“… Kangren haline gelen bu yaranın, artık hangi kurumun sorumluluğunda ise geçici olarak değil, kalıcı olarak çözmesini istiyorum…” Fotoğrafını çektiğim yer, Emek Adnan Menderes Mahallesi 27. Okul Caddesi No:4'tür

Pek çok yerde yaşanan sorun olduğunu tahmin ediyorum kaldırım işgallerinin... ama bizler mahalle sakinleri olarak kaldırımı tamamen işgal eden esnafa, Belediye’nin ihbarlarımızı değerlendirmesi, 10’u bulan ihbar ve şikayetimizin baskısıyla duruma son verildi ama rahatlık uzun sürmedi...

ESNAF YOLDAKİ İŞGALİ KALDIRMADI

Gelin görün ki esnaf kaldırımı biraz rahatlatsa da, yoldaki işgalini bir türlü kaldırmadı. Özetle; Yol kendi alanıymış gibi rahatça kullanmaya devam etmekte. Belediye ise, ‘yol bizim sorumluluğumuzda değil’ diyerek konudan uzaklaştı. Halbuki bu yol işgali Korupark’ın tam arkasında, belki Atatürk Caddesi’nden bile yoğun bir trafiğin olduğu tam merkezde yapılmaktadır.

GEÇİCİ DEĞİL KALICI...

Özellikle bayan vatandaşlar bu durumdan en çok etkilenen taraf oluyor. Çünkü erkeklerin arasından geçmemek için, yolun maalesef tam ortasından yürümek zorunda kalıyorlar. Kangren haline gelen bu yaranın, artık hangi kurumun sorumluluğunda ise geçici olarak (uyarmak veya ceza yazmak) değil; tamamen kalıcı olarak sonlandırılmasını talep ediyorum.

Saygılarımla

M.A.

Hak etmiyoruz bunu

Nilüfer 19 Mayıs Mahallesi, Orkide Sokak’ta belediyenin duyarsızlığından yakınıyoruz. 2 yıldır gece gündüz Teknoloji Fen Okulu’nun yemekhane gürültüsü fanından bezdik. Bu durum bazı kurumlarca duyulmazdan geldi. Şimdi de Teknoloji Fen Okulu çevresine mütemadiyen dökülen çakılların yarattığı sıkıntı görmezden geliniyor. Evimizin önü yağmurda yayılan çakıllardan harap hale döndü. Araçlar, yayalar ciddi sıkıntı yaşıyor.

SLOGAN MI DEĞİŞTİ?

Evimizin üstüne yol açtılar, tek villa biziz. Kapımız o yönde değil. Yolun devamı yok. Altyapısı yapılmadı. Nedendir bilinmez 2 yıldır sürekli çakıl döküyorlar, kot yükseltiyorlar. Gider yok evimizi su basıyor. Belediye duymadım, görmedim, bilmiyorum mantığında. Sıkıntım var diyoruz, fan gürültüsünü umursamıyorlar. Çakıl dökmeyin diyoruz, çakıl döküyorlar. Vergiyi bunlar için ödüyoruz demek ki… Bizim ilçenin sloganında değişiklik mi oldu biz bilmiyoruz...

İ.H.

***

Sokakta kaçak hurda ticareti yapılıyor,

LÜTFEN MÜDAHALE EDİN

Üçevler Mahallesi Dışbudak Sokak'ta, kaçak olarak hurda ticareti yapılmaktadır. Sokak ahalisi olarak her gün demir ve metal sesi duymaktan çocuklarımızı uyutamaz olduk. Çok rahatsız edici. Uyarıya rağmen durum aynı tas aynı hamam devam ediyor.

BURASI SANAYİ DEĞİL SOKAK

Nilüfer Belediyesinden ricamız, illegal yapılan bu ticarete engel olmanız ve sokağa huzur getirmeniz yönündedir. Bunu önemle talep ediyoruz. Sabahtan akşama kadar hurda gürültüsü çekmek zorunda değiliz. Burası sanayi değil sokak. Kimsenin kimseyi rahatsız etme hakkı yoktur. Lütfen müdahale edin.

