Duşu temizlemek çoğu kişi için hiç eğlenceli bir iş değil. Su ve sabun kalıntısı birikiyor ve biz de bunun oturup kalmasına izin veriyoruz. Siz farkına varmadan, duşunuz kirleniyor. Bu duruma ulaştıktan sonra temizlenmesi oldukça zordur. Ama imkansız değil! Bu kendin yap temizlik ürünü ile duşunuz kısa sürede temizlenecektir. Sadece iki ucuz malzemeye ihtiyacınız var, o halde ne bekliyorsunuz?

Kireç tortusunu geçmişte bırakın

armatur-kirec-cozme.webp

Kireç oluşumu; nerede yaşadığınıza bağlıdır, ancak sert su genellikle duş başlığınızda, duvarlarınızda, kapılarınızda ve musluğunuzda kireç kalıntısı bırakır. Düzenli olarak temizleseniz bile, lekeler ve diğer duş pislikleri, normal temizleyici ile silinemeyecek bir kalıntı bırakacaktır. Birikiyor ve siz farkına varmadan parlak fayanslarınız mat ve kirli oluyor. Cam veya cam benzeri bir duş kapınız varsa, bu da taktığınız parlak yeni cam yerine mat cam gibi görünmeye başlayacaktır. Ne yapalım? Pahalı temizleyiciler için mağazaya koşmayın, sadece mutfak dolabınıza bakın.

İhtiyacınız olanlar:

  • Yaklaşık 1 su bardağı beyaz sirke
  • Yaklaşık 1 su bardağı bulaşık sabunu
  • Huni veya ölçüm kabı
  • Sprey şişesi
  • Sünger

Nasıl yapılır:

  • Sirkeyi mikrodalgada veya ocakta ısıtın. Çok sıcak olması gerekmiyor, sadece dokunulduğunda sıcak olması yeterli. Kaynamasına veya çok ısınmasına izin vermeyin, çünkü yine de çıplak ellerinizle tutabilmeniz gerekir.
  • Bir sprey şişesine eşit miktarda sirke ve bulaşık deterjanı dökmek için bir huni veya ağızlı bir ölçüm kabı kullanın.
  • Sprey şişesini sallamayın, malzemeleri karıştırmak için ellerinizin arasında hafifçe döndürün.
  • Karışımı temizlemek istediğiniz nesneye püskürtün. Kapılar, fayanslar, zemin, musluklar, adını siz koyun! Cimri olmayın ve her şeye sirke ve bulaşık sabunu karışımını cömertçe püskürtün.
  • Temizleyiciyi ovmak için bir sünger kullanın. Ardından, işini yapması için en az 30 dakika bekleyin. Bulaşık sabunu ile birlikte ılık sirke, duşunuzdaki kiri ve kireci kaldıracaktır.
  • 30 dakika sonra duşunuzu soğuk suyla durulayın. Kir çok eskiyse, bu işlemi tekrarlamanız ve süngerle biraz daha fırçalamayı denemeniz gerekebilir.

​​​​​​​basliksiz-12.jpg

Önemli

Bu yöntemi kullanırken dikkat edilmesi gereken birkaç önemli nokta vardır. Duş veya küvetinizin zeminini temizlerseniz, bu sabunlu karışımın oldukça kaygan olabileceğini unutmayın. Her zaman zemini en son temizleyin, böylece sabunda durmak zorunda kalmazsınız. Ayrıca, duş alırken kaymayı önlemek için her zaman iyice durulayın. Ayrıca sirkeyi çok uzun süre ısıtmayın, sadece ılık olması yeterlidir. Sirkeyi ısıtarak karışım, temizleme bileşenlerini harekete geçirdiği için soğuk sirkeden çok daha iyi çalışacaktır. Karışımı sallamayın, aksi takdirde sprey şişeniz kolayca püskürtülmeyecek köpüklerle dolacak.

Makyaj çantasında minimal düşünün Makyaj çantasında minimal düşünün