Cari işlemlerin yürütülmesi, tahakkukların icra edilmesi sonucunda Ocak ayı geçmiş olan yılın bakiyesi olarak devam eder ve aslında Şubat 1 dedi mi yeni cari yılın başladığını en iyi SMMM’ ler ve mükellefler bilir.

Bu anlamda BTSO nun 2017 ilk toplantısını geçtiğimiz yılın muhasebesinin yapılacağı bir toplantı olarak önemli şeylerin konuşulacağı fikriyle yola çıktım. Malum trafik dolayısıyla son dakikada BTSO’ ya vardım.

Lobiye çıktım kendimi son günlerdeki Bursaspor tribünlerine gelmiş gibi hissettim.    Lobideki sessizliği ve ıssızlığı görünce üyelerin salona geçtiğini düşündüm. Bir anda yanımda Ardiles (Fikret Yorgun) beliriverdi. ‘Geçmiş olsun’ dedim. Hal hatır sorma fazlından sonra verdiğim destek için teşekkür etti ve ‘Abi bugün beraat ettim.’ dedi. ‘ Ben devletime, milletime, Cumhurbaşkanıma karşı, saygısızlık yapacak adam mıyım? Bir tezgaha geldik’ diye ilave etti.  Tribünlerdeki yerini alıp Bursaspor’a destek verirken yanlışları da haykıracağının altını çizdi.

Salon girişinde BTSO Meclis Üyesi ve Bursaspor’un Geçen Dönem As Başkanı Kemal Güler ile karşılaştık, ayaküstü konuştuk. Bursaspor’un son dönemindeki başarısız gidişe ve yönetim yanlışlarına ve basiretsizliğe dikkat çektim. Cevabı kısa ve net oldu. ‘ Abi yorumsuz üç tespit yapayım’. dedi ve ‘Biz Şenol Hoca’nın sezon sonu gideceği belli olunca gitmeden Ertuğrul Hoca ile anlaştık. Ertuğrul Hoca ile işler iyi gitmeyince üzerimizdeki o kadar baskıya rağmen Batalla’yı ve Hamza Hoca yı getirdik. Sonrada genel kurula gittik. Gerçeklerin bir gün ortaya çıkmak gibi huyu vardır’ diye ilave edip noktayı koydu.

Ama ben BTSO Ocak ayı meclisine gelmiştim ya! Hemen toplantı salonunda yerimi aldım. Salona şöyle bir bakınca gerçekten ilginin olmadığını gördüm. Hani biz izleyenler ile üyeler arasında halat çekme yarışı yapılsa takımlar aşağı yukarı eşit sayıda olurdu.

Yok yazılanların başında BTSO Başkanı İbrahim Burkay vardı ama Remzi Topuk Başkan onun gripten yattığını ve selamlarını ilettiğini söyleyince raporu kabul ettik.

Öte yandan İlhan Parseker, Osman Akın. Mümin Ceylan, İnan Keser gibi kürsü kültürü olanlarda olmayınca oya sunulan maddeler üzerinde söz alınmadan hepsi onaylandı ve şıppadanak geçti.

Kusura bakmasın ama eskiden ilgi ile izlediğim ekonomik veri ve öngörülerinde hiçbir tahmini tutmayan ‘Pedci Hoca’nın ekonomik tablo analizini artık izlemediğimden o kürsüye çıkınca ben de yola çıktım. Onun hesabına göre dolar hala 2.50 TL lerde dolaşıyordu. Oysa şimdi dolar üç buçuk attı öteye bile geçti.

BTSO’ nun 2017 ilk toplantısında gezi anıları, çekli caklı hükümetin Bursa’ya yatırımları üzerine güzel(!) konuşmalar dinledik ve ardından  Şubat sonu görüşmek üzere ayrıldık.