Cebel ve Yöresi Kültür ve Dayanışma Derneği, geçtiğimiz günlerde Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’yi makamında ziyaret etti. Gerçekleştirdikleri ziyarette, Dernek Başkanı Dr. Gürçay Cem, Başkan Edebali’ye plaket takdim ederken, Cebelspor’un eski efsane futbolcusu Bedri Cebelli, Yıldırım Belediye Başkanı Edebali’ye 16 No’lu forma ve kardeş belediyesi olan Cebelspor’la yaptıkları maç sonucu elde ettikleri 2.’lik kupasını hediye etti.

EDEBALİ’DEN KATILIM SÖZÜ

Sıcak ve samimi ortamda geçen ziyarette, Başkan Edebali ve Cebel ve Yöresi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı ve Yönetimi, bir yandan Cebel’in Kurtuluş Günü olan 19 Mayıs’ı ve kutlamalarını değerlendirirken, diğer yandan Başkan Edebali’den, Ekim ayında Cebel’de her yıl geleneksel olarak düzenlenecek olan panayıra katılma sözü aldı.

Sevinç ÇELEBİProf. Dr. Yüksel Özkan kimdir?

1960 yılında Bulgaristan’ın Rodoplar Bölgesindeki Kırcaali İlinin Susuz Köyü’nde dünyaya geldi.

İlk ve orta öğrenimini köyünde bitirdi. 1978’de Filibe’de lise eğitimini tamamladığı yıl ailesiyle birlikte Bursa’ya göç etti.

1985 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun oldu.

Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalında uzmanlık eğitimini tamamladı. Bir yıl Almanya’da çalıştı.

Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 20 yıl boyunca hekim, klinik şefi, akademisyen ve idareci olarak görevler yürüttü.

Evli ve iki çocuk babasıdır. İyi derecede Rusça, Almanca, İngilizce ve çok iyi derecede Bulgarca bilmektedir.

Sade üyelikten başlayıp, genel başkanlığa kadar “Bal-Göç’ün her kademesinde” görevler yapmıştır. Bursaspor kongre üyesidir.

Uğurlar ola Sayın Başkan hoş geldiniz Sayın Vekilimiz!

2012 yılında genel kurulun teveccühüyle Bal-Göç Genel Başkanlığına seçilen Prof. Dr. Yüksel Özkan, önceliği Bal-Göç şubelerinin kalıcı ve Bal-Göç ismine yakışır mekanlara ve sosyal alanlara sahip olması konusuna verdi. Yüksel Özkan genel başkanlığa seçildikten sonra, kamu yararına çalışan bir dernek olmanın gereği olarak Bursa’daki her görüşten yerel yönetimler ile çok iyi bir diyalog geliştirildi.

Bu diyalogun ve işbirliklerinin neticesi olarak İznik, Osmangazi, Görükle şubeleri kalıcı ve arzulanan mekanlara kavuştular.

Ayrıca 2017 yılı itibarıyla Genel Merkez Nilüfer Karaman’daki 2 katlı bir lokal ve idare binasına kavuştu. Orhangazi Şubesinin yeni mekanının inşası ise halen devam etmektedir. Tüm bu binaların temin ve tahsisinde farklı görüşteki siyasi partilere mensup yerel yöneticiler ile geliştirilen yapıcı diyalogun çok olumlu bir katkısı olmuştur.

Ve yaklaşık bir yıl önce gerçekleşen kongrede güven tazeleyerek tekrar Başkan seçilen Prof. Dr. Yüksel Özkan, o günden bu yana deyim yerindeyse, tüm birikim, bilgi ve gücünü Balkan Göçmenleri’nin hakları ve mutluluğu için harcadı.

Balkanların gururu olduğu kadar Bursa’nın da gururu ve değeri olan Prof. Dr. Yüksel Özkan, artık Meclis’te tüm Bursa ve Bursalılara hizmet için var olacak.

YOLUNUZ AÇIK OLSUN HER DAİM YANINDAYIZ

Bal-Göç’ün kurucuları ve mevcut yöneticileri, Türkiye çapında bulunan şubeleri ve de başkanları, tüm yöre dernekleri, BGF üyesi dernek başkan ve yöneticileri, konfederasyon başkan vekili, özetle herkes, 22 Haziran 2018 akşamında, ROZA Düğün Salonu’nda Prof. Dr. Yüksel Özkan’a “Yolun açık olsun” demek için buluştu.

Bal-Göç camiasının önde gelen kişilerinin eş ve çocuklarıyla birlikte katıldığı bu akşamda duygu dolu anlar yaşandı. Salona davul ve akordeon eşliğinde giren Başkan Özkan, tek tek tüm katılımcılarla selamlaştı.

Veda yemeğinde söz alan tüm dernek başkanları camia adına Yüksel Özkan’a destek ve güven mesajlarını ilettiler.

GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI

Gecenin sonunda, Bal-Göç Başkanı olarak son kez söz alan Prof. Dr. Yüksel Özkan, yaptığı konuşmada tüm salonu hem düşündürüp hem duygulandırırken, babasından bahsettiği anda gözyaşlarına boğuldu. Bursa halkının teveccühüyle Ankara’ya uğurlanan CHP 2. Bölge 2. Sıra adayı Sayın Prof. Dr. Yüksel Özkan’a hizmetlerinden dolayı çiçek ve anı armağanları verildi. YOLUNUZ AÇIK OLSUN KIYMETLİ BAŞKANIMIZ VE DE ALLAH’IN İZNİYLE BURSA MİLLETVEKİLİMİZ YÜKSEL ÖZKAN!

Sevgilerle

Sevinç ÇELEBİ

***

Yolunuz açık olsun!

Bursa BAL-GÖÇ Genel Merkez olarak Genel Başkanımız Prof. Dr. Yüksel Özkan’ın milletvekili adayı olması münasebetiyle düzenlemiş olduğumuz veda yemeğine katılım sağlayan eski ve yeni konfederasyon, federasyon, BAL-GÖÇ şubeleri ve tüm yöre derneklerimizin başkan ve yöneticilerine bizlerin büyük bir aile olduğumuzu katılımlarıyla göstermiş oldular. Katılımlarından dolayı hepsine ayrı ayrı şahsım ve camiamız adına sonsuz şükranlarımı sunarım.

Sağ olsunlar, var olsunlar.

Saygılarımla

Sevinç MUTLU

Yunuseli Mahalle Muhtarı ve Bal-Göç Yönetim Üyesi