Ermeni mutfağının gözde lezzetlerinden topik mezesi sosyal medyada tarifi en çok aratılan yemeklerden oldu. Nohut, patates ve tahinin birleşiminden oluşan topik lezzetiyle dillerden düşmeyen bir meze. İşte topik tarifinin ayrıntıları…

İŞTE TOPİK TARİFİ

MALZEMELER

1 su bardağı dolusu tahin

1 su bardağı haşlanmış nohut

2 orta boy haşlanmış patates

1 çorba kaşığı kuş üzümü

1 çorba kaşığı dolmalık fıstık

5 orta boy kuru soğan (piyazlık)

2 çay kaşığı tarçın

1 çay kaşığı yenibahar

Staj ve Çıraklar Sigortası Mağdurları Murat Kurum’la buluştu Staj ve Çıraklar Sigortası Mağdurları Murat Kurum’la buluştu

YAPILIŞI

Piyaz şeklinde doğradığınız 5 orta boy kuru soğanı bir tavaya koyarak üzerine göz kararı tuz ve şeker ilave edin. Rengi dönene kadar kavrulan soğanların sonrasında 1 çorba kaşığı kuş üzümünü ve 1 çorba kaşığı dolmalık fıstığı ekleyip su ekleyerek haşlayın. Soğanlar piştikten sonra 1 su bardağı tahinin yarısını üzerine ekleyerek tavayı ocaktan alın. Kabukları soyulmuş haşlanmış nohutların üzerine patates ekleyerek püre haline gelene kadar blenderda işleyin. Kalan yarım bardak tahini ve tuzu da ekleyerek harcınızı tamamlayın. Harcı parçalara ayırın ve streç filmi iki kat olacak şekilde tezgahınıza serin. Parçalara ayrılan harcı avucunuzda açarak içerisine soğanlı harçtan ekleyin. Streç film yardımıyla bütünleştirerek top haline getirdiğiniz topik mezenizin üzerine limon suyu ve tarçın ekleyerek afiyetle yiyebilirsiniz.

Kaynak: Haber Merkezi

Editör: Ezgi Özdaş