İnsan sağlığı için temizlik vazgeçilmez unsurlardan biridir. Hele ki hastanedeyseniz… Ancak Çekirge Devlet Hastanesi’nin çeşmelerinden akan suyu, bırakın içebilmeyi, elinizi, yüzünüzü dahi yıkayamazsınız. Hastane yönetimi ise sorunu gidermek yerine ‘çeşme sularını hiçbir şekilde kullanmayınız’ anonsu yapıyor.

 Kardeşimin rahatsızlığından dolayı son 3 gündür Çekirge Devlet Hastanesi’ndeyiz. Ancak her şeyiyle tertemiz ve steril olması gereken bu ortamda, aksine her şey çok fazla pis, bakımsız ve de sağlığı tehdit etmekte!..

SU KESİNLİKLE KULLANILAMIYOR

Özellikle de hastane çeşmeleri ve tuvaletleri… Hele hele akan su! Ne yazık ki bugünlerde hastane çeşmelerinden akan suyu, bırakın içebilmeyi, aynı suyla bardağınızı, elinizi, yüzünüzü dahi yıkayamıyorsunuz…

AKAN SULAR .OK KOKUYOR

Çünkü çeşme suları çok ağır, okurlar af buyursunlar lütfen, ancak .ok kokuyor… Musluklar pas içerisinde. Üroloji bölümünde erkekler tuvaletinde klozetin suları sürekli akıyor…

Ancak işin daha da garibi; bu duruma müdahale etmesi ve bir an önce özellikle sağlık açısından çok önemli ve ciddi kokunun giderilmesi yerine, hastanede yatak katlarında ‘çeşme sularını hiçbir şekilde kullanmayınız’ anonsu yapılıyor!..

HASTANE NEDİR?

Peki, sormak istiyorum o zaman ben de. Hastane nedir? Hastaneye hasta olmak için mi geliyoruz? Ya da enfeksiyon kapıp daha da kötüleşmek için mi? Ve bu soruların yanıtını özellikle hastanelerin bağlı oldukları İl Sağlık Müdürlüğü’nden bekliyoruz.

DEVLETİN HASTANESİ

BÖYLE OLMAMALI

Çünkü bu sorun en fazla bir gün sürmeli... Ancak birkaç gündür, (en azından bizim gördüğümüz) sorun hâlâ devam ediyor…

Merak ediyorum ayrıca… Çözüm, illa ki, bu durumdan hasta veya refakatçi sorun yaşayınca mı gelecek? Bu yüzden Çekirge Devlet Hastanesi yönetimi bir an evvel bu olaya bir çözüm bulmalı. Çünkü devletin hastanesi katiyen böyle olmamalı!..

A.K.

 

Sözde trafo bahçesi!

  • Hüdavendigar Mahallesi, Mihraplı Parkı’nın karşısında, Abdulkadir Akcan İmam-Hatip Lisesi’nin hemen bitişiğinde bulunan trafo binası ‘canlı bomba’ misali bölgeyi ve bölgeye gelenleri görüntüsüyle tedirgin etmeye devam ediyor…

  

Bursa, Osmangazi İlçesi, Hüdavendigar Mahallesi, Mihraplı Parkı Karşısı, Abdulkadir Akcan İmam-Hatip Lisesi bitişiğinde bulunan trafo binası ve bahçesindeki düzensizlik mahalle halkını gerçekten üzmekte ve her an bir yangın çıkabileceği nedeniyle tedirgin etmektedir.

Trafo binası bitişindeki müştemilatın çatısı çökmüş, yıkılmak üzeredir. Yukarıda belirtildiği üzere, halkın 7/24 uğrak yeri olan Mihraplı Parkı’na gelenler, bahçedeki düzensizlikten olumsuz yönde etkilenmektedir.

Acilen yetkililerin bu konuya el atarak,

  • Binaların onarılarak boya badanalarının yapılması,
  • Bahçedeki kabloların muhafaza altına alınarak güzel bir görünüme kavuşturulması,
  • Müştemilat çatısının onarılması,
  • Bahçedeki ağaç dallarının, çerçöplerin, atıl durumdaki araç lastiklerinin toplanarak uygun bir şekilde bahçe düzenlemesi yapılması,
  • Yaya vatandaşların geçişleri sırasında rahatsız olmamaları için ağaç budamalarının yapılması ve ağaçların haşerelere karşı ilaçlanması,
  • Trafo binasının yapılacak onarımlarla göze hoş gelecek hale getirilmesi gerekmektedir.

