Bursa Valisi İzzettin Küçük ile randevumuz vardı. Valimiz, bizim 'a takımı'nı Heykel’dekitarihi binadaki makamında kabul etti.

Oraya en son Antalya’ya atanan Münir Karaloğlu Valimizi uğurlamaya gitmiştim. O dönemde binada yapılan düzenleme çalışmaları vardı. Hepsi bitmiş ve artık gurur duyacağımız bir Bursa Valilik Binamız olduğuna tanık olduk.

Çarşamba Pazarındaki ‘sözde’ ödüllü ama fonksiyonel olmayan ve prestij taşımayan salkım saçak, köşe bucak binadan hiç haz etmediğimi söylemeliyim.

İzzettin Küçük Valimizin Bursa’ya gelişinden hemen sonra patlayan FETÖ’nün hain kalkışma girişimi, onun Bursa Halkı ile hal olmasını engellemişti ama özellikle öne çıkmadığı süreci ne kadar soğukkanlı ve basiretle yönettiği kentin hafızasına artı değer kazındı.

Olağanüstü Hal zor süreçlerdir. Biz Bursa’da bunun yarattığı negatif havayı teneffüs etmiyorsak, Ankara’nın Bursa’daki nefesinin hakkını teslim etmeliyiz.

Hal hatır sorma faslından hemen sonra önümüzdeki Kayak Turizmi mevsiminde Uludağ’daki başta otopark düzenlemeleri olmak üzere farkındalığı fark edeceğimizin müjdesini verdi.

Dahasını istedik "Bina inşaatı tepeden başlamaz" dedi ve "Öncelikle yapılabilirliği kolay olan işlerle başlayalım, elimizi rahatlatalım sonra dahasına hep birlikte bakarız" hatırlatması yaptı.

Bu arada Uludağ’da bir çivi çakmanın dört bakanlık onayından geçmesi sıkıntısını bildiğimizden yine de Uludağ’ı kaybetmeme adına değerlerin ıskalanacağı acil uygulamalardan kaçınmak gerektiği konusunda düşünce birliğimiz oldu.

Bursa’yı sevdiniz mi diye sordum?

Aslında yanıtını biliyordum ama öyle şiirsel bir yanıt verdi ki bilmenizi isterim.

Yanıt olarak “Bursa’nın sabahında uyanmak çok güzel” dedi. Allah’ın her türlü nimeti bahşettiği Bursa’nın daha iyi yerlerde olması gerektiği konusunda da mutabık kaldık.

Tarihi dokunun işlenerek, kaplıca ve dağ turizmi ile desteklenerek turizmde hak ettiği noktaya geleceğini konuştuk.

Geçen hafta Sadağı Kanyonu ziyaretinin nasıl geçtiğini sordum. Çok beğendiğini aslında malum süreçten kaynaklanan nedenlerden dolayı Bursa ile arzu ettiği gibi kaynaşmanın geciktiğini ama bu arayı hızla kapatacağını söyledi.

Ben yürümeyi severim. Halk ile iç içe olmaktan mutluluk duyuyorum. Bunları hep birlikte yaşayıp göreceğiz diye duygularını ifade etti.

Bende basın ile birlikte bir trekking nasıl olur dedim. Tamam dedi ama ben nasıl yürüyeceğim diye şimdiden derdine düştüm…

Kardeş şehir konusunda "Sevgi ve ilgi ile beslenmeyen kardeş şehirlik olmaz, üstten atılmak istenen yük olur. Biz bu yolu sevgi ve ilgi ile döşeyip kardeşliğin hakkını vereceğiz" dedi.

İzzettin Küçük Valim ile ikinci sohbetimiz oldu. Sıcak ve yumuşak üslubu ile yüreğimde gerçekten bizden biri oluverdiğini tespit ettim.

Yaş baş bir yerlere gelince değerlendirmelerinizde kolay yanılmıyorsunuz.

Bir de önümüzde yaşayacağımız Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için sorduğum soruya yine yumuşak üslubu ile "Bir sıkıntı görünmüyor ve her şey güzel olacak" dediğini duyunca Bursa’nın ruhunda var olan devletiyle barışık halinin takdirinden büyük mutluluk duydum.

Ahir ömrümde 50 yıldır ismen bildiğim Bursa Valileri için hep dediğim bir söz vardır. Bazıları gelir görev yapar gider ve sayısal istatistik verisi olur. Bazıları da kentin hafızasının onur defterine adını yazdırır.

İzzettin Valimizin hafızamıza gireceğinden hiç kuşkum yok.