Ulaşımda paramızla ‘rezil’ olmaya devam ettiğimiz yetmezmiş gibi, bir de (belediye veya özel halk otobüsleri fark etmeksizin), şoförler tarafından yolcular sıkça azarlanıyor. Hele hele yaşlılar bu durumdan büyükçe nasipleniyor.

Ne yazık ki Bursalının trafikteki çilesi devam ediyor. Hatta her gün biraz daha artıyor. Arap saçına dönen ve artık hiçbir şekilde İstanbul’u aratmayan şehrimizde, otobüslerde kalabalıktan, özellikle de yaz aylarında halk nefes dahi almakta zorlanıyor! Çünkü; yaptığımız onca çağrıya rağmen ne otobüs sayısı artırılıyor, ne de yasa çıkmış olmasına rağmen birçoğunda halen klimalar çalışmıyor.

PARAMIZLA REZİL OLUYORUZ!

Kısacası ulaşımda paramızla ‘rezil’ olmaya devam ettiğimiz yetmezmiş gibi, bir de (belediyeye veya özel halk otobüslerinde fark etmeksizin), şoförler tarafından yolcular sıkça azarlanıyor. Hele hele yaşlılar bu durumdan büyükçe nasipleniyor. Tıpkı 24 Haziran Pazar günü gözümün önünde olduğu gibi… Ve eminim yüzlerce insan, bu tür olaylara aynen benim gibi bir çok kez şahit oluyor.

Lütfen artık! Birileri bu duruma bir “DUR” desin...

Seçil GÜVEN
2.KEZ BULUŞMAK İÇİN GÜN SAYIYOR

Vosvos sevdalıları

Değerli Dostlar,

Geçtiğimiz yıl (2017 yılında) bu güzel vosvoslara gönül vermiş güzel insanların, bu güzel camiayı evlerinde misafir edebilme çabaları sonuç vermiş, memleketin dört bir yanından bu çağrıya cevap veren siz dostlarımızın katılımıyla, kabına sığmayan bir etkinlik gerçekleştirmiştik.
Bugün tam bir yıl sonra, Vosgarage 16 olarak o kadar şanslı olduğumuzu fark ediyoruz ki; camianın en samimi, en cefakar, en çıkarsız vosvosçularını, aynı zamanda en eskisiyle en yeni vosvosçusunu bir araya getirebilen ve bunların hepsini aynı sahnede bir orkestraya dönüştürebilen bir organizasyon gerçekleştirmişiz. Bunun yankıları dalga dalga kulağımıza çalınırken, dudaklarımızda engelleyemediğimiz bir masum tebessüm beliriyor ki, işte bu tebessümü geçen sene bizimle birlikte yaşayamayanlar ve tekrarını dileyenler için bu yaz 27-28-29 Temmuz tarihinde, Vosgarage 16, Bursa’da İznik Gölü kıyısında yine sizleri bekliyor olacak.

Serin çamların altında, 3 gün 2 gece, vosvos gönüllüsü dostlarımızla bir kamp geçirmeyi istedik.

HAZIRLANIN...

Bir önceki yıla göre daha genişletilmiş yeni alanımızda, sürpriz yarışmalar, konserler, atölyeler, vosvos parçası hediyeli çekilişler ve tarihi güzellikleri ile İznik sizleri bekliyor.

TARİH: 27-28-29 TEMMUZ 2018
YER: İZNİK GÖLÜ ÇAMLIK MEVKİ ORHANGAZİ-BURSA


Cuma günü misafirlerimizin karşılanması, kayıt yapılması, yaka kartlarının ve çekiliş biletlerinin dağıtılması ile güne başlıyoruz. Giriş ücreti en minimumda olduğundan her cebe uygundur. Bu fiyata duş, wc, tesis kullanımı, elektrik kullanımı ve 1 çekiliş katılım hakkı dahildir. Ancak isteyenler daha fazla çekiliş hakkı için dilediğiniz kadar giriş bileti alabilirsiniz. Araçların yerleştirilmesi ve çadırların kurulması ile artık eğlenceye hazırız.

