Yunusemre Mahallesi bu yıl da Çanakkale şehitlerini unutmadı. 18 Mart 1915 tarihinde Çanakkale’de elde edilen tarihi zaferin 104. yılı münasebeti ile Yunusemre Mahallesi’nin Hacı Hatip Camii’nde Mevlid’i Şerif okuttu. Çanakkale Zaferi’nin 104. yıl dönümünde vatanı için canını ortaya koyan başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz. Şehitlerimizin ruhları şad, mekanları cennet olsun. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıl dönümünde Çanakkale ve tüm şehitler için mahallemizin Hacı Hatip Camii’nde geleneksel Mevlid’i Şerifimizi okuttuk.

3 BİN KİŞİ KATILDI

Etkinliğimize katılım bu yıl da oldukça yoğundu. Minnet ve şükranla Çanakkale ve tüm şehitlerimizi andığımız bu anlamlı günde, bu yıl da dualar okundu, eller semaya açıldı, lokmalar, pilavlar dağıtıldı. Hacı Hatip Camii’nde Çanakkale şehitleri ve tüm şehitlerimiz için düzenlediğimiz geleneksel Mevlid’i Şerifimize yaklaşık 3 bin kişi katıldı. 

HER BİRİNE ŞÜKRANLARIMIZI SUNARIZ

Geleneksel hale getirdiğimiz cemiyetimizde uzun yıllardır bizleri yalnız bırakmayan ve bizlere destek olan tüm bölge esnafımıza ve bölge halkımıza, kendim ve mahalle sakinleri adına sonsuz şükranlarımızı sunarız. Ayrıca bizleri kırmayarak bu önemli günde katılım sağlayan tüm siyasi parti temsilcilerine, sivil toplum örgütü dernek başkanlarına, muhtar arkadaşlarıma hepsine ayrı ayrı teşekkür ederiz.

HAFIZ VE HOCALARIMIZA TEŞEKKÜRLER

Ayrıca her yıl etkinliğimize katılan ve canı gönülden bize destek veren çok değerli hafız ve hocalarımıza sonsuz teşekkür ederiz. Bu anlamlı günde sesleri ve nefesleri ile, okudukları dualar ve Mevlid-i Şerif’le, Çanakkale ruhunu içimizde yaşatan Hacı Hatip Camii İmamı Mehmet Gürbüz’e, Müezzini Ali Durhan’a, Tercih Park Mescidi İmamı Muhammed Kırmızı’ya, Darusselam Cami İmamı İsmail Kaya’ya ve Müezzini Süleyman Atis’e, Değirmenlikızık Yeni Cami İmamı Osman Keskin ve vaaz veren Hasan Basri Zengin’e şükranlarımızı sunarız. Sağ olsunlar, var olsunlar. Ne mutlu bize!..

 Yunus Emre Mahallesi Muhtarı

Sevinç MUTLU