Güzelyalı sahilinin içler acıtan görüntüsü bölge sakinlerini isyan ettirmiş durumda. Kirletilen deniz ve yosunlardan şikayetçi olan halk, yetkililerin biran önce harekete geçmesini istiyor.

Sevgili Sevinç Hanım;

17 Temmuz’da, agazete’deki ‘Vatandaş Hattı’ adlı köşenizde yayınlanan “2-3 aylık huzuru çok görmeyin” başlıklı yazınızı okudum. Bir yandan Güzelyalı’nın durumuna üzülürken diğer yandan da kendi sahilimize, Güzelyalı Yalı Mahallesi’nin haline yandım.

MAHALLENİN SAHİLİ PERİŞAN!

Çektiğim fotoğraflarda ve videoda da görüldüğü gibi, Yalı Mahallesi Sahili’nin hali perişan! Bölge halkı olarak, her ne kadar bu durumu başta mahalle muhtarına, Mudanya Belediyesi’ne, sonra da Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne bildirmiş; defalarca kez gerek yazılı, gerekse telefonla acınası durumu iletmiş olsak da hiçbir şekilde denizin akıbetiyle ilgilenilmedi,ne de bakımı yapıldı! Hatta bu esnada öğrendik ki Büyükşehir Belediyesi de zaten bize bakmıyormuş…

Hal böyle olunca, güvenebileceğimiz veya çözüm için kapısını çalabileceğimiz hiç kimsemiz kalmadı…

BELEDİYELERİ GÖREVE DAVET EDİYORUM

Sonuç itibariyle; başta Mudanya Belediyesi olmak üzere hiçbir belediye Allah’ın bize hediye olarak verdiği denizimizin temizliği ve pisliğiyle alakadar olmadığından, denizin içi gibi sahil kenarları yosundan görünmez hale geldi! Halbuki Rabbimiz buyurmamış mıdır “Sen çalış kulum, ben veririm” diye?

BAKARSAN BAĞ, BAKMAZSAN DAĞ OLUR

En nihayetinde, gerek mahalle başkanı, gerekse duyarlı bir vatandaş olarak, ben üzerime düşen görevi yerine getirdim. Allah’ın izniyle getirmeye de devam edeceğim. Belediyeleri de üzerine düşeni yapmaya davet ediyorum. Unutmamalıyız ki, “Bakarsak Bağ, Bakmazsak Dağ olur” ve de bize verilen nimetlere sahip çıkmazsak yazık olur…

ÇOCUKLAR TEHLİKEDE

Benburada yaz sezonunu geçirmek ve denizden fayda bulmak amaçlı, 2 ya da 3 ay kalmakta olup, Allah’ın vermiş olduğu deniz nimetinden kendimin olduğu gibi tüm vatandaşın faydalanmasını isterim. Bilinmesini isterim ki bu durum ayrıca, çocuklar için mikrop ortamı oluşturmakta…

Bu sebeple de gereğinin acilen yapılmasını önemle rica ediyorum. Lütfen Güzelyalı sadece adından ibaret olmasın…

Saygılarımla

Kamuran ALTABAN

Bursa İntizam Mahallesi Başkanı

 TEŞEKKÜRLER GÜNGÖR GÜNEŞ

Canlar için bir kap su

Sevgili Sevinç Çelebi kardeşim; birkaç gün önce gördüğüm ve beni derinden etkileyen bir olayı size yazarak, agazete’debulunan köşeniz aracılığı ile vatandaşlara, hayvan severlere ve ilgililere duyurmak istedim.

Demem o ki bir gün kaymakamlığa giderken bir anda trotoarda bir hareketlilik gördüm ve herkes gibi bende orada ne olup bittiğini merak ederek kişilerin yanına yaklaştım. Akabinde fotoğrafladığım bu görüntü ile karşılaştım. Doğrusu içten içe de sarsıldım. Çünkü yerde, karnı açlıktan ve susuzluktan sırtına yapışmış yatan bir köpek vardı. Hava kavuruyor, köpek neredeyse can çekişir ve çaresiz bir vaziyette oracıkta yatıyordu. Başında da tek bir vatandaş vardı. Önce sahibi sandım. Sonra köpeği serinletmek için üstüne su serpiştiren ve su içirmeye çalışan vatandaşa dikkatlice baktım. Adam kendinden geçmiş tamamen hayvana odaklanmıştı. Yüzünde merhamet, üzüntü ve acı vardı.