Saygılarımızla

Üçevler Mahallesi

Dışbudak Sokak Sakinleri

Burbak’ın müdahalesiyle  aracımın arka camı kırıldı… 

18 Eylül Salı günü başıma gelen bir olaydan bahsetmek istiyorum. Bursa Yüksek İhtisas Acil Servisin önüne, Burbak otoparkına aracımı park edip hastaneye gittim. Geri döndüğümde aracımın arka camı kırıldığını gördüm. Otopark görevlisine ‘bu nasıl oldu’ durumunu sorduğumda, görevli park etmek için gelen başka bir aracın arkasındaki çıkıntıyı görmeyerek ‘gel gel’ dediğini, bilmeden böylesine bir duruma sebep olduğunu söyledi.

TELEFONU YÜZÜME KAPATTI

Bu açıklamadan sonra durumla ilgili şikayetimi bildirmek için Burbak’ı aradım. Kısa bir beklemeden sonra adını sormaya dahi fırsat vermeyen bir beyefendiye bağladılar. Çünkü karşı taraftaki muhatabım olacak diye düşündüğüm kişi, beni dinlemek yerine telefonu yüzüme kapattı.

PARAYA GELİNCE EVET

SORUMLULUĞA GELİNCE HAYIR

Belli ki Burbak bünyesinde işinin hakkını veremeyenler var. Para almaya gelince koşan görevliler, harici hiçbir şey kabul etmiyor, sorumluluk almıyorlar, kaldırımdan dahi para alıyorlar. Büyükşehir Belediyesi’nden talebim, Burbak’ın çalıştırdığı otoparklarda park ettiğimiz araçların başına bir şey gelmemesi için, görevlilerin sorumlu tutulmasıdır.

AYNI ŞEKİLDE Mİ DAVRANILACAKTI

Ayrıca merak ettiğim için sormak istiyorum. İşi gücü düzgün veya makam söz konusu insanların birisinin aracının başına bu durum gelseydi. Burbak görevlileri tarafından acaba aynı duyarsız davranış mı sergilenecekti? Büyükşehir Belediyesi’nden herkese eşit davranılması adına gereken müdahalenin edilmesini talep ediyorum. Ve naçizane bir hatırlatma yapmak istiyorum. Burada davranılmasa bile, Allah katında torpil ve ayrım yok.

Saygılarımla

Oğuz B.

***

Koşu alanımız bize bırakılsın

Nilüfer Altınşehir Mahallesi, 305. sokakta oturuyorum. Bulunduğum yerde bir inşaat firmasının ön kayıt toplamak için yürüyüş alanımızı kapatarak reklam vermesi, haklarımızı ihlal etmesi üzerine bu metni yazıyorum. Gerekli yerlere elbette ki şikayetim bildireceğim. Belediye olarak sokak denetimleri yapmanızı, biz vatandaşlardan şikayetleri dikkate almanızı önemle rica ediyorum.

Nilay YETERLER

***

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN CEVAP VAR

Sayın Sevinç Çelebi;

03 Eylül 2018 tarihli a Gazete’nin Sevinç Çelebi ile “Vatandaş Hattı” köşesinde yayınlanan “BUSKİ’den lağım gider kokumuza çözüm bulmasını istiyoruz”  isimli haberler, kurumumuz ilgili birimi tarafından incelenmiştir.

İlgili yazıda “... Osmangazi İlçesi’nde bulunan TEİAŞ Demirtaş trafo merkezi lağım giderleri 1994 yılında şebeke gideri olmadığından foseptik çukuru açılmış ve giderler oraya bağlanmıştır. BUSKİ’den bu duruma çözüm bulmasını istiyoruz…” denilmektedir.

İlgili yazıda bahsedilen bölgede kanalizasyon hattı olmadığından dolayı evsel atık sularının foseptik çukurunda toplanması gerekmektedir. Söz konusu adreste 05 Eylül 2018 tarihinde BUSKİ Genel Müdürlüğü Kanal Bakım Onarım ekiplerince foseptik çekilerek sorun giderilmiştir.

Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz.

Bursa Büyükşehir Belediyesi

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı