“Önce Araplar binecek. Çünkü onlar 150 TL ödediler. Dolayısıyla sizden fazla para verdikleri için öncelik hakkı onların” Bu cümle teleferiğe binme isteğimiz sırasında bir görevliden aldığımız yanıttır. Yetkililere arz ederim (!)

Güzel bin mart gününde Uludağ’a çıkmak için teleferiği tercih ettik (etmez olaydık). Biletlerimizi aldıktan sonra eşim ve küçük çocuğum ile sıramızı beklemeye başladık. Tam teleferik sırası bize gelmişken birden görevli önümüze geçti ve kaba bir şekilde: “Önce Araplar binecek. Çünkü onlar 150 TL ödediler. Dolayısıyla sizden fazla para verdikleri için öncelik hakkı onların” dedi ve binmemize müsaade etmedi. Anlayamadık… Bu nasıl bir mantık. Nasıl bir aşağılama!?...

SAYGIYA DAVET EDİYORUZ

Görevli ayrıca, biz Türk’lerin teleferiğe 8 kişi binmemiz gerektiğini, Arapların ise bizden daha fazla para ödedikleri için 2-3 veya 4 kişi olarak binebileceklerini de sözlerine ilave etti. Haliyle Araplar teleferiğe rahat bir şekilde bindi ve huzurla Uludağ’ın yolunu tuttu… Bize de geriye; kendi ülkemizde yaşayanların, kendi halkına yapılan saygısızlığı, aşağılamayı ve haksızlığı kınama kaldı. Büyükşehir Belediyesi’nin resmi sitesine de yaptığım şikayetimin önemle dikkate alınmasını ve bu anlamda gerekli düzenlemenin getirilmesini rica ediyorum. Teleferik çalışanları Türk halkı olarak saygıya davet ediyoruz.

Adını vermek istemeyen okur

***

Boş araziye acil müdahale şart!

Çamlıca Mahallesi, Aköz Sokak ile Nazlı Sokağın kesiştiği yerde bulunan, tapu kayıtlarında çocuk parkı olarak görülen boş arazi her gün çevredeki insanlar tarafından ‘pisletiliyor’. Öyle ki; bu boş araziye her türlü ve de zarar verici maddeler, odun, moloz vb. gibi çer çöp bırakılıyor.

BOŞ ARAZİ PARKA DÖNÜŞTÜRÜLMELİ

Bu durum kötü görüntü oluşturmanın yanı sıra, gerek çocuklara veya çevre vatandaşlarına tehlike arz ediyor. Ricamız tarımsal faaliyetler yapılarak bu alan bir an önce temizlenip, gerçekten olması gerektiği gibi parka dönüştürülmesidir. Gereğinin yapılmasını ümit ediyor saygılar sunuyoruz.

Mesut ÇETİN

***

 

Toplu taşıma araçları yetersiz!

Yunuseli Mahallesi’nde toplu taşıma araçları yetersiz. İşe gitmek için 2 saat önce evden çıkıyorum ancak yine de her seferinde işe geç kalıyorum. Çünkü genelde geçen otobüsler dolu olduğundan şoförler duraklara girmiyor ve duraklarda bekleyen yolcuları da almıyor. Hele hafta sonu otobüslere binmek imkansız!

İKİ KAT PARA ÇIKIYOR

Özellikle Terminal ve Çarşı otobüsleri ful dolu, çünkü otobüs grafiğini ‘hangi iş bilmez yaptı ise’ hafta sonu otobüsler yarım saatte bir geçiyor. Ancak ‘sırf metroyu kullanalım’ diye Acemler’e giden hat otobüsleri 10 dakika da bir geliyor. Bu durumda beklemeyeyim ve bineğim dediğniz taktirde ise cebinizden iki kat para çıkıyor.

DURAK VAR OTOBÜS YOK!

Sonra “Belediyecilik bizim işimiz” deniliyor. Ancak hizmete gelince icraat yok! Kaldı ki bu durumu tam 6 senedir şikayet etmeme rağmen bir insan evladı çıkıp bir düzeltme, düzenleme yapmadı. Ne muhtar ne belediye… Daha ne bekleniyor!? Her yer şaka gibi. Yeni yapılan bulvara (Recep Tayyip Erdoğan) duraklar aylar önce konuldu. Ancak buradan geçen otobüs yok! Bu ne perhiz ne lahana turşusu!? Çıksın lütfen söylesin artık birisi…

Saygılar…

Mine CAN

***

Karamazsak Mahallesi pislik içinde

Karamazak Mahalle İncisi, Güzel Sokak’tan yazıyorum. Kaçtır artık hatırlamıyorum, ancak defalarca kez belediyeyi arayıp şikayet etmeme rağmen bir türlü dediklerim önemsenmedi. Haliyle mahalleye gelen çöpçüler, çöpleri alırken hala sokaklara dökerek ve saçarak almaya devam ediyorlar.