Netice olarak, yetkililerden, milli servet olan söz konusu trafo binası, müştemilatı ve bahçesinin yapılacak düzenlemeler neticesinde göze hitap eden bir yapı haline getirilmesi dileğimizdir.

Saygılarımızla

Duyarlı vatandaşlar

Kamu adına kabul edilebilir bir durum değil

 Otopark sorununu çözmeden Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’nü Osmangazi, Nilüfer ve Yıldırım ilçelerinin de işlemlerini kapsayacak şekilde araç trafiğinin çok yoğun yaşandığı Ankara Caddesi üzerinde bulunan binaya taşımak en azından yoğunluk planlaması açısından kötü bir uygulamadır.

İLAVE ARTIŞ YÜKLEMEKTEDİR

Araç ve insan sirkülasyonunu değişik ilçelerden bir merkeze yönlendirmek tek ana arter üzerinde yaşanan yoğunluğa ilave artış yüklemektedir. Tapu işlemleri için müdürlüklere gelen vatandaşlarımızın araçlarını park edecek alanların olmayışı ve tek bir özel otoparka yönlendirilmesi kamu adına kabul edilecek bir durum değildir.

Osmangazi başta olmak üzere merkezdeki ilçeler kendi sınırları ve mekanları dahilinde hizmet vermelidir.

Saygılarımla

Cemil AYDIN

MHP Osmangazi Belediye Meclis Üyesi Grup Sözcüsü

OTOPARK DURUMUNDA AYRI BİR SORUN VE ÇÖZÜM ÖNERİMİZ

Daha neyi bekliyorsunuz?

 Bursa yerel yönetim erkleri otoparklar konusunda tribünlere oynayacağınıza, kamunun malı olan, özel bir şirket tarafından kiralanan ve yıllardır boş olarak bekletilen mülkiyeti Osmangazi Belediye Başkanlığına ait Sıcaksu Mevkiinde bulunan 5 dönüm araziyi (alt katı hazır otopark) değerlendirmeye alıp halkın malına sahip çıkın. Hiçbir şey yapamıyorsanız Darmstad Caddesi üzerinde bulunan araç kiralama firmalarını buraya taşıyarak bölgeye nefes aldırın.

Cemil AYDIN

MHP Osmangazi Belediye Meclis Üyesi Grup Sözcüsü

Kent Meydanı mıbit pazarı mı?..

Uzun zamandır size yazıp yazmamakla ilgili karmaşık duygular içerisindeydim. Ancak her gün bu görüntüleri görüp de sessiz kalmak, insanlığa sığmaz ve vatandaşlık görevimi yerine getirmemem anlamına gelecekti diye düşünerek size çektiğim fotoğrafları göndermeye karar verdim.

Söz konusu fotoğrafları, hafta sonu eski santral garajda, bugünkü Kent Meydanı’nda çektim. Görüldüğü gibi manzara içler acısı. Belli ki bit pazarı şehrin ortasına, Kent Meydanı’na kadar gelmiş bulunuyor.

2018 yılında metropol şehir Bursa’ya bu görüntüler yakışıyor mu?

Bu sorunun cevabını, herkesin kendisine bırakıyorum… Ancak yetkililerden gerekli müdahaleyi yapmalarını rica ediyorum.

Saygılarımla

Seçkin MUTLU

 Asfalt değil yama bohçası!

Hürriyet Mahallesi’nin Yeşilova Caddesi’nin asfaltına, asfalt demek için bin şahit lazım. Aynı yolun Bulgaristan Konsolosluğu’na da gittiğini düşünürsek bu durum daha da vahim bir hal alıyor. Çünkü bu yol sadece Bursa halkı tarafından değil, vize veya pasaport için hem yurdun birçok yerinden hem de yurtdışından gelenler kullanıyor.

TEHLİKE ARZ EDİYOR

Çektiğim fotoğraflarda da görüldüğü gibi yaralı insan görüntüsü misali asfalt resmen can çekişiyor ve yamalı bohçayı aratmıyor. Bu durum bir yandan çirkin görüntüsüyle rahatsız ederken, diğer yandan araçlara olduğu kadar yayalara da ciddi zorluk çıkarıyor. Özellikle yağmurlarda su birikmesine de sebep olduğu için bu durum caddeyi kullananların zor anlar yaşamasına sebep oluyor. Parçalanmış asfaltın taşları yerinden fırlamış gelen geçene tehlike arz ediyor.

LÜTFEN YENİLEYİN

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden asfaltın bir an önce yenilenmesini ve mahallemize yakışır yola kavuşturmalarını çok çok rica ediyoruz. Şimdiden teşekkürler. 

Saygılarımla

Refik YILMAZ