Etkinliğe, Bal-Göç Genel Başkanı ve Bursa Şevket Yılmaz Hastanesi Başhekimi Sayın Prof. Dr. Yüksel Özkan, RUMELİSİAD Başkanı Sayın Erol Kılıkçıer, tüm Bal-Göç ve RUMELİSİAD yöneticileri, hasta ve hasta yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehreküstü Camii İmamı M. Lütfü Taşçı tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu. Katılımcılar “Şehitlerimizin ruhu şad, mekanları cennet ola” diyerek dua etti.

Okunan duaların ardından konuşma yapan Bal-Göç Genel Başkanı ve Bursa Şevket Yılmaz Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yüksel Özkan, “Önce vatan için canlarını veren aziz şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Mekanları cennet olsun. Ülkemiz uğrunda nice şehitler verdik, hâlâ da vermekteyiz. Şu an Afrin’de aslanlar gibi çarpışan kahraman askerlerimize hep beraber buradan dualarımızı gönderiyoruz. Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Kahraman gazilerimiz var, yüce rabbimden onlara şifalar temenni ediyoruz. Hem Afrin’de hem de yurdumuzun dört bir köşesinde kahramanca fedakarca görev yapan askerimizden polisimize tüm güvenlik güçlerimizin Allah yar ve yardımcısı olsun” dedi.

BİRLİĞİMİZE GÖZ DİKENLERE

Diğer yandan RUMELİSİAD Başkanı Sayın Erol Kılıkçıer de, “Yüce rabbim vatanımıza, rengini şehitlerin kanından alan ay yıldızlı al bayrağımıza, bu birlik ve beraberliğimize göz diken hainlere fırsat vermesin diliyorum. Buraya uzaktan yakından gelen siz değerli dostlardan Allah razı olsun. Birazdan da dağıtılacak olan niyazları da yüce Rabbim katında kabul buyursun. Allah’a emanet olun. Afrin’e ve yurdumuzun dört bir yanındaki kahraman güvenlik güçlerimize selam olsun, Allaha emanet olsunlar” şeklinde konuştu.

Rabbim hayrımızı tüm şehitlerimiz için kabul eylesin inşallah. Bizi bu mübarek hayır günümüzde yalnız bırakmayan üyelerimiz ve vatandaşlarımıza, her iki camiamız adına sonsuz şükranlarımızı sunarız. Sağ olsunlar, var olsunlar. Allah tüm güvenlik güçlerimizi ve vatanımızı şer güçlerden korusun. Her şey vatan için. Ne mutlu Türk’üm diyene!

Sevinç MUTLU

Yunusemre Mahalle Muhtarı

 Otobüs güzergahları  mutlaka düzenlenmeli

1 Mart (Perşembe), sabah saati B24 No’lu halk otobüsüne bindim. Akpınar Hancı Caddesi’nde 07.50 saatinde bindiğim otobüs tam bir saat sonra 08.50’de üniversiteye vardı. Bu durumda Yunuseli ilk durakta binen yolcunun seyahati herhalde 1.5 saat sürüyordur. Otobüste insanlar üst üste idi ve doluluktan dolayı kimi duraklarda binemeyen yolcular oldu.

GÜZERGAH ÇOK UZUN

Güzergah çok uzun ve çok fazla yeri geziyor. Yeni hatların belirlenmesi ve bölünmesi gerekiyor diye düşünüyorum. İkamet ettiğim Akpınar Mahallesi’nden hemen her yere (otogar, Heykel, üniversite, devlet hastanesi...) toplu taşıma ile ulaşım ortalama bir saat.

KAPASİTENİN ÜSTÜNDE YOLCU TAŞIYOR

Örneğin otogardan Sabiha Gökçen’e ulaşım 60-75 dakika, evimden otogara ulaşım da o kadar. Sonuç olarak genel anlamda otobüslerin güzergahları çok uzun ve kapasitesinin çok üstünde çalışıyor. Yeni nüfus dağılımına ve yerleşime göre hatların güncellenmesi gerektiğini düşünüyorum. Yetkililerden gerekli düzenlemelerin yapılmasını rica ediyorum.

Saygılarımla

Adını vermek istemeyen bir okur

***

17/d yine saatlerine uymadı!

Şoförler keyfekeder mi hareket ediyor!?

17/d No’lu otobüs Buttim durağına sürekli gecikmeli geliyor ve saatlere riayet edilmiyor. Saatlerde mi sorun var, şoförler keyfekeder mi hareket ediyor anlamış değilim. Özellikle de sorum size sayın yetkililer. Siz bu konuların ve sorunların üzerinde ne kadar duruyorsunuz? Ayrıca duraklardaki saat listesine uyulmayacaksa, neden onları koyuyorsunuz? Biz duraklarda saatlerce beklemek zorunda mıyız? Üstelik bu hava şartlarında…

S.K.

Çöp kovaları  yetersiz  hatta yok!!!

Yıldırım İlçesi, Eğitim Mahallesi, 1. Uzun Sokak’ta çöp konteynerleri yetersiz, hatta yok. Hal böyle olunca bütün herkes çöpünü benim çöp kutuma atıyor veya yere bırakıyor. Bu şikayetimi daha önce de belediyemize bizzat gidip bildirmiş bulunmaktayım. Yetkililerden bu duruma acilen bir çözüm üretmelerini önemle arz ediyorum.

Saygılarımla

A.N.

 ***

 OSMANGAZİ BELEDİYESİ’NDEN CEVAP VAR

 Sayın Sevinç Çelebi;

agazete’deki ‘Vatandaş Hattı’ adlı köşenizde, 1 Mart 2018 tarihinde ‘Çok Güzel Bir Mahalle Ancakkk’ başlıklı habere yer verilmiştir.

Osmangazi Belediyesi olarak bahse konu olan Doğanevler Mahallemizde, ilçemizdeki 136 mahallemizde olduğu gibi yatırımlarımızı gece gündüz demeden aralıksız sürdürüyoruz. Doğanevler Mahallemizde, alt yapı çalışmalarını tamamlayarak asfalt çalışmalarını gerçekleştirdik. Çalışmalar kapsamında, sadece 2017 yılında mahallemizdeki 28 sokağa toplam 7 bin ton asfalt döktük. Doğanevler pazar alanının içi ve hizmet binası etrafında 380 metrekarelik alanda çevre düzenlemesi gerçekleştirdik. Yıldızevler Camii’nde bin metrekarelik alanda çevre düzenlemesi yaptık. Mahallemize, üst geçit yapımından meydan düzenlemesine, hizmet binası yapımı, yollara asfalt kaplama ve yama gibi birçok yatırımlarımız oldu. Osmangazi’mizin bütün mahallelerinde, hemşehrilerimizin sosyal yaşam kalitesini arttıran projeler ürettik, üretiyoruz. Çalışmalarımıza önümüzdeki süreçte de aralıksız devam edeceğiz. Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuya bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz.

Osmangazi Belediyesi

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü