Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Kadıköy Ülker Stadyumu’nda karşılaştığı Sturm Graz ile 1-1 berabere kalarak adını Play-Off'lara yazdırdı.

Temsilcimiz Fenerbahçe’nin UEFA Avrupa Ligi Play-Off turundaki rakibi, Makedon ekibi Vardar oldu. Fenerbahçe’miz ilk maçı 17 Ağustos’ta deplasmanda, rövanşı ise 24 Ağustos’ta sahasında oynayacak.

Fenerbahçe takımında eksikleri bir önceki maçta dile getirdik. Eksikler konusunda ciddi adım atılması gerekiyor. Bunun da başında transferler geliyor. Orta saha ve Forvet ihtiyacı bas bas bağırıyor. Bunu Aykut Hoca da basın toplantısında dile getirdi. ‘Eksiklerimiz var ve yavaş yavaş gelecekler’ şeklinde beyanat verdi.

Maçın ilk yarısında sarı lacivertliler iyiydi. İkinci yarıysa biraz daha temposu ve etkinliği azaldı. Bu biraz da kadro derinliğine bağlı bir durum. Ozan Tufan ve Hasan Ali ıslıklandı. Ne yaparlarsa yapsınlar taraftar bu iki futbolcuyla barış imzalamıyor. Ama Fenerbahçe bu iki futbolcuya mecbur. On numara transferi gerçekleşmediği sürece de Ozan Tufan bu takımda oynar. Aziz Yıldırım maçtan sonra Cumhurbaşkanı’na Ozan Tufan’ı şakayla karışık kiloları yüzünden şikayet etti.  Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da, Ozan Tufan’a zayıflaması yönünde telkinde bulundu. Bakalım ilerleyen günlerde ne olacak.

Cumhurbaşkanımız, protokol tribününde Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım ile Beraber karşılaşmayı takip ettiler. Reis’in korumaları da nefes aldırmadı tabi. Güvenlik yine üst düzeydi. Biz basın mensuplarının yeri protokol tribününün üst katıdır. Yukarıya çıkarken merdivenlerde geniş güvenlik önemleri alındı. Basın kartlarımız ve akreditelerimize bakıldı. Tabiri caizse kuş uçmadı Şükrü Saraçoğlu’nda. Recep Tayyip Erdoğan’a olan ilgi de çok güzeldi tabi. Başkan Aziz Yıldırım’la olan diyalogları ise epey güzeldi. 53 numaralı, isminin yer aldığı, Fenerbahçe forması da Cumhurbaşkanı’mıza hediye edildi.

Fenerbahçe'ye Avrupa kupalarında başarılar diliyorum. Bu arada şampiyonlar ligi Play-Off’larında Başakşehir de İspanyol temsilcisi Sevilla ile eşleşti. İşi zor Başakşehir’in, ama şansları yine de var.