Timsahlar 2 hafta üst üste sahasında oynayacağı 2 maçı kazanıp Konya deplasmanına 3. sırada giderse... Ki bu sonuç sürpriz olmaz... O zaman Konya’dan alınacak puan ya da puanlarla Kanarya avına çıkacak.

İYİ DEĞERENDİRİYORUZ

Timsahlar milli araları en iyi değerlendiren takım oldu. Ligin başından beri verilen 3 milli arayı da iyi bir şekilde değerlendirip genelde 3 puan alarak başladı. Özellikle bu seri çok önemli fikstür avantajı Bursa’da. Alacağı 2 maçtan 6 puan ile 3. sıraya yerleşir ve o hevesle deplasmanda Konya iç sahada Fenerbahçe'ye puan şansı tanımaz. 4 maçta 12 puan toplamak demek de ilk yarıyı 3. sırada tamamlayacağımız anlamına geliyor.

Mütevazi futbol anlayışına kurban

Fransız teknik adamın her defasında “Mütevazi futbol oynayacağız” diyerek maçlara hazırlanması her defasında Bursaspor’a puan ve puanlar getirdi. Bu sefer 3 puan ile başlayıp 12 puanlık bir seri yakalamak niyetinde olan Fransız teknik adam Milli arada iyi çalışıp kazanmak için sahaya çıkmak istiyor.

Milli Timsahlar iş başında

Bursaspor’un milli takımlarda bulunan oyuncuları iş başında. A milli takımda bulunan Harun Tekin ve yine Bursasporlu ancak İstanbulspor’da kiralık oynayan Okan Koçuk, Ümit Milli Takımlarda bulunan Rüştü Hanlı, Muhammet Şengezer, Kubilay Kanatsızkuş gibi isimler ise yine Bursa’yı temsilen oradalar. Oyunculardan mahrum olan Le Guen şimdilik eldeki kadroyla bugün çift idmanla Göztepe maçı hazırlıklarına başlayacak. Özellikle gol yollarında ki sıkıntıyı çözmeye çalışan Le Guen defans oyuncusunun değil, forvet oyuncusunun gol atmasını istiyor.

FORVETLER SUSKUN DEFANS ATEŞ EDİYOR

Bursaspor’un forvetleri suskun kalmayı tercih ederken, defans oyuncuları maç almaya devam ediyor. Son olarak Kasımpaşa deplasmanında Jires Kembo, Stancu gibi isimlerin gol yollarında yaşadığı sıkıntıya sonradan oyuna dahil olan Kubilay Kanatsızkuş ta eklenince Fransız teknik adam her yolu denedi. Çare bulamayan Le Guen giden maçı defans oyuncusu ve son haftaların parlayan yıldızları Ertuğrul ve Aziz ile maçı çevirdi. Buna işaret eden Le Guen “ Defans oyuncularının gol atması takım olduğumuzu gösterir fakat forvet oyuncularının gol atamaması ise basiretsizlik” dediği ve bundan dert yandığı öğrenildi.

Filenin Timsahları tam gaz devam

Bursaspor Durmazlar iki haftadır teklese de taraftar ve camia güveniyor. 3. sırada yer alan potanın Timsahları şimdilik suskun ancak seri yakalayacaktır. Filenin Timsahları ise 5’te 5 yaparak yoluna devam ediyor. İç saha yada dış saha fark etmeden seri galibiyetlerine devam eden bayan voleybol takımı işini şansa bırakmıyor.

STAD İSİM HAKKI VAKIFLAŞTI

Bursaspor maçlarını oynadığı Büyükşehir Stadyumu resmen isim hakkına kavuştu. Vakıfbank ile 5+5 yıllık protokol imzalayacak olan Bursaspor yönetimi senelik 3 milyon gibi gelir kazanacak elde edecek. İkinci Başkanı Ali Ademoğlu, "Görüşmeler pozitif yönde ilerliyor. 1-2 hafta içerisinde somut gelişmeler yaşanacaktır" açıklaması yaptı.

TOFAŞ, Zenit deplasmanında

Bursa basketbolunun öncü ismi ve son zamanlarda hem ligde hem de EuroCup’ta lider olarak devam eden Tofaş, Zenit deplasmanında

TOFAŞ Basketbol Takımı, 7Days EuroCup D Grubu 5. hafta mücadelesinde bugün Rusya’nın Zenit St. Petersburg takımını konuk olacak. Yubileyny Sports Palace’daki karşılaşma saat 20.30’da başlayacak ve Tivibu Spor’dan naklen yayınlanacak. Deplasmandan alınacak zaferle iç sahada alınacak zafer arasında çok fark olduğunun farkında olduklarını söyleyen Orhun Ene hedefin belli olduğunu dile getirdi.