Bursaspor geçen hafta kazandığı Sivasspor maçı sonrasında biraz olsun rahatladı ancak tehlike henüz geçmiş değil. Takımımızın oynadığı futbola bakarsak gelecek için ümit beslemenin hayal olduğunu görürüz. Geçen hafta son dakikalarda gelen gol olmasa bugün başka şeyler konuşuyor olacaktık.

Şu anda taraflı tarafsız herkes, ligin en kötü futbol oynayan takımının Bursaspor olduğu konusunda ortak düşünce içerisinde.  Kendimizi kandırmayalım.

Başkan Ali Ay’a çok yükleniliyor kanısındayım. Başkan iyi niyetli fakat yönetim kurulu için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Yönetimin birbiriyle uyum içinde olmadığını herkes görüyor. Zaten transfer edilen futbolcuların da nasıl bu takıma geldiğini ve nasıl fiyasko olduğunu da buradan anlayabilirsiniz. Her önüne gelen futbolcu beğeniyor. Anlayan da anlamayan da işe karışıyor.

Yönetime gelmeden kimsenin tanımadığı, ancak Bursaspor sayesinde kamuoyunun tanımaya başladığı kimseler, kendi PR’ları için çalışırlarsa bu sonuçlardan daha iyi bir sonuç elbette beklenemez. Ali Ay’ı sadece bu noktada eleştiriyorum. Kendi düşüncesine uymayan bir yönetim kurulu oluşturdu. O zaman bu eleştirilere de katlanmak zorunda.

Yeni başkan adayları ortaya çıkmaya başladı. Bunu her genel kurul öncesi yaşıyoruz. Bol ve boş vaatler havada uçuşuyor...Kimse realist değil. Bu takımın içinde bulunduğu koşulları bilmeden sadece kendi egoları için Bursaspor’u kullanan insanlar çıkabiliyor. Bu arma o kadar basit değil. Telaffuz ettikleri paranın kaynağının ne olduğunu açıklamıyorlar. Sadece seçimden sonra diyorlar. Arkadaşlar seçimden sonra geçmiş olsun. Bu sefer de bu gelen yönetim kambura kambur ekleyip gidecek. Somut planlar varsa açıklanmalı. İrtibat içinde bulundukları teknik adam ve futbolcular açıklanmalı. Sadece çok sevdiğim eski bir futbolcumuzun adını söylediler. Buna bir itirazım yok. Bu kişiyi Bursa kamuoyu bağrına basar. Ancak iş buraya kadar yapılacak olanlarda.

Dikkat ederseniz Antalyaspor maçı için tek kelime yazmadım. Gerek de yok zaten. Zira takımın galip gelmesi adına oynanacak futboldan zaten ümidim yok. Ben dış etkenleri kaleme aldım. İnşallah hayırlısı olur.