GÖKÇE ÇALIŞCİ

Ucuz olsun ama güzel olsun dediğimiz için bazı güzellik merkezlerinde yatan tehlikeleri göz ardı ediyor olabiliriz. Ama güzellikten önce sağlık gelir. Bunun için estetik merkezinde dikkat etmeniz gereken adımları sizler için derledik.

ÜRÜNLER ORİJİNAL Mİ?

Cilt Bakımı Nasıl Yapılır? Fiyatları Ne Kadar? - Cherry Güzellik

Bazı cilt bakım merkezleri ucuza kaçarak ürünlerin orijinalini kullanmayabiliyor. Bunu kestirmek çok kolay değil. Bu yüzden güvenilir merkezleri tercih etmek sizin için daha uygun olur. Ayrıca kullanılan ürünleri iyi araştırın her ürün cildinize iyi gelmeyebilir.

HİJYEN STANDARTLARI YETERSİZSE

Cilt Bakımı - Nefes Estetik, Sağlık ve Güzellik

Odada sanitasyon sistemlerinin olmaması büyük bir tehlikenin sizi beklediğini söylüyor. (Yüz süngerleri, pamuk/gazlı bez, yatak takımı) gibi şeyler buna dahil. Salonun temiz olduğunu personelin kıyafetinden, ekipman ve yatakların sterilize edildiğinden anlayabilirsiniz.

REÇETESİZ ÜRÜNLERE DİKKAT

Estetisyen Nasıl Olunur? Maaşları Ne Kadardır? | Öğrenci Gündemi

Evde yapılan bakımların yetersiz kalması bizi bu salonlara iter. Eğer estetisyeniniz reçetesiz ilaç kullanıyorsa arkanıza bakmadan kaçın. Dikkat etmeniz gereken konuların başında bu konu gelmelidir.

TIRNAKLARI UZUN ESTETİSYEN Mİ?

Uzmanından protez tırnak uyarısı - Sağlık Haberleri

Estetik ve güzellikte uzun tırnaklar kadınlar için önemlidir. Bakımlı olmanın en vazgeçilmez kuralıdır. Ancak! Tedavi yapan kişinin tırnakları uzunsa o koltuğa oturmadan bir düşünün. Burası sizin için ne kadar sağlıklı? Cildinize bakım yapılırken cildiniz çizilebilir. Tırnaklarda yatan bakterilerin yüzünüze bulaşması yeni sivilceler ile sizi karşı karşıya getirebilir. Siz en iyisi kısa tırnaklı temiz bir estetisyen bulun....

FİYATLAR ÇOK UCUZSA

Cilt için yaptığınız uygulamalar, dikkat edilmezse en ufak bir durumda sizi kocaman problemlerle karşı karşıya getirebilir. Bunlardan biri de cebinizden çıkan para. Bu zamanda her şey ateş pahası iken bir merkezin çok ucuz olması aklınızda soru işareti bırakmalı. Belki başkasında kullanılan bakım malzemeleri sterilize edilmeden sizde de kullanılıyor olabilir. Unutmayın para kazanılır ama bozulmuş ve geri döndürülemeyen cilt problemleri paradan daha önemli.

UZMAN KİŞİ TALİMAT VERMİYORSA...

Estetisyenler bu iş için eğitim alır. Bu yüzden siz onlara para verirsiniz. Çünkü bilmediklerinizi bilirler. Estetisyeniniz, evde cildinize bakım yapmak için kullanabileceğiniz ürünler hakkında önerilerde bulunabilmeli. Geçmişte sizin için neyin işe yarayıp neyin yaramadığına dair notlar almalı. Bu konuda size tavsiyeler vermelidir. SÜREÇ AĞRILI GEÇİYORSA... Estetisyeniniz bir cilde değilde tarlaya dalar gibi yüzünüze dalıyorsa profesyonelliğini sorgulayın. insan cildi hassastır. En ufak bir darbede zarar görür.

Cilt Bakımı | Ella Güzellik ve Akademi

GİRİŞ FORMU İSTENMEDİ İSE...

Giriş yapılırken tıbbi geçmişiniz isteniyor mu? Cildinize uyguladığınız veya tükettiğiniz şeylerden nelerin vücudunuzda tepki verdiği soruldu mu? Bireysel tıbbi geçmişleri alınmadan hiçbir hastaya herhangi bir tedavi uygulanmamalı. Çoğu insanın anlamadığı şey, yüz bakım hizmetlerimizde kullandığımız ürünlerdeki bazı bileşenlerin, belirli ilaçları kullanıyorsanız önemli sorunlara neden olabileceğidir. Ayrıca, yüksek tansiyon, şeker hastalığı gibi aktif kontrolsüz tıbbi durumlarınız varsa, aktif kanser tedavisi görüyorsanız veya kanama bozukluklarınız varsa, bazı tedaviler uygulanamaz.

Şampuan kullanırken bu hataları yapmayın Şampuan kullanırken bu hataları yapmayın

YÜZÜNÜZE SICAKLIK BASIYORSA

Güzellik Uzmanı Nasıl Olunur?

Yüzünüzde aşırı sıcaklık varsa, başınız belada demektir. Çünkü kullanılan ürünlerin ateş fışkırması gerekmiyor. Fazla ısı cildinizi sivilcelendirir cildinizi kurutup çatlatabilir. Doğal cilt neminizi çekebilir. Yüzünüz pul pul dökülsün istemiyorsanız aşırı sıcak uygulamalardan kaçın.

TAKI KULLANIYORSA KAÇIN

Uzman Estetisyen Zübeyir Dalmış'tan ipek kirpik önerisi haberi

Eğer estetisyeninizde yüzük ve bilezik varsa, profesyonel olup olmadıklarını sorgulayın. Yüzükler ve bilezikler tedavi sırasında yüzünüzü aşındırır ve yüzünüze bakteri bulaştırır.

Editör: Gökçe Çalışcı