ASLI YEŞİLYURT

Kuru, yağlı karma cilt tiplerine göre bakım kuralları değişmektedir. Kuru ciltler için nemlendirici, yağlı ciltler için ise yağı azaltma amaçlı bakımlar uygulanır. Karma ciltler için ise durum daha farklıdır. Karma ciltlere özel bakım kuralları cildin nem ve yağ dengesini sağlamaya yardımcı olur. Peki bu bakım nasıl uygulanır?

Karma ciltlerin en büyük sorunu yüzdeki bölgelerin hepsinin farklı bakıma ihtiyaç duymasıdır. Temel karma cilt bakımında ilk adım yüzün farklı bölgelerinin ihtiyaç duyduğu şeyi belirlemektir.

Şampuan kullanırken bu hataları yapmayın Şampuan kullanırken bu hataları yapmayın

Yüzün en problemli bölgesi olan T bölgesine özel bakım gereklidir. T bölgesinin hassas yapısı nedeniyle ürünler çok çabuk alerjik reaksiyon gösterebilir. Bu nedenle o bölge için özel olarak akne karşıtı ürünler kullanılmalıdır.

ILIK SU KULLANIN

woman-washing-face-with-water

Yüzü sıcak su ile yıkamak, cilt bariyerine zarar verir ve ciltte soyulma ve kaşıntı meydana getirir. Özellikle karma yapıda cildi olanlar yüzlerini ılık su ile yıkamalıdır.

TEMİZLİK

woman-home-applying-cream-mask-2

Karma cilde sahip kişiler cilt temizleyici olarak hassas temizleyicileri kullanmalıdır. Karma ciltlere özel olarak üretilmiş temizleyiciler, yanaklarda kuruluk yaratmayarak, T bölgesindeki yağı dengeler.

PEELİNG RUTİNİ BELİRLEYİN

close-up-portrait-glad-woman-massages-cheeks-applies-sea-salt-scrub-looks-away-has-gentle-smile-shows-white-teeth-wears-turquoise-towel-happy-get-spa-treatments

Karma yapıdaki ciltler haftada en az iki kez hassas ciltlere uygun olan bir peeling uygulamalıdır. Kendinize bir peeling rutini belirleyin ve mümkün olduğunda düzenin dışına çıkmayın.

GÜNEŞ KREMİ KULLANIN

woman-applying-face-cream-front-view

Karma ciltler için güneş kremleri önemli bir yer tutuyor. Cildinizi fazla yağlandıracak veya fazla kurutacak ürünlerden uzak durun.

SERUM KULLANILMALI

side-view-young-woman-using-serum

Cildi ılık su ile yıkadıktan sonra nemlendirici serum uygulanmalıdır.

Editör: Aslı Yeşilyurt