Sayın Büyükşehir Belediyesi, Hayran Caddesi ile, Stadyum Caddesi’nin kesiştiği yere, basmalı trafik lambası gerekiyor. Çünkü; Özellikle sabah ve akşam saatlerinde yaşanan araç trafiğinden, karşıya geçmek için ya dakikalarca beklemek, ya hoşgörülü bir sürücünün durup yaya geçiş ine izin vermesi gerekiyor. Veya bunlardan hiç birini yapmayarak, cambazlık yaparak canını tehlikeye atarak karşıya geçmek kalıyor. İlgililerden daha yaşanabilir bir BURSA için bu anlamda acil müdahale rica ediyoruz. Bir an evvel bas geç butonu konulsun ki istenmedik, kimsenin canı yanmasın, kötü bir sonuca varılmasın.

Saygılarımla

Zeki Subay

 ***

Kontrolsüz araç geçişleri kontrollü hale getirilsin

Altınşehir Mahallesi’nde Ahmet Taner Kışlalı Bulvarı’na 316 Sokağın bağlandığı ve karşıya geçişin trafiğe kapatıldığı yerdeki alanın bakımsız bırakılması, çimlendirilmemesi nedeniyle bazı araçların girmesi ile daha da bozulmuş, çirkin bir görüntü oluşmuştur.

REFÜJÜN BAKIMI YAPILSIN

Bu şekilde kaldığında kontrolsüz araç geçişleri olacaktır. Bu alanın bakımlı hale getirilerek kontrolsüz araç geçişlerinin engellenmesi hususunda ulaşımla ilgili birimlerin gereğini yapmasını önemle arz ederim.

Saygılarımla

Hasan Bozkurt

***

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN CEVAP VAR

Sayın Sevinç Çelebi,

24 Temmuz 2018 tarihli agazete’nin Sevinç Çelebi ile “Vatandaş Hattı” köşesinde yayınlanan “BESAŞ’ın yumurtalarını ‘altın tavuk’mu yumurtluyor?” başlıklı konu, kurumumuz ilgili birimi tarafından incelenmiştir.

Türkiye’de yumurta fiyatları, kooperatiflerin (Yum-bir, Başmakçı vb.) oluşturduğu borsalar aracılığıyla haftalık olarak belirlenmektedir. Aynı zamanda piyasada yumurtanın pek çok ebadı ve çeşidi bulunmaktadır. Bunlar da yumurta fiyatının belirlenmesinde etkin rol oynamaktadır. Fiyat karşılaştırması yapılırken bunların da mutlaka birebir değerlendirmesinin yapılması gerekmektedir. Besaş’ın kuruluş amacı Bursa halkına kaliteli, sağlıklı, hijyenik ve ekonomik ekmek çeşitleri, unlu mamuller ve süt ürünleri üreterek, piyasada denge unsuru olmaktır ve bu amaç bugüne kadar başarıyla gerçekleştirilmektedir. Yumurta alımlarımızı rastgele firmalardan değil oluşturduğumuz şartname kriterlerini sağlayan firmaların girdiği ihale sonucu yapmaktayız. Yine bu şartname gereği yumurta alım fiyatı artışlarımız da başta belirttiğimiz borsalarda meydana gelen artış oranında haftalık olarak  gerçekleşmektedir. Şirketimiz ürünlerinin fiyatlarını belirlerken mutlaka piyasa araştırması yaparak maliyetler ölçüsünde mümkün olduğunca en ekonomik fiyatı belirlemeye azami dikkat göstermektedir. Tarafımızdan yapılan piyasa araştırmasında 15’li viyol yumurta fiyatlarında 15 TL varan fiyatlar tespit edilmiştir. Bunların yanında şirketimizin belirlediği fiyat oldukça makul bir fiyattır.

Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz.

Bursa Büyükşehir Belediyesi

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı

***

OSMANGAZİ BELEDİYESİ’NDEN CEVAP VAR

Sayın Sevinç Çelebi,

a’gazete’deki Vatandaş Hattı köşenizde 1 Ağustos 2018 tarihinde ‘Belediyelerin Görevi Hizmettir’ başlıklı habere yer verilmiştir.

Yazıda bahse konu olan Değirmenpark Sosyal Tesisi’nde su ve diğer yiyecek-içecek fiyatlarının belediyecilik sosyal hizmet anlayışına uymadığından söz edilmiştir.

Değirmenpark Sosyal Tesisi'nin işletimi, Osmangazi Kültür İşletmeleri (OKİ) şirketi tarafından yürütülüyor. Ancak fiyat tarifeleri, belediyemizden bağımsız olarak tespit edilse de belediyemiz sosyal belediyecilik anlayışıyla, tesisteki ürün çeşitliliği ve kaliteli hizmet bakımından emsallerine göre hemşehrilerimizin lehine bir fiyat uygulaması yapılmaktadır.

Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuyu bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz.

Osmangazi Belediyesi

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

***

YILDIRIM BELEDİYESİ’NDEN CEVAP VAR

Sayın Sevinç Çelebi,

12 Haziran 2018 tarihli gazeteniz köşesinde yayımlanan “Banklar Kimin?” başlıklı, 152 Evler Mahallesi Ümit Sitesi önündeki oturma banklarıyla ilgili okurunuzun şikayeti incelenmiştir.

Ümit Sitesi önündeki yeşil alan 2007 yılında yapılmış ve etrafına Belediyemizce banklar konularak kamuya açık bir şekilde hizmete sunulmuştur.

Bilgilerinize sunarız.

Yıldırım Belediyesi

Basın ve Yayın Müdürlüğü

***

NİLÜFER BELEDİYESİ’NDEN CEVAP VAR

Sayın Sevinç ÇELEBİ,

08 Ağustos 2018 tarihli Konak Yüzme Tesisleri’nde “Fitness salonu çilesi!” başlıklı yazınızla alakalı olarak gerekli inceleme yapılmıştır. Fitness salonlarının en az kullanıldığı zaman olan yaz dönemi seçilerek Konak Fitness Salonu komple tamir, bakım ve onarıma alınmıştır. Bu genel bakım esnasında elde olmayan nedenlerden dolayı süre uzamıştır. Yapılan uygulamanın süreci hizmet alan bütün üyelere sms yoluyla bildirilmiş olup, çalışmak isteyen üyelerimize en yakındaki tesisleri kullanma olanağı sağlanmıştır. Bu doğrultuda bir çok üyemiz yeni hizmete girmiş olan İbrahim Yazıcı Stadyumu’nda bulunan fitness salonumuzu tercih ederek sporlarını burada yapmaya devam etmektedirler.

Bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz.

Nilüfer Belediyesi Basın Bürosu