27 senelik bir kardeşliğin öyküsünü anlatacağım bugün sizlere...

Eski yeşil beyazlı ve sarı lacivertli taraftarlar bu kardeşlik öyküsünü çok iyi biliyorlar.

Şimdi genç taraftarların çoğu bilmez neden Texas taraftarı 06 olunca Ankaragücü diye bağırdığını.

Sadece tribün kardeşliğimiz olduğunu biliyorlar. Aslında bu kardeşlik 1990’lı yıllarda bir şehit kardeşliğidir.

1990 yıllarda Bursaspor taraftar grubu Texas’ın liderlerinden Abdülkerim Bayraktar, her Texas’lının saygı ve sevgi gösterdiği bir tribün lideriydi.

Bayraktar hiçbir Bursa maçını kaçırmaz ve her maça giderdi. Tribünlerin çılgın olmasının tek sebebiydi Abdülkerim Bayraktar.

Bayraktar bir gün eğitimi için Ankara’ya gidiyor.

Taraftar Abdülkerim’in futbol aşkı Ankara’da devam edince Ankaragücü maçlarına gitmeye ve sarı lacivertli takımı desteklemeye başlar.

Abduülkerim artık bir yanı Bursaspor’lu diğer yanı ise Ankaragücü’ydü. Sarı lacivertli taraftarlarda Abdülkerim’i içlerine kabul eder ve tüm maçları omuz omuza beraber izlerler.

Bayraktar’ın eğitim süreci bittikten sonra artık vatani görevini yapmaya Mardin’e gider ve Mardin de şehit düşer. Şehit haberi Bursaspor taraftarını derin bir acı yaşatır. Şehit ağabeyleri için ilk maçta bir tören düzenlerler.

Tören sırasında herkesi şaşkına çeviren bir olay yaşanır. Sahasına sarı lacivert formalı taraftarlar Bursaspor sahasının ortasına gelir ve “Abdülkerim ölmedi kalbimizde yaşıyor” pankartı açtılar. Bursaspor taraftarı Abdülkerim abisinin kaybetme acısını yaşarken aslında ağabeyleri onlara büyük bir kardeşlik bırakır.

Cenazeye binlerce Ankaragüçlü taraftarda katılır. O tarihten itibaren dakika 06 gösterince Texas Ankaragücü diye bağırırken, 16 dakika ise Ankaragücü taraftarı Bursaspor diye bağırır.

Bu kardeşlik 27 yıldır devam ediyor. Bir asır geçse de bitmeyen bir kardeşliğin öyküsüdür yaşananlar.