NEDEN BÖYLE ANLAMIYORUM…

Ayrıca çöplerin hepsini de almadıkları için, çöpler, çöp  bidonunun içinde kalıyor. Böylelikle çöpler, ekmek parçaları, artık yemekler sokaklarda yerlerde iğrenç gözüküyor. Halbuki bu önceden böyle değildi. Neden böyle oldu anlamıyorum. Yıldırım Belediyesi’nin konuyla ilgilenmesini önemle rica ediyorum.

Saygılarımla

Semih BORAN

***

23 Nisan Mahallesi’nde köpekler cirit atıyor

Sayın Nilüfer Belediyesi. 23 Nisan Mahallesi’nde son 2 aydır başıboş gezen irili ufaklı sokak köpekleri mahallemizde cirit atmakta. Bu durumdan mahalle sakini ve sakinleri olarak rahatsız ve tedirgin oluyoruz. Konunun çözüme kavuşması için yerel yönetimden hayvanların toplatılmasını talep ettiğimizde, “5199 Kanunu gereği hayvanların alındıkları bölgeye geri bırakılmaları gerektiği için elimizden bir şey gelmiyo” cevabı ile karşılaşmıştık.

ÇÖZÜM İSTİYORUZ

Vatandaşlar olarak talebimize cevap bulamamakla birlikte sormak istiyoruz. İllaki birinin canına zarar gelmesi sonucu mu hayvanlar toplanacak? Yazılı ve görsel basında sürekli hayvan cinayetleri konuları işlenirken, bizim bu talebimize aksiyon alınması kurumlardan beklemek öncelikli vatandaşlık hakkımız olsa gerek. Yerel Yönetimler ve Kamu Denetçiler Kurumu'nun konuyu çözüme kavuşturmasını talep ediyoruz.

Saygılarımızla

23 Nisan Mahalle Sakinleri

 

Sahipsiz köpekler FSM'yi mesken tuttu

FSM Bulvarı, Akuğur Market ve karşısındaki boş arazide çok sayıda başıboş ve sahipsiz köpek var. Birbirleri ile sürekli bir kavga halindeler ve ne zaman ne yapacakları hiç belli değil. Özellikle sabah saatlerinde işe giderken karanlıkta bir çok kere üstüme koştular ve de benim ciddi anlamda korkmama sebep oldular. Seçimler yaklaşmış olabilir ama yine de belediye faaliyetlerinin ara vermeden devam etmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda çok acil aksiyon alınması için bilginize.

Adını vermek istemeyen bir okur

***

Eğridere Park’ımızın yenilenmesini istiyoruz!

Yıllardır Esentepe Mahallesi’nde oturuyorum. Ve de Eğridere Parkımızın dışında başka yürüyüş yolumuz yok. Ancak bu yol, çok kötü olduğundan yürürken devamlı önümüze bakmak zorunda kalıyoruz. Halbuki burada sadece gençler değil, yaşlılarımızda yürüyüş yapıyor. Dolayısıyla onlar için bu durum ciddi tehlike arz ediyor. Siz Nilüfer Belediyesi’nden ricamız, parkımızın yeniden yapılmasıdır.

Saygılarımla

Nazan GÜVEN

***

Bizim festival bileti almaya hakkımız yok mu?

Nilüfer Belediyesi 7. Tiyatro Festivali için internetten bilet almaya çalıştım. Ancak Nilüfer’de olan tiyatro etkinliğinde biletler satışa çıktığından 5 saat sonra hepsi dolmuştu. Bu durumda ‘önceden el altında alımlar’ ya da ‘toplu alımlar’ olduğunu düşünüyorum. Lütfen bu soruna bir çözüm bulunsun. Bir kişi en fazla 3 bilet alsın ve kimse mağdur olmasın. 50 bilet alanları duyunca elbette çok sinirleniyorum. Bizim Tiyatro Festivali Bileti almaya hakkımız yok mu? Bilet alabilmemiz için ne yapmamız gerekli. Lütfen bize birisi bunu açıklasın.

Saygılar

Selda SAYGAN

***

OSMANGAZİ BELEDİYESİ’NDEN CEVAP VAR

Sayın Sevinç Çelebi;

agazete’deki Vatandaş Hattı köşenizde 01 Mart 2019 tarihinde

‘Havasızlıktan Boğulmak Üzereyiz’ başlıklı habere yer verilmiştir.

Yazıda bahse konu olan Demirtaş Cumhuriyet Mahallesi’ndeki logar kapağı, BUSKİ’nin yetki ve sorumluluk alanında kalmaktadır.

Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuyu bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz.

Osmangazi Belediyesi

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü