Eğridereliler Kültür ve Dayanışma Derneği bu yıl da geleneği bozmadı ve 'Eğridere'nin tecrübeleri'ni kahvaltıda buluşturdu.

Sevinç ÇELEBİ

Eğridereliler Kültür ve Dayanışma Derneği’nin ‘Yaşlılara Saygı’ anlayışıyla geleneksel hale getirdiği ve her yıl Nisan ayında düzenlediği kahvaltı programı, bu yıl da yoğun ilgi gördü. Katılımın ve ilginin yoğun olduğu dayanışma kahvaltısında bir araya gelen Eğridereli büyüklerin keyiflerine değecek yoktu… Renkli sahnelere sebep olan kahvaltıda, bir yandan güzel sohbetler etme ve hasret giderme fırsatı bulan Büyükler, diğer yandan doyasıya eğlendi ve kendi değimleriyle (kurtlarını döktü).

YAŞLILARI SEVİN…

Engin tecrübelerin ve paha biçilmez değerlerin buluştuğu dayanışma kahvaltısında, önceki dönemin Başbakan Yardımcısı Ertuğrul Yalçınbayır, Nilüfer Belediye Başkan Vekili Zekeriya Işık, Eğridereliler Dernek Başkanı Aydın Yılmaz ve Sosyal Faaliyetlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Dr. Ahmet Yalın birer konuşma yaparak, sosyal ve toplumsal dayanışmada yaşlılara sevgi ve saygı gösterilmesinin önemini vurguladılar.

ANI ÖLÜMSÜZLEŞTİRDİLER

Yaşlılar adına söz alan emekli öğretmen Nazım Tamsöz’de, her yıl Dernek Binasında düzenlenen bu çok anlamlı program için Dernek Yönetimine teşekkür etti.

Konuşmaların ardından, Eğridereli büyükler ve dayanışma kahvaltısına katılan tüm konuklar bir araya gelerek, aile fotoğrafı oluşturdular.

BU NASIL BİR İLGİSİZLİK!

 12 Nisan 2019 Cuma günü, Saat: 20:00-21:00 sıralarında dizden emar çekilmeye girdim. İçerideki görevliye metal olduğunu bildiğim için “Kemerimi çıkarayım mı” diye sordum. Görevli de “Gerek yok” dedi.

GÖREN OLMADI!

Emar sırasında makine kemeri yukarı kaldırmaya başladı. Bunu fark edince her insan gibi bende korktum ve de tedirgin oldum. Elimi kaldırdım, ancak bu kez de beni gören olmadı. Kendi çabalarınla makineden kendimi geri ittim. Ancak bu kez de nefessiz kaldım…

CEP TELEFONUYLA GÖRÜŞÜYORMUŞ

Nihayet içeri giren görevliye “Size kemerimi çıkarayım mı diye sormuştum!” dediğimde ise “Böyle durumlar kemerle girenlerde oluyor” cevabını aldım. Daha sonra dışarıda bulunan arkadaşımdan öğrendim ki, meğer benim bağırdığım esnalarda, görevli personel dışarıdaymış ve de cep telefonuyla görüşüyormuş…

LÜTFEN CEVAPLAYIN…

Yaşadıklarım karşısında tek bir sorum var: “Hastaneniz personeli, hastaneye telefonla oynamaya mı geliyorlar, işlerini yapmaya mı? Bu nasıl bir ilgisizlik!” Lütfen cevaplayın…

Faruk B.