Artık yaptığımız sporun farkına varmanın zamanı geldi. Bugüne dek kulaktan dolma  bilgileri hiç araştırmadan uygulamaya başladık ve ortaya çok acı bir senaryo çıktı. Sürekli yaptığımız şeyleri başkalarına ikna ettirmeye çalıştık ya da inanmak istediğimize inandık. Şimdi gerçeklerle yüzleşme zamanı...

LİSTENİN BAŞINI 'KARIN YAĞLARI' ÇEKİYOR

Bu konuyu artık direk olarak sonlandıralım diyorum. Bak arkadaş şunu unutma, göbeğini eriteceğim diye milyonlarca mekik çek, saatlerce plank yap, göbeğine istediğin elektrik titreşim aparatını tak eğer ki beslenmene dikkat etmiyorsan o göbüşünüz erimez. Yani bölgesel olarak zayıflama yoktur.

2 - 'FAZLA PROTEİN, DAHA FAZLA KAS DEMEKTİR'

Yok artık daha neler! Evet protein kas yapımı için gerekli olan en önemli aminoasitler bütünüdür. Ama sadece protein alarak kas yapılmaz. Örneğin marul, ıspanak, maydanoz ve salatalık gibi yeşillikler de protein kadar önemlidir. Kısaca anlatacak olursam ikisi birbiriyle reaksiyona uğradığında her şey daha kaliteli olacak.

3 - 'ÖĞLEN YEMEK YEMEYİNCE

AKŞAM TIKABASA YEMEK'

Kilo verebilmenin en önemli kurallarından ikisi aldığımız kaloriyi azaltmak ve aktiviteyi arttırmaktan geçer. Ama şunu unutmayın ki öğün atlayıp yemek yemiyorsanız ya da çok küçük parçalarla besleniyorsanız kilo veremiyor olabilirsiniz, hele hele akşama kadar bir şey yemeyip bir anda yükleniyorsanız  aksi yolda yolculuk ediyorsunuzdur. Ne diyoruz her zaman 'DENGELİ BESLENME'.. Mesele neyi, ne zaman, ne miktarda yediğinizden geçiyor.

4 - EĞER SPOR SONRASI ACI YOKSA...

Bu durumla karşılaşmayan spor hocası olmamıştır sanırım. Spora yeni başlayan arkadaşlar ertesi gün; 'Hocam hiçbir yerim ağrımadı yanlış mı çalıştık' diye sorar veya 'Her yerim kopuyor, oh oh çalıştı kaslar' diye söylenirler. Bu konudaki fikrim şudur: Eğer yeni başlayan biriyseniz hafif ağırlıklarla çalışıp ertesi gün çok küçük ağrılar yaşayabilirsiniz ama bu sizin hareketlerinizi aşırı şekilde sınırlandırmamalıdır. Ağrım hiç olmadı diyorsanız da bu sizin çalışmadığınızı göstermez.

5. YANLIŞ İSE KADINLARIN KAS YAPMA KABUSU

Dumbbelları gösterdiğim zaman gözlerini Gulyabanideki arap bacı gibi açıp bana bakan bayanlara seslenmek istiyorum. Siz isteseniz de kas yapmak öyle kolay olmuyor ki zaten... Sebebi ise kadınlar ve erkekler arasında ki hormonel farktır. Yani sizin vücudunuz kas yapımına çok fazla elverişli değildir. Bence siz sıkılaşabildiğiniz kadar sıkılaşın.

İçimizi ısıtacak sağlıklı çaylar

NANE ÇAYI: Gaz ve şişkinliği alan, genellikle sindirime yardımcı olmak için kullanılan nane çayı mide bulantısını geçirmek ve terlemeyi arttırarak ateş düşürmek için kullanılabilir. Reflü ve sık sık mide ekşimesi yaşayan kişilerin bu problemlerini arttırabileceği için tavsiye edilmez.

ZENCEFİL ÇAYI: Yine sindirime yardımcı olmak, mide bulantısı ve kusmaya karşı kullanabileceğiniz bir diğer çayda zencefil çayıdır. Grip, nezle gibi hastalıklara karşı bağışıklık sistemini güçlendirir. 3-4 santim büyüklüğünde, kabuğu soyulmuş zencefili çok ince dilimleyerek kaynamış suya atıp 10-15 dakika bekletmek çayınızı hazırlamak için yeterli olacaktır. Bir kaç damla limon ve 1 çay kaşığı balla tatlandırabilirsiniz.

PAPATYA ÇAĞI: Yoğun bir iş gününden sonra evinizin rahatlığında bir bardak papatya çayı içmek tüm stresinizi alacaktır. Sakinleştirici özelliğinin yanı sıra boğaz ağrısını hafifletir, öksürüğü alır ve ağız içinde oluşan iltihaplanmalara iyi gelir. Hatta ağız içi yaralarına karşı papatya ile ağız gargarası hazırlayabilirsiniz. Orta dereceli uykusuzluk çekenlere yatmadan 2 saat kadar önce bir bardak papatya çayı içmeleri tavsiye edilir.

MELİSA ÇAYI: Yorgun, mutsuz ve hoşnutsuz hissediyorsanız; kendinizi daha iyi hissetmek için bir bardak melisa çayı içebilirsiniz. Melisa çayı ayrıca konsantrasyonu arttırır ve uykudan 1 saat önce içildiğinde uykuya geçişi kolaylaştırır. Çayınızı akçaağaç şurubuyla tatlandırabilir veya 2-3 damla limon ekleyebilirsiniz. Soğuk melisa çayı yaz aylarında hem faydalı hem de lezzetli bir serinletici olarak kullanılabilir.

Unutmayın bu çaylar sizde mucizeler yaratmaz, ama sağlıklı olabilme yolunda çok yardımcı olabilirler.