* Etkinlik takvimi boyunca, yola çıktığınız andan, evinize varıncaya kadar Zello PTT uygulamasından “Vos garage16” kanalı üzerinden iletişim sağlayabilirsiniz.
* Fotoğrafa ilgi duyuyorsanız İznik, tarihi yapısı ve doğal güzellikleri ile sizi kendisine hayran bırakabilir. Fotoğraf makinenizi evde bırakıp kampın keyfini çıkarın. Nasıl olsa tekrar gelmek isteyeceksiniz:)
* Tesisteki restorandan gün boyu faydalanabilirsiniz.
* Kamp alanı, ilçe merkezine 3 km, İstanbul ve Ankara üzerinden gelecekler için otoyola 5 km uzaklıktadır.
* Elektrik kullanımı için en az 5 metre ara kablo bulundurmanız yararınıza olacaktır.
* Katılımcılar araçları önünde ellerindeki yedek parçaları satabileceklerdir.
* Alana Bursa dışından gelecek ilk katılımcıya sürpriz hediyemiz olacaktır. 
* Etkinlik alanına harici müzik tesisatı getirilmemesi rica olunur.

Bu müthiş, geleneksel hale getirmek istediğimiz sıra dışı etkinliğimize vosvosa gönül vermiş her kesi bekliyoruz.

Saygılarımızla

Vosgarage 16
MR sekreteri çok saygısız 

12 Haziran (Salı günü) Bursa Devlet Hastanesi’ne MR çektirmeye gittim. Ancak oradaki sekreterin hastalara olan tutumu beni hayli sinirlendirdi. Hastane yönetiminden ricam, böylesine sinirli ve de tahammülü olmayan insanları ekiplerine dahil etmemeleri yönündedir.

HALKA DÜŞMAN TAVIRLAR SERGİLİYOR

Yaptığı iş halkla ilişkili olmasına rağmen, sekreter hanım resmen halka düşman tavırlar sergiliyor. Suratı beş karış ve asık, hastaların sorularını azarlar şekilde cevap veriyor. İnsan öyle bir izlenimle kalıyor ki; Sanki sekreter hanım, o alanda zorla çalıştırılıyor.

MUTLAKA UYARILMALI

Sayın Hastane Yönetimi. Bu çok rahatsız edici bir durum. Lütfen bu şahsı bir an önce uyarın. Şirket müdürü ve ya hastane müdürü, başhekim, her kimin yetkisinde ise, bu duruma mutlak surette el atması lazım. Oraya insanlar zaten keyfinden gitmiyor. Özetle; Bu durumda sağlıklarının daha da bozacak kimseler de orada çalışmayı hak etmiyor.

Saygılarımla

Selim ALTAY

***

SAYIN BAŞKANIMIZ BOZBEY’DEN RİCAMIZDIR

Park yasağı getirin

Gümüştepe Mahallesi (Misi Köyü), belediyeye defalarca iletilmiş olmasına rağmen, özellikle yaz aylarında civardaki tesislere gelen vatandaşların araçlarının köyün ana yollarına hiçbir kurala tabi olmadan park edilmesine izin verilmesi, bırakın toplu taşıma araçlarının geçişini, ambulans, itfaiye gibi acil müdahale araçlarının bile ilerlemesini engellemektedir.

GÖREVLİLER İHMAL EDİYOR

Zaman zaman, ‘dostlar alışverişte görsün’ hesabı, zabıta yoluyla, araçların mevcut otopark alanlarına yönlendirilmesi, araçların içinde sabit zabıtalarca sadece yönlendirme yapılması fakat mahalle yollarının otopark dışı parka karşı kontrol edilmemesi, görevli birimlerin soruna yaklaşımdaki ihmalini ve samimiyetsizliğini göstermektedir.

YAPILAN HATALAR TELAFİ EDİLEBİLİR

Yapılan hataların telafi edilmesi, sadece ve acilen köy içindeki yollara park yasağının gelmesiyle mümkündür. Çözüm odaklı birisi olarak tanıdığımız Sayın Başkanımız Mustafa Bozbey’den, bu konuyla ilgili ivedilikle gereğini yapacağına inanmak istiyoruz.

***

OSMANGAZİ BELEDİYESİ’NDEN CEVAP VAR

Sayın Sevinç Çelebi;

agazete’deki Vatandaş Hattı köşenizde 26 Haziran 2018 tarihinde ‘Fareler Cirit’ başlıklı habere yer verilmiştir.

Yazıda bahse konu olan Güneştepe Mahallesi’nde bulunan parklarımızda biçim çalışmaları haberin yayınlanma tarihinden önce yapıldı ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimizce düzenli periyotlarda da yapılmaya devam edecek. Mülkiyeti belediyemize ait boş alanlarda yabani otların temizliği de program dâhilinde temizlenmeye devam ediyor.

Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuya bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz.

Osmangazi Belediyesi

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü