Bursaspor takım kadrosuna bakıyoruz. Aslında öyle karamsar bir durum yok. Ben başkaları gibi tabi ki kötülemem takımı, önce Bursaspor gelir benim için. Fakat gözle görülen bir durum var ki o da ne yazık ki Le Guen’in fazla milliyetçi olması.

Alınan ve kiralanan oyunculara bakıldığında ya Fransız vatandaşı ya da Fransa sömürgesinde olan ülkelerin vatandaşı. Bunun üzerine bir de ne tesadüftür ki aynı menajerin oyuncuları ya da o menajere yakın şirketler olunca düşünmüyor değil insan. Bakalım bir kimler var listede.

Badu, Agu, Titi, Kembo ve Delarge; bunlar hocanın gözdeleri takıma katkıları var mı? Kesinlikle gözle görülür derecede var. Ancak Pascal, Kofi, Deniz, Stancu bunların takıma katkısı koskocaman bir sıfır. Hal böyle olunca sen neden ısrarla elinde bin kat daha kaliteli oyuncular varken Pascal ısrarında devam ediyorsun hocam?

Pascal oyuna sonradan dahil olduğu bütün maçlarda gösterdiği performansla saç baş yoldurdu. Özellikle Galatasaray maçında yaptığı bariz hatalar ne yazık ki oyuncunun Bursaspor kadrosunda yer bulabilecek kapasitede yada hazır olmadığını bizlere gösterdi.

Bu oyuncunun yerine Ertuğrul Ersoy ya da Badu sağ bek oynayıp CristobalJorguera oynayamaz mı? Neden Cris’in kariyeri bitirilmeye çalışılıyor? Oyuncu hazır değil deniliyor da aynı dönemde idmanlara başlayan bir oyuncu hazır değil diğeri nasıl hazır oluyor? Antrenmanlara çıkmıyor desek oda yok adam her antrenmanda var.

Kofi bile antrenmanlara çıkmıyor fakat ona bile ceza uygulanamıyorken sen alt yapıdan çıkan veya senelerdir senin elinde olan oyuncuları nasıl dizginleyeceksin? Bu oyuncular nasıl olur da suskun kalır düşündünüzmü hiç? Ben bunu 4 hafta önce düşündüm ve yazdım şimdide diyorum. Taş çatlasın 2 veya 3 hafta içinde bütün dengeler değişir hocam.

Türkler hakkında bilgi sahibi olmanız lazım, aslında bizim öyle bir milletimiz var ki; çok kızgın bile olsak bağlılığımızı koparmayız. Sen bence ısrarından vazgeç hocam, biraz olsun şans ver biz haksız çıkalım. Sinan, Ertuğrul, Ozan can, Rüştü bu çocuklar hak ediyor bu takımda oynamayı, en azından ısrar ettiklerinizi gördükçe.