Yazar David Essel, bireylerin bekarlık dünyasına geri dönmeden önce bekar olmaları için uygun sürenin ne olduğuna karar vermelerine yardımcı oluyor.

David Essel son kitabında yer verdiği konuya, yanıtı oldukça çarpıcı.

Essel, "Herhangi bir uzun süreli aşk ilişkisinin sonunda, yani bir yıldan uzun süreli bir ilişkiniz varsa bir sonraki ilişkiye hazır olmak için, flört ve ilişkiler dünyasından en az 365 gün izin almamız gerekir." diyor.

Essel'e göre bir ilişki bittikten sonra yaklaşık bir sene boyunca “ faydalı arkadaşlar”, “bağlı ilişkiler” olmamalı, tamamen bekar olmak demektir.

Bu nedenle, ilişkiler arasında ne kadar bekleyeceğinizi merak ediyorsanız , en az bir yıl beklemeli ve ardından kendinize 'tekrar çıkmaya hazır mıyım' diye sormalısınız.

Bu zamanı, uzun bir ilişkinin nasıl üstesinden gelineceğini anlamak için kullanın ve siz bilmeden önce, yeniden aşka hazırlanmanın zamanı gelir.

PEKİ AMA NEDEN

PEKİ AMA NEDEN? 

Bir ayrılıktan sonra toparlanmak için faydalı olabilecek birçok neden olsa da, yeni bir aşk ilişkisine başlamak farklı bir oyundur.

İşte ilişkiyi bitirdikten sonra yaklaşık 1 yıl beklemeniz için bazı nedenler... 

1. Biraz ara vermek eski ilişkiyle olan bağın tamamen kopmasına olanak verir.

2. Ayrılık sürecinde gelişen, kırgınlık, kızgınlık gibi yüksek duyguların sakinleşmesini sağlar.

Makyaj çantasında minimal düşünün Makyaj çantasında minimal düşünün

3. Mevsimleri, tatilleri, doğum günlerini vb. kendi başımıza geçirmemiz, flört etme ve yeni bir aşk ilişkisine girme endişesi yerine kendi içsel mutluluğumuz üzerinde çalışmanıza olanak verir.