Milli takım hazırlık maçlarında aldığı sonuçlarla ve sahada gösterdiği performansla göz doldurdu.  Bugün Fransa karşısında önemli bir maça çıkacak olan A Milli Takım’a ilaç gibi gelen Şenol Güneş ise futbolcularına oldukça güveniyor. 
Geçtiğimiz hafta verdiği bir demeçte, “Asıl savaş bundan sonra başlıyor” diyen Güneş, Fransa ve İzlanda maçına mutlak galibiyet parolasıyla çıkacaklarının sinyallerini verdi.
Takımın moralinin iyi olduğu gözlemlenirken, Güneş’in sakatlık yaşayan futbolcular yüzünden az biraz endişe yaşadığı edinilen bilgiler arasında. 
Yüksek tempoda oynanacak maçların önemine dikkat çeken tecrübeli teknik adam, hayaldeki takımı oluşturmak için canla başla çalıştığının da altını çizdi yaptığı açıklamalarda. 
Konya’da oynanacak olan Fransa müsabakasından zaferle çıkmak için sabırlı olunması gerektiğine vurgu yapan Güneş, taraftarın desteğiyle tarihe geçecek bir 90 dakikaya imza atacak gibi. 
Yaptığı açıklamalarda “Biz işimizi yapacağız” diyerek son damla tere kadar mücadele vereceklerini söyleyen Güneş, eksiklikleri görmek için hazırlık maçlarından gerekli dersi çıkarmıştır diye düşünmekteyim. 
Efsane teknik adamın Özbekistan maçı sonrasında yaptığı basın toplantısında kurduğu şu cümle ise ilerisi için önemli planlarının olduğunun kanıtı gibi: “İyi şeyler var ama bu Fransa için yeterli değil.”
Umarım hazırlık süreci yeterli gelmiştir ve bu akşam Fransa karşısında alınacak bir 3 puana gebedir.
Lucescu döneminde yaşadığımız fetret dönemini bir daha yaşamamamız dileğiyle…
Güneş gibi doğdun hocam ‘Ay Yıldız’ın üzerine… 
Yabancı hocalarla çalışmanın zararını gören bazı değerli isimler zannediyorum ki yapılan hatanın farkına varmıştır.
İngiliz bırakalım Alman hocayla çalışsın, İtalyanlar da takımını İspanyol bir çalıştırıcıya teslim etsin…
Biz öyle bir milletiz ki ay ve yıldızı al bayrak üzerinde görmemiz yeter!
Fransa, değil 11 kişi, 22 kişiyle de çıksa karşımıza, başımızda bizi anlayan ve vereceği kararları vatana olan sevdasıyla verecek olan bir Şenol hoca var.
Bize, bizden başka dost yok! Bu futbolda da böyle…
Sınır ötesi terörle mücadelenin, ekonomik sıkıntıların olduğu bu günlerde bu milletin morale ihtiyacı var. Sporda alınacak milli başarılar da Türk milletinin her alanda var olduğunun en onurlu duruşu olacak dünyaya karşı.
Bu akşam inşAllah ‘Güneş’ Konya’da doğacak!..

Dipnot: 
Fransa ile tarihimizde sadece 4 kez karşı karşıya geldik. Maalesef tek bir galibiyetimiz bile yok rakibimize karşı. Bir ilki Mevlana’nın şehrinde yaşamamız dileğiyle… 

İşte mazi
Fransa 4-0 Türkiye (1996)
Türkiye 0-4 Fransa (2000)
Fransa 3-2 Türkiye (2003)
Fransa 1-0 Türkiye (2009)