Bu kentte taş üstüne taş koyanın başımın üzerinde yeri var; bunu herkes biliyor. Hele bu taşların karat’ı çok daha değerli ise.

Yıllardan beri Bursa’da doğru düzgün yatırım yapılmadığını söyledim durdum. Yeterince patent alamadığımızı anlattım. Markalaşmada yaya kaldığımızı belirttim. Bu yüzden daha önceki yatırımların semeresini yediğimizin altını çizdim. Değişen henüz bir şey yok tabiri caizse hala cepten yiyoruz.

Allah'tan Bursa’da katma değeri önceleyen, AR-GE çalışmalarına odaklanan patente sarılan ve kendi alanında dünya liderliğine soyunan ufku geniş sanayiciler ve o ufka yön verecek, o kurumu lider yapmaya amade ve kararlı beyinler var. Tıpkı Aktaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şahap Aktaş ve Holdingin Yönetim Kurulu Üyesi aynı zamanda İcra Kurulu Başkanı Sami Erol gibi…

Bunları laf olsun diye yazmıyorum.

Dün birkaç gazeteci arkadaşımla birlikte Aktaş Holding’in davetlisi olarak Organize Sanayi Bölgesindeki Holding Merkezindeydik.

Nedeni Aktaş Holding’in yeni global marka hamlesine tanık olmaktı.

İcra Kurulu Başkanı Sami Erol, yeni global marka hedefiyle üretilen Powertech’ten Ar-Ge çalışmalarına, patent ödüllerinden, geleceğin teknolojisi endüstri 4.00’a hatta Yeşil Enerji projesine kadar kapsamlı bir projeksiyon paylaştı bizimle. Özetle şunları söylüyor:

Bu ülkenin 2023 hedefleri var; Kişi başı 25 bin dolarlık milli gelir gibi, 500 milyar dolarlık ihracat gibi. Bu hedeflere ulaşmak için bu tip yatırımlar mutlaka artmalı. Bizim en önemli vizyonumuz da yaptığımız her işte dünya lideri olmak. Bu bağlamda süspansiyon körüğünde özellikle ‘after market’ yani bağımsız piyasa satışlarında dünya lideri olma yolunda hızla ilerliyoruz. Uzmanlık sahamızı da geliştiriyoruz.2016 yılı başında ülkemize kazandırdığımız ve ileri teknoloji imkanlarıyla donattığımız yeni üretim tesislerimizde dayanıklı uzun ömürlü ve çevre dostu endüstriyel hortum üretilmesi hedefi doğrultusunda 10 milyon dolarlık yatırım yaptık.  Global marka hedefiyle dünya pazarına dönük geliştirdiğimiz Powertech  ülkemizde yerli üretim olarak ilktir. Bu alandaki yerli üretim açığını kapatmayı hedefliyoruz.

Bu arada şunu da belirtelim:

Erol’un verdiği bilgiye göre powertech’le endüstriyel hortum katma değerli hale geliyor yani kabaca sektörün ihracatının kilogram değeri 6-7 dolarlara çıkıyor işte körün istediği kiki göz misali hem ürün değerleniyor hem çevreci.

Malum çevre çok hassas bir konu.

Ayrıca patent başvurularına gelince de;

Aktaş Holding, Taşıt Araçları Yan Sanayi Derneği(TAYSAD) tarafından en fazla patent alan Türk şirketi olarak ödüllendirildi.

Şirketin Airtech markası dünyada en fazla bilinen marka olurken, Powertech de oldukça iddialı. Şimdiden Avrupa  ve Amerika Birleşik Devletlerine ihracat başlamış bile.

Şunu da belirtelim:

Şirketin, 2023 yılı Powertech ciro hedefi 40 milyon dolar Bunun yüzde 75’inin dış satımdan elde edilmesi ön görülüyor.

6 kıtada 100 den fazla ülkeye ihracat yapan Aktaş, adeta kabına sığmıyor.

Yeni hamleleri bekleyin.