Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde ekonomiyle ilgili yapılan atamaların iş dünyasına güven verdiğini söyleyerek yazıma başlıyorum. Yemin ederek göreve başlayan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik ediyor, onun başkanlığındaki kabine üyelerine de başarılar diliyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde Türkiye’nin politik hayatında yeni bir dönemin başladığını söyleyebilirim. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’ndeki teknik hakimiyetinin Türkiye’ye kazanç olarak yansıyacağına eminim. Bana göre bunun ilk işareti de ekonomiyle ilgili bakanlıklara yapılan atamalarla kendini gösterdi. Ekonomiyle ilgili yapılan atamalar, iş dünyasına güven verdi. Bu isimlere bakarak ekonomi idaresinin kaptan köşküne çıktığını söyleyebilirim.

Kabinede iş dünyasını yakından tanıyan isimlerin bulunmasının, hem iş alemi hem de Türkiye ekonomisi için büyük kazanım olduğuna dikkat çekmek istiyorum.

Artık çok farklı bir yönetim, farklı bir hükümet anlayışı göreceğiz. Cumhurbaşkanımız liderliğinde, ülkemizi 2023 hedeflerine taşıyacak kadrolar artık belli oldu. Göreve gelen bakanlarımızın, hem hizmet hem de koordinasyon konusunda son derece başarılı olacaklarına yürekten inanıyorum. Yine özel sektör kökenli bakanlarımız, firmalarımızı çok daha iyi anlayacak, taleplerimizi çok daha isabetli bir şekilde değerlendirecek. Nice ekonomik ve ticari başarılar bizi bekliyor.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte artık bürokratik işlemlerin hız kazanmasının, hükümetin karar alma mekanizmalarının da daha hızlı ve etkin bir şekilde işlemesinin en önemli avantajlar olduğuna dikkati çekmek istiyorum. Bu sayede ülkemizin ekonomik kalkınma süreci de güçlü bir şekilde devam edecek. Ticaret Bakanlığı görevine gelerek Türkiye’nin hem iç hem de dış ticaret gemisinin kaptanlığı görevini yürütecek olan sayın Ruhsar Pekcan’ın da ülkemizin ticaret erbabının ve ihracatçılarının sorunlarına çözüm bularak, onların küresel rekabette daha güçlü konuma gelmelerine destek olacağına hiçbir kuşkum yok.

Yeni ekonomi yönetimimizin atacağı kararlı adımlarla ülkemiz yüksek faiz, enflasyon sarmalına girmeden ekonomide dengelerin realize olacağı bir sürece girecektir. Bu süreçte kamu ve özel sektör olarak eş güdüm içinde hareket etmeli, yapısal sorunların üzerinde yoğunlaşmalıyız. Enflasyonu orta ve uzun vadeli reformlarla düşürmeliyiz. Yatırım ortamını iyileştirerek iş dünyası ve hükümet olarak rekabet gücümüzü artırmalıyız.

Terör örgütlerine dönük yürütülen kararlı mücadelenin sağladığı başarıyla OHAL’in kaldırılması kararı da yurt dışı piyasalarda normalleşme süreci sinyali verecek, yurt içinde ekonomik ve psikolojik olumlu etkileri olacaktır.