KİMSENİN UMURUNDA DEĞİLDİ

Çünkü kendisinin dışında yerde açlık ve susuzluktan bayılmış köpek hiç kimsenin umurunda değildi. Herkes bakıp geçiyordu ve yolunda yürüyordu. Dayanamadım ve kendisinin ismini sordum. Öğrendim ki bu duyarlı vatandaşın ismi Güngör Güneş’ti ve herkes gibi yoldan geçen bir vatandaştı ancak tek bir fark vardı. O birçok kişiye göre daha duyarlıydı… Bende Güngör Güneş’e herkes adına teşekkür etmek istedim. Kavurucu sıcak günlerde evlerimizin önüne yahut müsait olan yol kenarlarına birer kap su veya yemek koyalım. Bunun vatandaşlık ve insani görevimiz, ayrıca vazifemiz olduğunu hatırlatmak istedim.

BAKAMAYACAKSANIZ SAHİPLENMEYİN

Son olarak da vatandaşlara tüm yüreğimle seslenmek istedim. Lütfen bakamayacaksanız hayvan sahiplenmeyin çünkü o canlar sonra sokaklarda perişan oluyorlar. İnsanlardan çok daha fazla dost olan, gözünüzün içine bakan, bir hareketinizden dolayı çok üzülebilen ve yine tek bir hareketinizden çok çok mutlu olan bu can dostlarını önce kendinize bağlayıp sonra sokağa terk etmeyin. Vicdanlı olun ve onlara bu acıyı yaşatmayın. Dilerim herkes bu konuda dikkatli ve duyarlı olur. Kapı önlerine bir kap su konur ve böylece sokak hayvanlarının su ve yemek ihtiyacı giderilmiş olur. İnşallah bu tür görüntüler mazide kalır…

NezihaÇANCILAR

Metro istasyonlarında neden tuvalet yok?

 Sevinç Hanım,agazete’yi ve sizin yazdıklarınızı okuyorum şimdi. Bursa’da vatandaşın sesine ses olmaya çalıştığınız için de ayrıca teşekkür ediyorum. Okurken de bir yandan düşünüyorum…

Hâlbuki ne kadar çok sıkıntı var sizlere söylemek istediğim ancak şimdilik sadece bir tanesini yazmanızı ve yetkililere duyurmanızı istiyorum.

İNSAN SIKIŞIYOR

Sözüm ona, metro duraklarına; defalarca kez Bursa’da ikamet eden vatandaşlar olarak, bu çok önemli ihtiyacı her fırsatta dile getirirken, neden durakların hiç birine hala bir tane dahi tuvalet yapılmadı? Hatlar artık iyiden iyiye uzadı ve ister istemez insan sıkışıyor.

NE YAPMAMIZ GEREKİYOR?

Tuvalet ihtiyacı olduğuna başta yaşlılar, hamileler, çocuklar veya çok ihtiyaç duymuş olan vatandaşların nereye gitmesi gerekiyor!Ani bir tuvalet ihtiyacı duyduğunda vatandaşın ne yapması gerekiyor?

Söylememize rağmen neden BursaRay yetkilileri bu kadar önemli olan bu konuyu görmezden geliyor?

ANA ARTERLERE YAPILABİLİR

Kısacası ben ve benim gibi düşünen binlerce vatandaş BursaRay yetkililerinden öncelikle metro seferlerini sıklaştırmalarını, hiç olmazsa bazı duraklara da tuvalet yapılmasını istiyoruz. Örneğin Şehreküstü’ne veya Osmangazi Metro İstasyonu’na yapılabilir ki bunun örnekleri İstanbul’da olduğu gibi daha nice şehirlerde var. Hatta milletin metrolarında mescit dahi var!  

YETER Kİ OLSUN

Ücretli olsun tuvaletler sorun yok! Yeter ki olsun.

BURULAŞ yönetiminden bu çok eski isteğimizi dikkate almasını ve yerine getirmesini çok rica ediyoruz.

Saygılarımla 

Bedri BOZKURT

***

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN DİKKATİNE!

 Hem teşekkür hem sitem

Öncelikle; Bursa-Sabiha Gökçen Havalimanı’na otobüs seferleri hizmeti sunan Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederim ancak sürekli olarak kullandığım 08:00 otobüsüne, 93 numaralı Uludağ Üniversitesi - terminal hattında çalışan hafta içi 07:15 yazıp hiçbir zaman 07:25’ten önce hareket etmeyen belediye otobüsü sebebiyle,08:00 otobüsüne yetişemedim.

GRAFİĞE UYMUYOR

İlk kalkış saatinde 10 dakika rötar yapan otobüsün yolda çeşitli nedenlerle 15-20 dakika geç kalması da gayet normal. Dün yine 07:15 yerine 07:25’te duraktan hareket etmesinden dolayı 08:00 otobüsüne 5 dakika gecikmeyle yetişemedim. Özetle; belediye otobüsünün yazılan saatte hareket etmemesi sürekli mağdur ediyor. Yetkililere duyurulur gerekli uyarıların yapılması önemle arz olunur.

Saygılarımla

Ö.B.