.
Ayrıca bölgede bulunan 2. Meşe Cadde üzeri için de kasis talebimiz oldu ve ona da cevap verilmedi.
Özetle; Kasisler ile ilgili bugüne kadar Güneştepe Mahallesinde hiçbir çalışma yapılmadı. 7 ana arter caddede aşırı trafik yoğunluğu yüzünden ve birde sürücü kurslarının acemi sürücü test yolu olarak bizim bölgeye gelmesinden herkes şikayetçi. İlgililere duyurulur ve gereğinin yapılması önemle rica olunur.

Saygılarımla
Mahmut ŞENGÜL

Canlar yanıyor

Lütfen artık bu duruma çare bulunsun. İhtiyaç olan yavaşlatıcı set bir an evvel yapılsın. Çünkü canlar yanıyor. Pazartesi günü (18 Aralık) yine kaza oldu! Ve bu kazalar sık sık oluyor.

Celal CERRAH

Ayıp mı, günah mı!? Neden hâlâ yapılmıyor?

Gerek pasaportumun süresini uzatmak, gerekse herhangi başka bir evrak için 2009 yılından bu yana zaman zaman Adalet Mahallesi’nde bulunan Bulgaristan Konsolosluğu’na gitmek zorunda kalıyorum. Ancak dün de dahil her seferinde tuvalet sıkıntısı yaşıyorum. 78 yaşındayım ve yaşım gereği sık sık tuvalete gitme ihtiyacı duyuyorum. Hele ki soğuk havalarda bu insani ihtiyacım daha da artıyor… Ayıp mı, günah mı!? Konsolosluğun etrafına, herhangi bir yere koskoca belediyenin bir tuvalet yapması bu kadar zor mu? Kaldı ki bu alana, bu kadar çok önemli olan bu tuvalet gelir de sağlar… Öyle an geliyor ki, insan cebindeki son parayı bile çıkartıp tuvalet ihtiyacını giderebilmesi için verecek duruma geliyor.

ERKEK KAHVESİ’NE GİTTİM

Dün sabah saat 08.30’da sağ olsunlar yeğenlerimle birlikte Bulgaristan Konsolosluğu’nun önündeydik. Hava buz kesiyordu. Sıramız gelene kadar mecburen parkta oturmak zorunda kaldık. İçeri işlemlerim için girebildiğimizde ise saat 11.00’ı gösteriyordu… Bense o saate kadar iyiden iyiye sıkışmış, ağlayacak hale gelmiş ve sonunda yeğenim erkeklerin kahvesine götürmek zorunda kalmıştı!.. Bu şimdi bize reva mı? Çevreme baktığımda benim durumumda olan 7’den 70’e aynı ihtiyacı duyan daha bir sürü kişi olduğunu gördüm. Açıkçası çok üzüldüm. Çünkü henüz konsolosluk yapılır yapılmaz meydana tuvalet de yapılmalıydı. Belirtmek istiyorum ki bu düşünce sadece bana ait değil. Konsolosluğa gelip giden herkese ait..

ALLAH RIZASI İÇİN BİR TUVALET

Ben bu işlerle kim ilgileniyorsa ona sesleniyorum ama asıl seslenişim hem ismini bildiğim hem de hizmetine güvendiğim Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe oğluma sesleniyorum. Allar rızası için Adalet Mahallesi’ndeki meydana bir tuvalet yapsınlar. Biz anneleri bu durumlara girmemize izin vermesinler. Hem böylece sadece konsolosluğa gelenler de değil, dışarıda olanlar da rahat etsinler. Burada bakıyorum hem çok insan, hem de çok öğrenci var. Lütfen artık birileri sesimizi duysun ve bu çok önemli isteğimizi yerine getirsin.

Neriman Hasan

Bursa İl Müftülüğü’nün dikkatine!

Daha önce de bu haberi size atmış ve yayınlanmasını rica etmiştim. Tek amacım yetkililere konuyu duyurarak gerekli müdahaleyi sağlatmaktı. Ancak bir süre önce köşenizde bu yazıma yer vermenize rağmen hiçbir değişiklik olmadığını her gün üzüntüyle görmeye devam ediyorum. Bu yüzden bir kez daha konuyu köşenize taşımanızı rica ediyorum. “Uzun süredir Ulu Cami’nin girişlerinde askıda asılı olan namaz elbiseleri var. Daha önce olmayan bu elbiseleri gördüğümde ne kadar sevindiğimi anlatmam mümkün değil. Bu çok güzel uygulamadan dolayı yetkilileri tebrik ediyorum ve yürekten teşekkür ediyorum.

ZOR DURUMLAR YAŞANIYOR

Ancak naçizane küçük bir ricada bulunmak istiyorum. Yüzlerce kişinin kullandığı ve Büyükşehir Belediyesi’nin imzasını taşıyan bu elbiselerin temizliği konusunda söyleyebileceğim bir sözüm yok. Her zaman temizler ancak yapışkanları eskimiş durumda olduğundan elbiseler kapanmıyor ve açılıyor. Namaz esnasında da bu durum kişiye zorluk yaşatıyor. Yetkililer bu duruma müdahale eder ve yapışkanları yenilerlerse çok memnun olurum.”
Not: Yazı yayınlandıktan kısa süre sonra cami görevlilerine de konuyu ilettim ve ilgilenmelerini önemle sözlü olarak da bizzat duyurdum.

Saygılarımla

Elif Erbek

Osmangazi Belediyesi’nin Temizlik İşlerine teşekkürler

Bursa’nın en çok kullanılan Altıparmak Caddesi üzerindeki Altıparmak Çeşmesini, talebimiz üzerine Osmangazi Belediyemizin Temizlik İsleri, kirlenmiş ve yosun tutmuş su içilemez haldeki çeşmemizi temizlemiştir. Bu güzel hizmet için Osmangazi Belediyemizin Temizlik İsleri’ne mahallem adına içtenlikle teşekkür ederim.

Altıparmak Mahalle Muhtarı
Mevhibe Rahşan