Ulaş Girgin

Eski tarihlerden bugüne toplumlara yararlı olup aynı zamanda gelir elde ederek kişilerin yaşamlarını bir standarta oturtmaları için dünya üzerinde birçok meslek ortaya çıkmıştır. Fakat geçen zaman ile yaşam stillerinin çeşitlilik göstermesi ve nüfusun artmasıyla ortaya çıkan birçok gereksinim ile meslekler de çeşitlenmiş ve bu çeşitlilik insanların para kazanmak için ilginç yollara başvurmasına yaramıştır. İşte para kazanmanın bu ilginç yollarından bazıları:

Su kaydırağı deneyicisi

pexels-photo-3453009

Su kaydırağı üreten firmalar bu kişilere, misafirlerinin güvenliği ve yaşayacakları deneyimin kalitesi açısından, yeni veya yaz sezonu öncesi bakımı gerçekleşmiş su kaydıraklarını denetiyor. Kişilerin deneyimi ile hız, düşüş açısı gibi nitelikler ölçülüyor.

Profesyonel sıra bekleyici

s1731he22600858a79de51d07adcf4b1116ff34c28f9e1_

Japonya’da ortaya çıkan bu meslek, zamanı olmayan veya sıra beklemekten sıkılıp bu iş için başka birine para ödemeyi tercih eden insanların yerine sıra bekleyip, bu eylemin sonunda para kazanmaktan ibaret.  

Profesyonel Yabancı

photo-1507679799987-c73779587ccf

Yaygın olarak Uzakdoğu’da kullanılan bu yöntem iyi görünümlü batılıların giydikleri takımlar ile bazı şirketlerin toplantılarına veya etkinliklerine katılıp o şirketin profesyonel çalışanları rolü yaparak para kazanmalarından ibaret. Bu yöntem ile şirketler profesyonel yabancıları bünyelerinin çalışanları gibi gösterip müşterilerinde iyi bir intiba bırakmayı amaçlıyor.

Makyaj çantasında minimal düşünün Makyaj çantasında minimal düşünün

Golf topu dalgıçlığı

srixon-ball-1024x576

Bilindiği üzere farklı engellerin bulunduğu golf sahalarında göl, deniz ve havuzlar da bulunabiliyor. Golfçüler, yaptıkları vuruş sonrası golf topu alınamayacak yerlere kaçtığında çözümü yeni bir top ile oynamakta buluyor. Bu mesleği icra eden dalgıçlar oyuncuların ulaşamadıkları topları topluyor ve bu golf toplarını golf kurslarına satarak para kazanıyor.

Profesyonel uykuculuk

Young-man-sleeping-soundly-in-bed-scaled

Bu mesleği icra eden kişilerin müşterilerini genellikle yatak firmaları oluşturuyor. Bu meslekte para kazanmak için yapmanız gereken tek şey yeni yataklarda derin bir uyku çekip yatak ile ilgili deneyimlerinizi rapor etmek.  

Editör: Ulas Girgin