Geçtiğimiz pazar günü MHP’ye muhalif kanadın önde gelen adaylarından Meral Akşener, MHP Bursa’nın seçilmiş eski İl Başkanı Yüksel Yılmaz ve arkadaşlarınca Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Hayat Lokantası’nda organize edilen iftar yemeğine katıldı.

Davetli olduğum iftara bir saat öncesinden gittim. İki bin kişi olarak organize edilen masaların hemen hemen hepsi dolu idi. Hatta basın için ayrılan üç masada davetliler oturduğundan, biz basın mensupları değişik masalarda bulduğumuz sandalyelere oturduk.

İftar vaktine az bir zaman kala gelen Meral Akşener’e hem MHP camiasından hem de diğer kesimlerdeki oluşumlardan ve halktan ilgi yoğundu. Akşener, kendisine gösterilen ilgi ve alakaya karşılık vermeye çalışırken mutluluğu gözlerinden okunuyordu.  

Meral Akşener’in katılacağı iftarın duyurusu sadece sosyal medya üzerinden yapılmış olmasına rağmen, iftara gösterilen yoğun ilgi ev sahiplerini zora da sokmuştu. İftara katılıp masalarda yer bulamayanlar, açılan yer sofralarında bağdaş kurup iftarlarını ettiler. Aslında iftar bahane, Meral Akşener'e gösterilen ilgi bana göre şahane idi.

Akşener, yaptığı konuşmanın sonunda, merakla beklenen açıklamayı yaptı, bugün görülecek dava duruşmasının sonucu verilecek karar doğrultusunda hareket edeceklerini belirterek, “1200 arkadaşımla konuştum. Arkadaşlarım, dava sonucunun ardından yeni oluşum için düğmeye basılmasından yana” dedi.

Sözleri “Başbakan Meral, Başbakan Meral” slogan ve alkışları ile kesilen Akşener, “İkinci cümleyi kuramayacağım gibi görünüyor. Yani soru işareti bırakacak bir cümle kuracak iseniz git otur diyorsunuz. Dolayısıyla ben arkadaşlarımın fikirlerini paylaştım” diyebildi.    

Program sonrası ilgililere tahmini katılım sayısını sorduğumda, “Biz 2000 kişi olarak organizasyon yapmıştık. Bu rakamın çok çok üstünde bir katılımın olması hem bizi mutlu etti hem de zora soktu. Zor da olsa 2500-2700 civarında bir katılımla iftarımızı gerçekleştirdik. İftarın masraflarını imece yöntemiyle para toplayarak karşıladık.  Bu yoğun katılım ve ilgi, Sayın Meral Akşener’in önümüzdeki süreçte Türk siyasetinin önemli bir figürü olduğunun göstergesidir” dediler.

Basına ve sosyal medyaya yansıyan haberlere göre Akşener, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ile de görüştü, DP ismini Milliyetçi Demokrat Parti (MDP) olarak değiştirmek için çalışmalar başladı. Yeni oluşumun adının Milliyetçi Türkiye Partisi (MTP) olabileceği de telaffuz ediliyor.

Hal böyle iken, muhalif kanadın diğer isimleri Koray Aydın, Sinan Oğan, Ümit Özdağ ve hatta sessiz sedasız oturan Oktay Vural’ın ne yapacakları merak konusu.

Devlet Bahçeli’nin muhaliflerin kurultay talebi sürecinde “İyi bir ülkücü ve dava arkadaşımızdır” dediği ve ihraç etmediği Koray Aydın’ın da gözden uzak tutulmaması gerekir.

Önümüzdeki süreçte Türk siyaseti hareketleneceğe benziyor.

Durum Akşener’in (?) partinin Genel Başkanı olmaya kararlı olduğunu gösteriyor.

Bu ara’da merak edip “Meral” isminin analizine baktım. Elde ettiğim bilgiler şöyle:

Meral, Türkçe kökenli bir isimdir. Bu ismi taşıyanlar; gezmeyi seven, zihin gücü ve kültür zenginliği olan, gizemli, erdemli, güzelliğe önem veren bir yapıdaki insanlardır.

Meral isminin harf analizine baktığımızda; M: Hayalperest, E: Etrafındakileri çok fazla düşünen, R: Şanslı, A: Algılama gücü yüksek, L: Gizemli.

Meral ismindeki her harfin alfabemizdeki sırasına göre karşılık gelen sayısal değerin toplanması 59’dur. (M:16, E:6, R:21, A:1, L:15= 59) Bu Meral isminin kader sayısıdır. Rakamsal analizi ise şöyle: Mükemmeliyetçi, sorumluluklardan kaçınmayan, becerikli, hayalperest, kendine düşkün bir yapıya sahiptirler.