16 Nisan Pazartesi 2018 tarihli agazete’nin “Sevinç Çelebi ile Vatandaş Hattı” köşesinde yayınlanan “Lütfen Artık Bir Çare” başlıklı haberimize, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yine Sevinç Çelebi’nin köşesi aracılığıyla tarafımıza verdikleri cevaba istinaden, Doğanevler Mahallesi Muhtarı olarak cevabımdır:

“Sayın Büyükşehir Belediyesi;

Doğanevler Mahalle Muhtarı ve halkı olarak cevabınızı dikkatle okuduk. Lakin ne yazık ki bir noktasına dahi katılamadık…

Tekrarlıyoruz o yüzden;

OTOBÜS SEFER ARALIKLARIMIZ 1 VE 1,5 SAATTE BİRDİR

18/B Terminal-Siteler hattının hareket saatleri sabah ve akşamları bir (1) saatte, gündüzleri ve gün içi işe bir buçuk (1,5) saatte birdir.

RANDEVU DAHİ ALAMADIK!

Mahalle Muhtarı olarak dört (4) yıldır görev yapmaktayım. Bu dört yıl süre içinde ulaşım ile alakalı birimlerinizden hiç kimse mahallemizi tespit ve ziyarete gelmediği gibi, randevu girişimlerimiz bile sonuçsuz kaldı.

1 SAAT RÖTARLI GELİYOR

20 dakikada bir 19/B İsmetiye-Atatürk Caddesi Hattı dediğiniz gibi değil, 30 dakikada bir olmasına rağmen bazen bir (1) bazen de bir buçuk (1,5) saate kadar rötarlı gelebilmektedir.

DENETLENMİYOR CEZALANDIRILMIYORLAR

Buna rağmen bunlara ne denetim ne de ceza uygulanmakta. Üstüne üstlük “Nerede kaldınız” sorusunu soran vatandaşlarımızla da şoförler tartışmaktalar, hatta bir tek dövmedikleri kalmakta.

VATANDAŞ KORKUYLA YAŞIYOR

Sabahları işe ve okula giden emektar ve talebelerimiz sürekli geç kalmakla birlikte, kimisi iş akdinin sona ermesi, kimisi de sınıfta kalma korkusuyla yaşamaktadır.

BİR BİNMEYE ÇALIŞIN

20 dakikada bir dediğiniz 19/B otobüsüne, bir sabah iş ve okula gidiş saatlerinde gelip binmeye çalışmanızı tavsiye ederim. Farkındaysanız “binin demedim, binmeye çalışın” dedim. Çünkü düzensiz gelen otobüsün, düzensizliğini geçtim, hıncahınç dolu olduğundan ona binmenin bile bir mesele olduğunu dikkatinize sunarım.

BİRÇOK ESKİ MAHALLEDE  HİZMET VERİYORKEN

Yıldızevler Sokakları’na gelince… Biz mahallemize en azından sabah ve akşamları otobüs girmesini istedik, siz ‘sokaklar dar, manevra yapılamaz durumdalar’ cevabı verdiniz. Bu durumda, biz de sizin hangi standartlarda otobüs kullandığınızı gerçekten çok merak ettik ve bunu sormak istedik! Çünkü benim, bizim bildiğimiz standartlardaki otobüslerin hepsi Küçükbalıklı, Başaran, Koğukçınar ve buna benzer yapılışı eski ve sokakları dar olan birçok yerleşim yerinden rahat rahat manevra yapıp sefer yapabilmekteler.

EZBERE CEVAPLARDAN BIKTIK

Kaldı ki, bir türlü ihtiyacımızı yıllardır anlatamadığımız gibi, agazete’de çıkan haberden sonra bile, ilgili birimden bir Allah’ın kulu zahmet edip de mahallemize gelip, muhtarıyla beraber yerinde inceleme yapmadı. Onun yerine, ezbere cevap, kopyala yapıştır şeklinde cevap verdiniz. Bu durumdan artık hem çok sıkıldık hem de ciddi anlamda bıktık.

TIR BİLE MANEVRA YAPABİLİYORKEN

Sayın yetkililer;

Yıldızevler mevkiindeki sokakların en dar olanı 7-8 metre ve her sokak ip gibi baştan sonu görülmektedir. Mahallede zaman zaman kamyonlar, hatta TIR’lar hareket edip manevra yapılamaz dediğiniz sokaklarda hareket etmektedirler. Her sabah-akşam ilk öğretimde okuyan çocuklarımızı okula götüren servis aracımız da 302 VB modeldedir. Masa başından ölçmek biçmek yerine Sayın Başkanımız Alinur Aktaş’ın dediği gibi, sahaya inip çözüm üretmenizi tavsiye ederim.

Bundan sonraki görevinizde vicdanınızla hareket etmeniz dileğiyle.

Doğanevler Mahalle Muhtarı

Seyhan MESUT

Not: Ayrıca “810 metre mesafe çok mu?” dediğinize cevap bile vermiyorum! Mahallemde oturan özürlü, sakat, yatalak, yaşlı bir hastanın yerine kendinizi koyun ve sadece (1) dakika empati yapın. (Allah’a emanet olun!)

Saygılarımla…
BOZBEY’DEN ÇALIŞANLARA:

Nilüfer farkını ortaya koyun  vatandaşı gülümsetin!

 Özel Kalem Müdürlüğü çalışanları ile öğle yemeğinde buluşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, beklentilerini dile getirerek “Vatandaşı gülümseyerek karşılayıp uğurlamak önemli. Bu, Nilüfer Belediyesi’nin farkını ortaya koyacaktır” dedi.

GÜLÜMSEYİN, GÜLÜMSETİN

İlkesi “Gülümseyin, gülümsetin” olan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen öğle yemeğinde Özel Kalem Müdürlüğü personeliyle buluştu. Halk Evi’ndeki makamında gerçekleşen yemeğe Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Yalçın Işıkyıldız da katıldı. Özel Kalem Müdürlüğü’nün önemine dikkat çeken Başkan Bozbey, personele verdikleri emeklerden dolayı teşekkür etti.

NİLÜFER’İN FARKI

Vatandaş ilişkilerinin çok önemli olduğunu ifade eden Başkan Bozbey, “Vatandaşı gülümseyerek karşılayıp uğurlamak önemli. Bu, Nilüfer Belediyesi’nin farkını ortaya koyacaktır” dedi.

***

OSMANGAZİ BELEDİYESİ’NDEN CEVAP VAR

 Sayın Sevinç Çelebi;

agazete’deki Vatandaş Hattı köşenizde 11 Nisan 2018 tarihinde ‘Ölümün Sınırı Var Mı?’ başlıklı habere yer verilmiştir.

Bahse konu olan olay, belediyemiz sorumluluk alanı dışında gerçekleştiği için belediyemizin ilgili ekiplerince konu, ilgili belediyeye aktarılmış ve gerekli tespitler yapılmıştır.

Buna ek olarak telefonda yapılan görüşmeye istinaden ilgili ekiplerimize, yanlış anlaşılmalara mahal vermeyecek şekilde sağlıklı bilgi aktarımı sağlanabilmesi adına gerekli uyarılar yapılmıştır.

Bildiğiniz üzere Osmangazi Belediyesi olarak can dostlarımıza her zaman şefkat elini uzatıyor, Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezimizde bakım ve tedavi altına alıyoruz. Her canlıya hizmet veren ve yaşama dokunan projelerle daha yaşanabilir bir çevre ve şehir için çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz.

Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuya bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz.

Osmangazi Belediyesi

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü